makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:32/70)

Pasta z makreli i jajek. 90

Przepis na pastę z makreli i jajek. Pasta z dodatkiem szczypiorku, łatwa i szybka do przygotowania. Idealna na śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli i jajek. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 średnia makrela wędzona 3 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta z wędzonej makreli 199

Pastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można

kuchnia doski
Pasta z makreli 154

Pasta, którą pewnie każdy z nas chociaż raz jadł w swoim życiu. U mnie w wersji najprostszej, bez zbędnych dodatków - taka, jaką lubię :) Składniki: 1 makrela wędzona 2 jajka 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu pieprz szczypiorek Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Makrelę pozbawiamy ości. Cebulę drobno siekamy. W misce łączymy

My simple kitchen
PASTA Z MAKRELĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 141

Składniki: 1 średnia makrela wędzona 5 suszonych pomidorów 3 jajka 1/2 małego pora lub mała cebula 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz  1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przygotowania: Makrelę obrać ze skóry, ości i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić na drobno. Pora lub cebulę umyć i również pokroić

Prosto i Smacznie z Anetą
pasta z makreli z groszkiem,kiszonym ogórkiem... 189

Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, groszek konserwowy 1 szklanka, ogórki kiszone 4 średnie, cebula 1 sztuka, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba z makreli dokładnie usunąć ości i same mięsko wkładać do miski ogórek kiszony, cebulę drobno pokroić w kostkę i dać do ryby szklankę groszku z puszki bez soku dodać do ryby do smaku doprawić

W Mojej Kuchni Lubię
Jajka faszerowane makrelą 76

Jajka faszerowane makrelą to kolejna, rewelacyjna proporcja na pyszna faszerowane jajka. Przepis sprawdzi się świetnie i na wielkanocnym stole i na każdym przyjęciu.  - prosta i pyszna pasta z wędzonej makreli - dokładny opis ze zdjęciami kroków wykonania - kilka pomysłów i propozycji na zamienniki składników

AniaGotuje.pl
Lekka sałatka z makrelą 221

smaczna. Dzięki zawartości makreli sałatka dostarczy nam wartościowych dla naszego organizmu kwasów omega 3 i 6. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, około 5 porcji. Produkty 1 x wędzona makrela, 1 x pomidor, 1 x ogórek, 1 x czerwona papryka, 1 x mała cebula, 2 x jajka, 1 x opakowanie mix sałat, kilka kaparów lub oliwek, 3 łyżki jogurtu

Fit&Fast Kitchen
pyszna pasta z makreli... 152

Składniki: makrela wędzona 1 większa, cebula 1 większa, ogórek kiszony 1 większy, pomidor 1 średni, szczypiorek 1 pęczek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba świeżą makrelę obrać z ze skóry, dokładnie obrać z ości, mięsko wkładać do miski cebulę, kiszony ogórek, pomidor, pokroić w kostkę i dodać do ryby do smaku dac pieprz mielony, olej rzepakowy, posiekany

W Mojej Kuchni Lubię
sałatka z makreli z małosolnym, pomidorem,cebulą... 199

Składniki: 1 sztuka makrela wędzona, 1 sztuka cebula, 2 sztuki ogórek małosolny, 1 sztuka pomidor, 1 łyżka koperek siekany, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 łyżki oliwa z oliwek z makreli usunąć ości, skórę i mięsko widelcem pognieść w misce dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory, cebulę, ogórki małosolne, koperek do smaku dodać pieprz mielony, oliwę i dobrze wszystko połączyć

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy paprykarz z makrelą 163

naprawdę prosta w przygotowaniu i dzięki niewielkiemu nakładowi pracy możecie ciszyć się fantastycznym smakiem paprykarzu domowej produkcji :) Ja z tą kanapką przeniosłam się do cudownych lat... ... zapraszam i Was! :) * wędzona makrela- 1 szt. (ok 300g) * ryż- 100 g (1 woreczek) * marchew- 1 średnia * pietruszka- 1 mała * cebula- 1 mała * koncentrat pomidorowy- 3 łyżki * woda- 100 ml * olej ryżowy- do smażenia(...)przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka wędzona, suszony czosnek, listek laurowy oraz ziele angielskie * cukier- opcjonalnie Ryż opłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Mięso ryby dokładnie oczyścić z ości. Cebulę cienko pokroić, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulkę, po chwili dodać starte warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i smażyć około 5 minut

