makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:376/561)

GULASZ Z JELENIA 131

PRZYGOTOWANIE : Mięso dokładnie myjemy. Przyprawy mieszamy w miseczce i dodajemy do nich mięso, dobrze je obtaczając. Następnie wsypujemy 2 łyżki mąki pszennej i mieszamy. W głębokiej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i podpiekamy mięso, następnie wlewamy wino, dodajemy ziele, liść i kulki pieprzu . Wlewamy również 1/2 litra bulionu i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu około 1 godziny(...)czasie mięso jeszcze może być twarde, dodajemy pokrojoną marchewkę i cebulę, dolewamy płyny, ponownie dusimy około 1 godziny. Gulasz ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kaszą, makaronem, kluskami lub pieczywem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Rosół 141

woda 1 cebula sól  natka pietruszki Przygotowanie: Mięso dzielimy na kawałki i dokładnie myjemy. Warzywa obieramy i myjemy, cebulkę przyrumieniamy na gazie lub na suchej patelni (jeśli na patelni to kroimy w grube plastry, wtedy łatwiej będzie nam przyrumienić). Mięso przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (tyle aby dobrze przykryła mięso). Garnek stawiamy na kuchni i gotujemy(...)zmniejszamy ogień (rosół ma się bardzo wolno gotować, delikatnie pyrkać). Gotujemy tak około 15 minut i dodajemy warzywa oraz przyprawy. Rosół gotujemy do miękkości mięska. Gotowy podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki. Rosół to doskonała baza do różnych zup i sosów. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pieczone warzywa śródziemnomorskie 111

jednej patelni połączyłam ze sobą moje ulubione warzywa śródziemnomorskie. Po 30 minutach otrzymałam pachnące włoskim słońcem warzywa, z dodatkiem tymianku, który roztarłam w dłoniach, dla uzyskania jeszcze lepszego aromatu i smaku. Takie danie może być doskonałą bazą do powstania nowego przepisu, bo otrzymane warzywa można np. zblendować z bulionem i podać w postaci gęstej, kremowej zupy z grzankami. Pieczone warzywa(...)warto podać z ulubionym makaronem lub pieczonym mięsem. Pomysłów jest sporo, czas na przedstawienie przepisu. Pieczone warzywa śródziemnomorskie Składniki: 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól do smaku Przygotowanie: Umyte warzywa osuszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy ząbki czosnku. Cukinię i bakłażana kroimy na plastry

Moja smaczna kuchnia
Muszle makaronowe z serami i pesto 136

uszkodzić muszli. Mozzarellę pokroić na połówki, wymieszać z pesto i ricottą. Masą napełnić muszle. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Na dnie naczynia rozprowadzić 3/4 sosu pomidorowego. Na sosie ułożyć makaron (nadzieniem do góry). Resztę sosu i pomidorki, rozłożyć na wierzchu, posypać pecorino. Jeżeli zostało trochę nadzienia, wciskamy je pomiędzy muszle. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 12-15 minut. Sos pomidorowy(...)cebula , posiekana 2 ząbki czosnku , posiekane kawałek papryczki chili 1 łyżeczka mieszanych suszonych ziół tymianku , bazylii, oregano, lubczyku 400 g krojonych pomidorów (1 puszka) sól i pieprz Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę. Gdy się zeszkli dorzucić czosnek, chili i zioła, zamieszać. Podsmażyć na średniej mocy przez ok. minutę. Na patelnię dodać pomidory, zamieszać. Całość dusić na małej mocy przez

Pełny talerz
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 113

dawać. Pieprz,sól 1 szklanka Sera żółtego  tarkowanego 5-6 łyżek tartego parmezanu Sposób: Kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekrajamy na pół i Smażymy na patelni nie dodajac tluszczu. To samo robimy z boczkiem jeśli dodajemy. Pieczarki umyte kroimy cienko . Śmietanę roztrzepujemy dodając  pieprz,sól Układamy  kurczaka w naczyniu żaroodpornym  dodajemy pieczarki , boczek(...)minut Następnie wyciagamy z piekarnika zalewamy śmietaną I dodajemy posiekany szczypiorek,mozzarelle,żółty ser i parmezan. Pieczemy około  20 minut w 180 C Podajemy z ryżem  albo makaronem Smacznego

