Sushi- jak zrobić? Przepis krok po kroku dla początkujących

Sushi- jak zrobić? Przepis krok po kroku dla początkujących

Sushi- jak zrobić? Przepis krok po kroku dla początkujących

Zawsze wydawało mi się, że zrobienie sushi jest trudne. Nie wiem skąd tak niefortunnie utarło się u mnie to przekonanie? Spróbowałam raz i okazało się, że to wcale nie taka trudna sprawa! Teraz praktycznie co weekend przygotowuje różne wariacje :) Dziś przedstawiam mały tutorial wykonania podstawowych sushi- maki. SKŁADNIKI na 4 rolki MAKI SUSHI: 250 gram ryżu do sushi Młody imbir Pasta wasabi Sos sojowy Pędy bambusa Wędzony łosoś/ makrela Ogórek świeży Mango awokado 4 arkusze nori- wodorostów Majonez Serek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sushi, sosy, imbir, majonez, mak, ogórki, awokado, pasty, makrela, łosoś, łosoś wędzony, pasta, sos do ryżu, makrela wędzona, pasta z mango, dania na gorąco

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.