makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:384/561)

Ramen 185

gałązki selera naciowego - 2 łyżeczki pokrojonej trawy cytrynowej( KLIK ) - grzyby shiitake (kapelusze-kilka sztuk) ( KLIK ) - gwiazdka anyżu ( KLIK ) - 1 laska cynamonu ( KILK ) - sos sojowy japoński Marukin ( KLIK ) Dodatki: - makaron udon (dałam gotowy) ( KLIK ) - jajka – po 1 na porcję - uprażone ziarna sezamu ( KLIK ) - łodyżki szczypiorku - kilka listków sałaty rzymskiej - plasterki papryczki chilli - wodorosty nori ( KLIK ) Marynata do jajek(...)być całkowicie pokryte płynem), przykrywamy i odstawiamy. Następnie wołowinę i boczek osuszamy ręcznikiem i obsmażamy na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron i przekładamy do garnka z bulionem drobiowym. Na patelnię wlewamy niewielką ilość bulionu, drewnianą szpatułką zeskrobujemy to co do niej przywarło (inaczej mówiąc – deglasujemy) i dodajemy do garnka razem ze zmiażdżonym korzeniem imbiru, czosnkiem, papryczkami chilli, szalotkami, i wodorostami

mojewypiekiinietylko
Ramen 228

gałązki selera naciowego - 2 łyżeczki pokrojonej trawy cytrynowej( KLIK ) - grzyby shiitake (kapelusze-kilka sztuk) ( KLIK ) - gwiazdka anyżu ( KLIK ) - 1 laska cynamonu ( KILK ) - sos sojowy japoński Marukin ( KLIK ) Dodatki: - makaron udon (dałam gotowy) ( KLIK ) - jajka – po 1 na porcję - uprażone ziarna sezamu ( KLIK ) - łodyżki szczypiorku - kilka listków sałaty rzymskiej - plasterki papryczki chilli - wodorosty nori ( KLIK ) Marynata do jajek(...)być całkowicie pokryte płynem), przykrywamy i odstawiamy. Następnie wołowinę i boczek osuszamy ręcznikiem i obsmażamy na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron i przekładamy do garnka z bulionem drobiowym. Na patelnię wlewamy niewielką ilość bulionu, drewnianą szpatułką zeskrobujemy to co do niej przywarło (inaczej mówiąc – deglasujemy) i dodajemy do garnka razem ze zmiażdżonym korzeniem imbiru, czosnkiem, papryczkami chilli, szalotkami, i wodorostami

mojewypiekiinietylko
Gulasz w indyjskim stylu 146

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z cukinii i z klopsikami w sosie pomidorowym 135

coby troszkę odchudzić tygodniowe menu wszystkich miłośników makaronów . Wersja fit makaronu z cukinii to coś co zawsze jem z wielkim apetytem Macie ochotę spróbować sami jak smakuje taki warzywny makaron?? Zapraszam ! Składniki /2 porcje: – 400 g mielonej wieprzowiny – 1 puszka ( ok. 400 g) pomidorów z puszki – 2 średnie cukinie – 1 jajko – parmezan do posypania(...)oliwek – sól i pieprz Przygotowanie: Wieprzowinę doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Wgniatamy jajko. Zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie klopsiki. Obsmażamy na złoto na oleju rzepakowym lub kokosowym. Ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię ( na tłuszcz wytopiony z klopsów) wylewamy pomidory w puszce. Dodajemy czosnek, sól i pierz. Przelewamy sos do wyższego garnka i blendujemy. Wrzucamy gotowe klopsy i czekamy

I LOVE LIFE
Warzywne spaghetti z pęczakiem 156

przygotowania, w dodatku ładnie się prezentuje na talerzu. Pocięte warzywa w kształcie makaronu idealnie się nadają do tego dania. Sama od pewnego czasu ma nietolerancję pszenicy więc takie makarony warzywne są dla mnie w sam raz. Składniki: 300 gram spaghetti z marchwi Fit&Easy 300 gram spaghetti z buraka  Fit&Easy 2 małe cukinie 500 gram brokuła(...)pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz. Spaghetti z buraka podsmażamy

Bajeczna Kuchnia
rosół idealny 99

dokładnie łyżką do momentu aż całkowicie przestanie się tworzyć.  Wtedy dodaję ziele angielskie, liść laurowy, marchew i pietruszkę pokrojone w słupki oraz selera w całości. Na suchej patelni mocno palę pokrojoną w kostkę cebulę i dodaję do garnka. Niektórzy solą rosół już w tym momencie, inny czekają na sam koniec gotowania. Ja dodaję trochę soli już, a trochę(...)może być za słony).  Rosół gotuję ok 2,5 godziny na bardzo wolnym ogniu. Na sam koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki, pieprz, w razie potrzeby dosalam. Podaję z makaronem.  Smacznego

Cook&Love
Zupa pomidorowa 125

zupa była dosłownie czysta. Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler  ,Marchewkę w paski  Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była ciemna Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy  tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy(...)wymieszać je oddzielnie po to by śmietana nam się nie zważyła,a często tak się dzieje gdy wlewamy śmietanę bezpośrednio do garnka. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut  Makaron gotujemy oddzielnie nigdy nie wrzucamy do garnka z zupą bo będzie mulista  Smacznego