Viola cooks with passion
Gulasz wieprzowy duszony w porterze 139

dużą 2- cm kostkę. Pospolić, oprószyć pieprzem i papryką. Każdą kostkę starannie obtoczyć w mące i układać na mocno rozgrzanej patelni. Obsmażyć do zrumienienia. Mięso obsmażać na bardzo dużej patelni lub uczynić to w II ratach, następnie przełożyć do rondla i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojną w piórka cebulę wszystkie resztki i to co przywarło ze smażenia zeskrobać łopatką(...)przełożyć do rondla z obsmażonym mięsem. Podlać całość piwem, dodać resztę przypraw i dusić około 1- 1,5 godziny do miękkości podawać z ulubionymi dodatkami - kluskami, kaszą, ziemniakami lub makaronem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka faszerowane pieczarkami 163

moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da.  Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne. Możemy się nimi zajadać nie tylko na Wielkanoc - świetnie sprawować się będą także(...)Składniki 8 połówek: 4 jajka 75g pieczarek 1 zielona cebulka Sól morska/himalajska Pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę razem z cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy

Czarnawisienka
Makaron muszle nadziewany warzywami w sosie pomidorowym 356

Jeśli lubicie makaronowe zapiekanki z serem, możecie posypać całość parmezanem lub mozzarellą. Ja tym razem przygotowałam wersję wegańską, bez sera i po zapieczeniu wyszła przepyszna! Polecam na niedzielny obiad :) Makaron conchiglioni z cukinią i papryką w sosie pomidorowym Składniki: około 10-12 muszli na osobę, 1/2 cukini, 1 biała papryka, puszka pomidorów, 200 ml passaty pomidorowej (gotowy sos pomidorowy(...)suszonego oregano,  1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka oliwy, 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku. Przygotowanie: Cukinię i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość odparować. Dodać po pół łyżeczki oregano i bazylii oraz 1/4 łyżeczki soli. Doprawić

Pełna Lodówka
Parówki z brokułami i ziemniakami 175

Po kolejnej długiej przerwie, wypoczęta i zainspirowana nowo poznanymi smakami nadrabiamy zaległości w kuchni. Dzisiaj proponuje parówki z ziemniakami i brokułami:) Składniki: 0,7 kg ziemniaków

Kuchnia Pełna Pasji
Pesto z liści rzodkiewki 124

zdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji dnia Św. Patryka :D), a olejki eteryczne występujące w listkach nadają niespotykanego ostrego posmaku. Idealne do wykorzystania z makaronem, do sałatek, jako pasta do pieczywa, czy po prostu zdrowy dip do warzyw. Składniki: 2 garści (z 2 pęczków) liści młodej rzodkiewki 1 garść pestek słonecznika 2 ząbki czosnku(...)cytryny 100 ml oliwy z oliwek lub oleju arachidowego (ja daję pół na pół) sól morska do smaku Przygotowanie: Liście oddzielić od rzodkiewki i umyć. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, a następnie wrzucić do pojemnika razem z pozostałymi składnikami. Zmiksować blenderem na gładką pastę. Doprawić solą. Gotowe

Food Square
Scallopki z lososiem w sosie smietanowym 146

opisac jak niebiansko smakuje. Moj maz skwitowal- to ja poprosze jeszcze jedna taka porcje :) Zaczynamy od pieczarek 200-250 gr obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju , by odparowaly, solimy. Na patelni rozpuszczamy ok 3 lyzek masla. Wrzucamy pokrojonego w kostke lososia ( pol fileta), dodajemy ok pol lyzeczki soku z cytryny , solimy I pieprzymy. Smazymy ok 2 min. Potem dodajemy scalopki(...)Dodajemy usmazone pieczarki I 4 sprasowane zabki czosnku.Smazymy tez ok 2 min. Dodajemy ok 300-400 smietany z wycisnieta cytryna. Solimy pieprzymy do smaku.   Podajemy z makaronem. Smacznego