Kraina Miodem Płynąca
Domowa sałatka pikantna z makreli do chleba. PRZEPIS 170

prawie tak słynna jak paprykarz. Spróbujcie ją zrobić w domu, a przekonacie się, że wyjdzie dużo lepsza od sklepowej. Super na kanapki. Przepis na sałatkę pikantną z makreli Składniki: 2 makrele wędzone, 2 cebule, 2 marchewki, słoiczek przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy, kopiasta łyżka papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, sól, pieprz, olej. Jak zrobić sałatkę pikantną z makreli? Posiekaną

Kulinarna Polska
Sałatka z makreli pikantna 124

Sałatka z makreli pikantna – bardzo popularny i niedrogi produkt, który możemy kupić w pudełeczkach czy puszkach. W sumie nie wiem czemu nazywa się to sałatką, bo bardziej przypomina ona pastę do pieczywa. Bardzo lubię to danie a że nie jest(...)trudne do przygotowania i wam polecam zrobić od podstaw bo wychodzi jeszcze smaczniejsza niż oryginał no i wiemy co jemy PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MAKRELI PIKANTNĄ Składniki na sałatkę z makreli pikantną: pół małej makreli wędzonej 1 cebula 2 marchewki 2 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz ziołowy pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić

Dorota Smakuje
Kotlety ziemniaczane z rybą wędzoną 187

Składniki: 200 g ugotowanych ziemniaków 100 g wędzonej makreli 1 jajko 20 g otrębów 1/2 marchewki kawałek czerwonej papryki 1/2 cebuli sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Cebulę i paprykę pokroić … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane z rybą wędzoną

czarrna od kuchni
Pasta do kanapek z makreli i twarogu 140

makreli i twarogu? 🐟  U nas podana z koperkiem ale możecie do niej wrzucić dowolne zioła - pietruszkę, miętę, a nawet bazylię 🌱 Składniki : 400 g twarogu półtłustego lub chudego 1 wędzona makrela 4 łyżki jogurtu (raczej takiego gęstszego) Sól, pieprz i dowolnie zioła Przygotowanie : Makrele dokładnie obieramy, usuwamy rękami wszystkie ości, robimy to bardzo uważnie. Ręce po rybie najpierw myjemy

Czarnawisienka
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym. 285

składniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2    cebuli (średniej wielkości) 2       średnie ogórki kiszone 1       pęczek koperku 2-3   łyżki majonezu 1      łyżka musztardy świeżo mielony pieprz Makrelę rozdrobnić, najlepiej rozetrzeć palcami, pozbędziemy się w ten sposób nawet najmniejszych ości które

Lubię to gotuję
Pasta z makreli 230

pasta najczęściej gości na moim stole. Szybka i prosta do przygotowania a do tego bardzo smaczna. Szczególnie lubię z kromką razowego chleba lub ze świeżą chrupiącą bułeczką. Składniki: 1 makrela wędzona 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 0,5 łyżki miękkiego masła 1 płaska łyżka musztardy  2-3 łyżki majonezu sól pieprz  Przygotowanie

Ala piecze i gotuje
Tradycyjna pasta z makreli w wersji „odchudzonej” 25625

majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu naturalnego – lub więcej, do uzyskania preferowanej konsystencji pasty Sól, pieprz - do smaku Makrelę obrać

Grunt to przepis!
Sałatka z makrelą i ogórkami konserwowymi 371

Zapraszam na pyszną sałatkę warzywno- rybną. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 słoika selera wiórki, 1 czerwona cebula, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze

Tradycyjna kuchnia Kasi