makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:47/70)

Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków 141

ziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki rybne. Ja dodałam tuńczyka, ale z powodzeniem sprawdzi się inna ryba, np. wędzona makrela. Kotleciki robi się szybko. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku.   1,5 szklanki tłuczonych ziemniaków 1 puszka tuńczyka, odcedzonego 1 mała puszka odcedzonej kukurydzy (pół szklanki) 0,5 pęczka

Kucharzyca
Paprykarz 138

najwięcej smaku. Nie ma co udziwniać na siłę.  Składniki: 1 kg fileta z morszczuka mały koncentrat pomidorowy (90 g) 2 marchewki jedna duża cebula łyżeczka wędzonej papryki jedna wędzona makrela sól, pieprz kolorowy, cukier 300 g ryżu jaśminowego 2-3 papryczki chilli lub czerwona papryka słodka (opcjonalnie). Przygotowanie: Rybę osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć

Karczma Honorietty
MAKRELA Z BUŁECZKĄ -PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 130

Danie ma 352 kcal. kawałek wędzonej makreli 120 g. kiełki rzodkiewki 50 g. 3 kromki bułki pszennnej 45 g. 1 pojemnik jogurtu owocowego light 150g. herbata nieslodzona bez ograniczeń *************************************************** Makrelę obrać z ości i rozsmarować na bułce ,posypać wierzch kółkami rzodkiewki.Podawać z jogurtem owocowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Paprykarz szczeciński z kaszą jaglaną 151

samodzielnie, to jeszcze biały ryż zastępujemy bardzo zdrową kaszą jaglaną. Wyszło pysznie, trudno powiedzieć która wersja smaczniejsza. :-) Jeśli jednak wolisz klasykę, zapraszam po przepis na zwykły paprykarz: TUTAJ . 2 wędzone makrele 2 woreczki kaszy jaglanej 2 sporej wielkości cebule 4 marchewki  2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Kaszę

Szefowa kuchni
Postne menu i "Lato miłości" 152

porem (z jajkami) Żółta sałatka (z jajkami) Sałatka jarzynowa (z jajkami) Sałatka ziemniaczana  pieczarkami Sałatki z rybami (innymi niż śledzie) : Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Sałata z wędzoną makrelą i pomidorkami Sałatka z ciecierzycy   Sałatka z łososiem i awokado "Lato miłości" Wiliama Trevora leżało u mnie od kilku lat. A książkę kupiłam dla okładki podczas likwidacji jednej

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta z awokado z brokułem i rybą 166

awokado dojrzałe jajko ugotowane na twardo pół brokuła sól i pieprz papryczka chili  wędzona makrela lub pstrąg łyżka soku z cytryny natka z pietruszki Brokuła gotujemy do miękkości. Lekko blendujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką

AZgotuj!
Paprykarz 148

najwięcej smaku. Nie ma co udziwniać na siłę.  Składniki: 1 kg fileta z morszczuka mały koncentrat pomidorowy (90 g) 2 marchewki jedna duża cebula łyżeczka wędzonej papryki jedna wędzona makrela sól, pieprz kolorowy, cukier 300 g ryżu jaśminowego 2-3 papryczki chilli lub czerwona papryka słodka (opcjonalnie). Przygotowanie: Rybę osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć

Karczma Honorietty
Pasta z makreli i awokado 118

Pyszna pasta do kanapek   Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy i doprawiamy

R'n'G Kitchen
Domowy paprykarz szczeciński 141

dawna wiadomo, że co się zrobi samemu w domu zawsze lepiej smakuje..i tak też smakował paprykarz..już kiedyś podobny robiłam, tym razem dodałam jeszcze marchewkę . 2 makrele wędzone 100 g ryżu  2 -3 cebule 2-3 marchewki przecier pomidorowy (80g) 1/2 łyżeczki  pomidorów mielonych Skworcu sól,  pieprz, wegeta Ryż gotować około 15 minut .Cebule i marchewki

Moje domowe kucharzenie
pasta rybna z prażoną cebulką 122

dogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej cebuli. Taka cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest  wspaniale chrupiąca.  Składniki: 1 wędzona makrela  2 kostki serka fromage z cebulą (po 100 g) kilka rzodkiewek łyżka majonezu pieprz  3-4 łyżki prażonej cebulki Makrelę przebrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Dodać serki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowy paprykarz szczeciński 203

szczeciński z łatwością, niewielkim kosztem można zrobić go samemu w domu. Gdybym wiedziała, że będzie tak pysznie zrobiłabym go dużo, dużo więcej, co z pewnością zrobię następnym razem. 2 wędzone makrele 1 woreczek ryżu 2 sporej wielkości cebule 2 marchewki  2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Ryż gotujemy

Szefowa kuchni
Najprostsza pasta rybna od świekry 160

bochenek chleba Wartość kaloryczna:   1200 kcal/całość Składniki: ª       2 makrele wędzone średniej wielkości ª       6 jajka ugotowane na twardo ª       5-6 łyżek majonezu ª       2 łyżeczki pikantnego keczupu

Bazując na smaku
Pasta makrelowa / masło makrelowe 254

ryby ) a ości były na porządku dziennym. Dzisiaj można kupić coś podobnego, mam nadzieję, że lepszej jakości. Proponuję jednak zrobienie własnej pasty makrelowej - zawsze wiemy co jemy. Składniki: 1 wędzona makrela 100 gram masła 2 – 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Ok. ½ łyżeczki soli Wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy ości i kręgosłup. Dzielimy na mniejsze kawałki. Masło lekko rozdrabniamy. Oba składniki

Smaki Ewy
Pasta śledziowo - makrelowa z jajkiem 149

Dziś na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonej makreli, filetów śledziowych Graal w oleju oraz jajek i świeżego koperku. Pasta jak to pasta zawsze jest smaczna i szybko się robi. W sumie chyba najwięcej czasu trzeba poświęcić na obranie makreli ale smak pasty wszystko rekompensuje. Filety śledziowe z Omega-3 są smaczne i idealnie nadają się do takich past. Pasty wyszło

Ewa w kuchni
Szybka sałatka z łososiem i awokado 157

kawałki. Całość skropić sokiem cytryny. Rozdrobnić chili i posypać nim sałatkę. Polać oliwą i podawać. ------ Podobne: Mizuna z melonem, chorizo i brie Rydze na surówce z fenkułu Sałatka z wędzoną makrelą

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania