Pyszna rozgrzewająca i syta zupa. W sam raz na chłodne jesienne wieczory. Zupa świetnie nadaje się także na studencką kieszeń, jest banalnie prosta, myślę że każdy sobie z nią znakomicie poradzi;) Składniki 30 dag boczku, 60 dag ziemniaków, 2 marchewki, 1 pietruszka, ćwiartka selera, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 100ml śmietany, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz, szczypta rozmarynu. Przygotowanie: Warzywa myjemy, obieramy i płukamy. Do 2 litrów zimnej wody wkładamy włoszczyznę, marchewk... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Witam, jestem miłośniczką dobrej kuchni. Uwielbiam poszukiwać nowych ciekawych przepisów kulinarnych i chętnie eksperymentuje z tradycyjnymi domowymi przepisami, które wszyscy tak dobrze znamy. Prowadzę bloga z czystej chęci dzielenia się moimi spostrzeżeniami jak i czekam na uwagi od wszystkich odwiedzających, wspólnymi siłami zawsze to więcej możliwości twórczych ;)Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, mam nadzieję że posmakują wam moje potrawy i na stałe zagoszczą na waszych stołach :D
Zapraszam na mojego bloga Kuchnia Pełna Pasji