Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy

Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy

Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy

Zapowiadany klasyk kuchni apulskiej, uszka z liściastą rzepą(dlatego też odnosząc się niej będę używała rodzaju żeńskiego). O cime di rapa pisałam już tutaj. To zielsko trochę przypomina brokuł, ale smak ma bardziej gorzkawo-orzechowy. Jest uprawiana na południu Włoch, w  Apulii, Lacjum i Kampanii. W Polsce pewnie trudno ją dostać. Jak będziecie w Italii to koniecznie spróbujcie, bo warto. Cime di rapa jest spożywana po krótkim zblanszowaniu i dodawana np. do makaronu (Włosi makaron zjedzą ze wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, boczek, tarta, czosnek, brokuły, cytryna, warzywa, ziemniak, łatwe , duszone, włoska, sos do makaronu, sosy, warzywa na patelnie, brokuł, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, dania z makaronem, szybka tarta, makaron z patelni, makaron smażony, jak zrobić wodę z cytryna, boczek w sosie

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 5 maja 2014 11:41:27

wygląda smacznie:)

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję