Domowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby, jednak równie dobrze smakuje z rybką grillowaną, smażoną lub pieczoną. Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Wspaniale smakuje na codzienne zdrowe śniadanie, kolację lub na przekąskę dla zaproszonych gości. Najlepszy ze świeżą bułeczką z masłem lub chrupiącym chlebkiem, chwilę zrumienionym na patelni. SKŁADNIKI 1/2 szkla... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...