Viola cooks with passion
Pesto z czosnku niedźwiedziego 159

pełna łyżka białego sezamu - 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin - sól - pieprz  Ziarna i przyprawy znajdziecie u zaufanego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl . 1. Ziarna prażymy na suchej patelni przez ok. 3 minuty cały czas mieszając. 2. Liście czosnku myjemy i osuszamy, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do czasu otrzymania konsystencji pasty. Otrzymane pesto można przełożyć do słoika(...)małych pojedynczych porcjach, można wtedy korzystać z niego cały rok, idealne są do tego małe worki do mrożenia. Pesto ma intensywny smak i warto je łączyć z makaronami, jako pasta do pieczywa lub dip z jogurtem naturalnym do grillowych mięsnych smakołyków

Apetyczna babeczka
Kuskus z kalafiora 184

wersja jest daniem lekkim, zdrowym i niskokalorycznym. W dodatku prostym i szybkim w wykonaniu. Bardzo dobrze smakuje zjedzony sam, ale może być też świetnym dodatkiem do dań mięsnych zamiast makaronu, ryżu czy ziemniaków. Przepis pochodzi z książki Dominiki Wójciak "Warzywo", która mnie zachwyciła i z pewnością nie skończę na przygotowaniu tego jednego przepisu.   Na podstawie "Warzywo" Dominiki Wójciak(...)przyprawy garam masala -sól i pieprz -świeża kolendra Kalafiora myjmy i dzielimy na małe różyczki, które następnie rozdrabniamy w malakserze mniej więcej do wielkości ziaren ryżu. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojoną drobno białą część dymki oraz przyprawy (kurkumę i garam masalę). Gdy przyprawy zaczną pachnieć wrzucamy rozdrobnionego kalafiora. Doprawiamy solą do smaku

Simple Dish
Sałatka ze szpinaku z wątrobką i pomarańczami 234

mogłam zmusić się do zjedzenia tych rzeczy. Dopiero po wielu latach kiedy sama zaczęłam gotować postanowiłam pokonać obie zmory. Wątróbka przestała straszyć kiedy obsmażyłam ją tylko krótko na patelni. Okazała się być delikatnym, smacznym kąskiem. So szpinaku podchodziłam dłużej z rezerwą. Zmielonego nie ruszę do dziś, ale świeże liście to zupełnie inna bajka. Są soczyste i wcale nie smakują(...)dobrze je doprawię. Świetnie nadają się też do koktajli warzywno owocowych . Też macie swoje zmory kulinarne tak jak ja? Może udało Wam się jakąś już pokonać? Zobacz jak przygotować makaron ze szpinakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Cannelloni z jarmużem 170

beszamelowy: 30 g masła - 2płaskie łyżki 30 g mąki - 2 łyżki 500 ml mleka sól,pieprz,gałka muszkatałowa,oregano Dodatkowo: parmezan,2 garście orzechów włoskich 1 paczka makaronu cannelloni - 250 g- 21 rurek Wykonanie: obrać i pokroić w kostkę cebulę i czosnek .Poddusić na rozgrzanym maśle.W tzm czasie obrać warzywa i zetrzeć na grubych oczkach tarki,pora pokroić(...)puszki,dodać przyprawy i dusić przynajmniej 15 minut,aż warzywa zmiękną.Sos można zblendować z liści jarmużu wyciąć grube łodygi,liście dokładnie wypłukać i pokroić na małe kawałki.Na patelni zeszklić pokrojoną w małą kostkę cebulę z czosnkiem,dołożyć liście,podlać małą ilością ,przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 20 minut.Przestudzić.Wymieszać z serkiem.Doprawić solą,pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Indyk z warzywami 182

papryki 5 dużych pieczarek sól, pieprz przyprawa do drobiu 1 łyż ka sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego bazylia oregano Sposób przygotowania: 1. Umyte mięso kroimy w kostkę . Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. 2. W międzyczasie obrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa(...)Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min. 5. G o towe mięso podajemy np. z makaronem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
GULASZ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM 234

cebulę oraz białą część pora. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mięso, mieszamy podsmażając ze wszystkich stron. Kiedy mięsko jest już podsmażone dorzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę i zalewamy zawartość patelni bulionem (ew. wodą) i  sokiem pomidorowym. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Po tym czasie mięso powinno już być miękkie. Ogórki kiszone ścieramy(...)papryką. Łyżkę mąki zalewamy 1/4 szkl wody, rozrabiamy i wlewamy do gotującego się gulaszu. Na koniec dodajemy śmietanę zahartowaną w odrobinie sosu. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną lub pełnoziarnistym makaronem

Walijskie Pichcenie
Stroganow 232

łyżką śmietany kwaśnej – będzie ona w miarę zbliżona do „tradycyjnego” boeuf Strogonowa. Stroganow 2014-12-11 15:11:00 Strogonowa można podać w różnej formie – np. z ryżem lub makaronem. Przepis ten zakłada połączenie smaków kwaśnych i słodkich, co nie jest do końca klasycznym podejściem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (4 porcje) 450g polędwicy wieprzowej, cielęcej lub wołowej 300g pieczarek(...)tniemy na ćwiartki (jak te ze zdjęcia) lub inną ilość fragmentów – stosownie do rozmiaru grzybów. Cebulę obieramy i tniemy na półtalarki o szerokości ok. 3 mm. Olej rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu. Mięso oraz cebulę obsmażamy dokładnie ze wszystkich stron przez ok. 5 minut. Cebula powinna się zeszklić, ale raczej nie ściemnieć. Mięso z cebulą przekładamy do garnka

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania