Składniki: 300 g suchej fasoli 100 ml oliwy z rzepaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 2 małe wędzone makrele suszony tymianek, mielona kolendra sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień wylewamy wodę, fasolę przesypujemy do garnka i gotujemy. Po pół godzinie wylewamy wodę
kgwjanczewozalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem
Ala piecze i gotujetortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka z wędzonej makreli Jesienny szpinak z owocami Sałatka z pora i ananasa Surówka z sałaty lodowej Carpaccio z buraczków Sałatka brokułowa z kurczakiem Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno-warzywną
Ala piecze i gotujeSkładniki: 1 wędzona makrela 4-5 jajek ugotowanych na twardo pęczek szczypiorku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Usuwamy ości z makreli i dzielimy ją na małe kawałki Jajka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makreli. Szczypiorek drobno kroimy i mieszamy z makrelą, jajkami i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
IMPRESJA SMAKUCześć! Kolejna sałateczka tym razem z wędzoną makrelą , prosta, szybka i smaczna :) składniki: ok 75 g mieszanki sałat 2-3 garści kiełków cebuli połowa papryki czerwonej 4 łyżeczki kukurydzy 4 pomidory suszone 50 g makreli Sałatę przesypujemy do miseczki, dodajemy kiełki. Paprykę kroimy w kostkę, pomidory kroimy w ćwiartki dodajemy do sałaty. Następnie dorzucamy kukurydzę i makrele. polewamy
Cukier&Puderupał mnie nie powstrzymał :) I nie, nie... nie jestem w ciąży. Ja tylko zachcianki mam w naturze. I ciąży nie potrzebuję do tego, żeby zaraz po zjedzeniu pasty z wędzonej makreli mieć ochotę na czekoladę z rodzynkami. Czytaj więcej
bistro mamaCzas przygotowania: 10 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 6,00 złSKŁADNIKI:1 średnia wędzona makrela3 łyżeczki majonezu2 łyżeczki jogurtu naturalnegoszczypiorekkoperek1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszkusól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Makrelę należy obrać ze skóry i dokładnie pozbawić ości. Mięso ryby przekładamy do miseczki i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez i jogurt naturalny. Następnie posiekany szczypiorek i koperek. Doprawiamy czerwoną papryką w proszku
kulinarnyJaTeraz kupny paprykarz smakuje zupełnie inaczej niż kilka lat temu. Dlatego spróbowałam zrobić taki własnej domowej roboty - polecam! Nie będziecie zawiedzeni :)Składniki:1 wędzona makrela50 g
Kuchnia domowa Aniprzypomina tego 'starego' więc zamiast jeść 'byle co' z puszki- przygotujcie pastę sami.Wkład pracy niewielki, a ten smak... pychaaaaaaaa!Ja dziś rano przeniosłam się do cudownych lat...* wędzona makrela- 1 szt. (ok 300g)* ryż- 1 woreczek* marchew- 1 średnia* cebula- 1 średnia* koncentrat pomidorowy- 3 łyżki* woda- 6 łyżek* oliwa- do smażenia* przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, pieprz cayenne
Kraina Miodem Płynącadzieci, jedne trzymały w ręku pajdy z paprykarzem, a inne butelki kultowej już oranżady... Piękne to były czasy... A wracając na ziemię - gorąco polecam przepis!:) SKŁADNIKI:250 g makreli wędzonej (lub 1 duża)3 duże marchewki1 duża cebula1 paczka kaszy pęczak (około 100-120 g)2 ząbki czosnku2-3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego5 łyżek oliwy oliwek1 łyżeczka paryki
Słodko-Słony Świat Ilonyszybka i smaczna pasta do chleba. I to chleba nie byle jakiego! TUTAJ CHLEBSkładniki na pastę-twaróg-makrela wędzona- usuń ości-pieprz ziołowy SKWORCU-szczypiorek-sól,pieprz-łyżka śmietanyWszystkie składniki zmiksuj, bądz zblenderuj na pastę.Nakładaj na chleb i dodaj rzodkiewki. Kolor czerwony na pewno poprawi ponury nastrój. Posyp szczypiorkiem.I pyszne , zdrowe kanapki gotowe!Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPyszna pasta do pieczywa z makreli .Pasta rybna SKŁADNIKI:jajka -3 sztmakrela wędzona -1 sztmasło miękkie - 3 łyżkiogórki korniszony -3 sztsól i pieprzkoperekPRZYGOTOWANIE:Z ryby usunąć ości, rozdrobnić na kawałki. Jajka włożyć do rondla, wlać wodę, gotować 10 minut na twardo. Następnie obrać jajka ze skorupek i bardzo drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych
Kuchnia DanusiZ niechęcią przyznaję, że kanapki to w mojej rodzinie wielkie wyzwanie. O ile dorosła część rodziny nie ma z tym problemu, to już młodsza jej część
Przysmaki KarolkiSałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z tortelliniSurówka z sałaty lodowejSałatka ryżowaSurówka z białej kapustySurówka z koperkiemSałatka szubaSałatka z zupek chińskichPaprykarz z tuńczykiemSałatka z wędzonym kurczakiemCarpaccio z buraczkówSałatka
Ala piecze i gotujerano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas. Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem :) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Jajka i obraną makrelę wrzucam do blendera
Walijskie Pichcenie