Smaki Edyty
Sajgonki 196

koloru. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, curry, papryką, oregano, tabasco i na koniec dodajemy świeżej poszatkowanej bazylii. Przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu kroimy na 5 cm odcinki i dodajemy do farszu. Szykujemy miskę z chłodną wodą, w której zmieszczą się arkusze papieru ryżowego namaczamy na 3s wykładamy(...)nakładamy 1-2 łyżki stołowe farszu. Zawijamy jak krokiety. Tak przygotowane sajgonki należy teraz usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju ( należy być ostrożnym, aby farsz nie wydostał się na patelnię, bo zacznie się przypalać). Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy, aby obciekły z tłuszczu, następnie układamy na talerzu, np. na pozostałych liściach kapusty pekińskiej i podajemy z sosem chilli. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym 379

Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym – to idealny dodatek do makaronów, czy ryżu. Sprawdzi się również idealnie jako sos do smażonej/pieczonej piersi z kurczaka i nie tylko! Polecam go jako dodatek do dań na wszelkie imprezy – gościom na pewno zasmakuje ;) Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right(...)całości, a większe kapelusze pokroić na pół lub na ćwiartki. Czosnek obrać, posiekać drobno. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Szalotki pokroić w plasterki. Parmezan zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło, lekko zeszklić szalotki, następnie dorzucić czosnek i smażyć przez ok. 30 sekund. Następnie dodać pokrojone trzonki i kapelusze pieczarek, zwiększyć płomień i podsmażyć grzybki. W momencie, gdy pieczarki będą

Kulinarne Przeboje
Pesto z rukoli ze słonecznikiem 126

samo rozmarznie). Jeśli zapomnisz wyjąć wieczorem, wyjmij rano. Gdy wrócisz do domu, by zjeść pyszny, ciepły obiad w 5 minut wystarczy, że przelejesz ugotowany wcześniej (przechowany w lodówce) makaron wrzącą wodą z czajnika, wymieszasz z pesto i już - smacznego ;) Jest to też fajna forma na posiłek do pracy - szybko, a smacznie i do syta. Możliwości przygotowania pesto także jest ogromna(...)łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka czosnku niedźwiedziego sól i kolorowy pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ziarna słonecznika prażymy (krótko, żeby nadmiernie nie zrumienić) na suchej patelni, studzimy (na osobnej misce, od gorąca patelni zrumienią się bardziej). Rukolę dokładnie płuczemy i odsączamy wodę na sicie. Przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Sól i pieprz na początek

Kolorowy Przepisownik
Polędwiczki z królika z warzywami 266

wody 100 ml śmietanki 1 łyżeczka soli pieprz Polędwiczki z królika z warzywami Jak przygotować polędwiczki z królika. Polędwiczki umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelnię włożyć masło, dodać polędwiczki. Smażyć na małym ogniu przez cztery minuty. Do smażących się polędwiczek dodać krojoną w paski paprykę, krojonego selera oraz duże kawałki grzybów. Dolać wodę. Zagotować i dusić(...)momentu, w którym mięso zmięknie. Kiedy mięso jest już miękkie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz cząber. Dusić przez kolejne pięć minut. Polędwiczki podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub makaronem. Polędwiczki z królika z warzywami O czym warto pamiętać przygotowując polędwiczki z królika z warzywami. Jeśli w trakcie duszenia woda z polędwiczek odparuje a będą one nadal twarde, wystarczy dolać więcej

mecooks
Zupa z podgrzybków 109

chwilę podsmażamy, przyprawiamy lubczykiem i słodką papryką; do garnka wlewamy bulion, dodajemy ziele i liście oraz marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i małą cebulką z łupinką, zagotowujemy i dodajemy farsz z patelni: grzyby z cebulką (wraz z powstałym maślanym sosem), gotujemy 15 minut, by składniki się połączyły ze sobą, doprawiamy solą, pieprzem; na koniec dodajemy śmietanę (lub nie) i dobrze mieszamy(...)odlać kilka łyżek zupy do miseczki i tam dodać śmietanę dobrze mieszając trzepaczką kuchenną, następnie gładką masę dolać powoli do zupy w garnku; podajemy z koperkiem, samą lub z makaronem, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z grillowanym kurczakiem 159

skórki. Miksujemy dokładnie ze wszystkimi składnikami na sos i odstawiamy. W misce umieszczamy sałatę lodową, pomidorki koktajlowe, ser mozzarella, pokrojonego w kostkę ogórka i awokado. Następnie grillujemy kurczaka na patelni grillowej lub grillu, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski. Całość polewamy pomidorowym sosem winegret, mieszamy i gotowe. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 923,1 kcal Białko: 112,2 g Tłuszcze(...)Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 226,1 kcal Białko: 28,0 g Tłuszcze: 11,1 g Węglowodany: 3,4 g   Sprawdź również ten przepis – sałatka z makaronem .   Artykuł Sałatka z grillowanym kurczakiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
LAZANKI Z CHORIZO I KOPCZYKIEM Z SEREM FETA 116

Lubella), danie to jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu - dzięki czemu mamy więcej czasu na aktywny wypoczynek :) Polecam ! ------------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut ------------------------------------------------- SKŁADNIKI: 400g makaronu łazanki (np. Lubella) 400g hiszpańskiej kiełbasy chorizo opakowanie sera feta (ok. 270g) 12 plastrów pomidora 2 cebule 2 ząbki czosnku mała puszka zielonego groszku 3 łyżki łagodnego keczupu sól pieprz suszona(...)natka pietruszki do dekoracji posiekany szczypiorek do dekoracji dodatkowo: napój z soku marchwiowego PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Łazanki gotujemy al'dente , wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Krok 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w krążki kiełbasę chorizo, pokrojoną w kostkę cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, zasmażamy, aż cebula lekko się zrumieni, dodajemy keczup i jeszcze chwilę trzymamy

Moja Książka Kucharska
Zupa z podgrzybków 142

chwilę podsmażamy, przyprawiamy lubczykiem i słodką papryką; do garnka wlewamy bulion, dodajemy ziele i liście oraz marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i małą cebulką z łupinką, zagotowujemy i dodajemy farsz z patelni: grzyby z cebulką (wraz z powstałym maślanym sosem), gotujemy 15 minut, by składniki się połączyły ze sobą, doprawiamy solą, pieprzem; na koniec dodajemy śmietanę (lub nie) i dobrze mieszamy(...)odlać kilka łyżek zupy do miseczki i tam dodać śmietanę dobrze mieszając trzepaczką kuchenną, następnie gładką masę dolać powoli do zupy w garnku; podajemy z koperkiem, samą lub z makaronem, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z indyka z kolorową fasolką i suszonymi pomidorami. 200

szparagową, odciąć końcówki, przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno pokroić. Suszone pomidory osączyć z oliwy i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć piersi z indyka, zdjąć z ognia. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przesmażyć wszystko kilka sekund. Dodać fasolkę, bulion i gotować(...)fasolka będzie miękka. Wymieszać z przecierem pomidorowym i zagotować. Dodać podsmażone piersi z indyka i pokrojone suszone pomidory, chwilę pogotować, ewentualnie doprawić. Gulasz podawać z kaszą jaglaną, kuskusem, makaronem lub ryżem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 167

umyłam i podgotowałam przez około 10 minut w osolonej wodzie. Czosnek starłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie. Dodałam garść pokrojonych kaparów. Wsypałam przyprawy. Jarmuż posiekałam i wrzuciłam na patelnię. Podsmażyłam aż smaki się zmieszały. Pierś z kurczaka pokroiłam na cienkie płaty i rozbiłam. Przyprawiłam czosnkiem,solą,pieprzem,papryką i ziołami. Polałam oliwą i odstawiłam. Można ją posmarować wewnątrz np.koncentratem(...)plasterek sera. Zawijałam i spinałam wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe!   dla lubiących   j a r m u ż  polecam MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU

potrawyregionalne
Gulasz z kalarepą i marchewką 166

Wieprzowy gulasz z warzywami. Podajemy z makaronem, ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Składniki: 500 g karkówki 2 średnie marchewki pół średniej kalarepy cebula lubczyk pieprz ziołowy papryka ostra sól, pieprz łyżka mąki Przygotowanie Karkówkę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju. Następnie składniki przekładamy do rondelka, zalewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Marchewki i kalarepę obieramy(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażamy na patelni i przekładamy do miękkiej karkówki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, mąkę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody i wlewamy do gulaszu. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż gulasz zgęstnieje

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami 161

łyżki bułki tartej dokładnie mieszamy i długo wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety i obsmażamy je z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zrumienione wyjmujemy, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojone warzywa – cebula, por, papryka i pieczarki + przyprawy. Jak warzywa nieco zmiękną, dodajemy pół puszki pomidorów i drobno pokrojone ząbki czosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną(...)warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z soczewicą 129

Dodatkowo: świeża bazylia,  do posypania parmezan Mięso mielimy na większych oczkach dodajemy startą marchewkę na najmniejszych oczkach doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować nie duże pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy cebulę i ją szklimy. Następnie wlewamy pastę z pomidorów, przyprawiamy solą pieprzem, cukrem i bazylia. Gotujemy parę minut następnie dodajemy wodę mieszamy. Do gotującego sosu dodajemy pulpeciki(...)minut. Następnie wsypujemy soczewicę. Gotujemy na na wolnym ogniu ok.15 minut. Gdy sos jest za gęsty dodajemy jeszcze odrobinę wody. Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią do tego makaron i już

Delicious Titbits
Kurczak w pomidorach 180

smażenia Śmietana 30 % Sposób przygotowania Mięso wytrybować z kości , przyprawić solą i pieprzem podsmażyć na oleju na zloty kolor z dwóch stron. Wyjąć na talerz. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę , posiekany czosnek i starty na tarce obrany imbir. Dodać przyprawy kmin, pieprz Cayenne i garam masala. Podsmażyć minutkę aby wydobyć aromat przypraw, następnie dodać przecier pomidorowy(...)chili. Przełożyć do sosu udka i dusić całość pod przykryciem ok. 30 min. Na koniec dodać do sosu śmietanę i świeżą posiekaną kolendrę (i/lub bazylię). Podawać z ryżem lub makaronem.            Smacznego

W kuchennej krainie
Zupa z bobu z grzankami 158

wlać do miseczki. Dodać chochlę zupy i dokładnie wymieszać.  Zupę zestawić z ognia. Dodać zahartowaną śmietanę i wymieszać. Kromki chleba pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni (tj. bez dodatku tłuszczu), aż staną się złociste i chrupiące. Zupę podawać gorącą, z grzankami, ewentulanie oprószoną koperkiem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,25 litra(...)podawać jako zupę krem z bobu z grzankami. Z dodatku koperku można zrezygnować, a ilość czosnku dostosować do własnego smaku. Zamiast grzanek do zupy można ugotować ziemniaki lub makaron. Można użyć kupnych grzanek lub groszku ptysiowego. Śmietanę można zastąpić serkiem topnionym o smaku śmietankowym (ok. 50 g) lub jogurtem naturalnym. Można użyć zarówno świeżego, jak i mrożonego bobu. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania