lody - 12901 przepisów (strona:502/861)

Chrupiące czekoladowe ciasteczka z wiśniami 191

łyżki) 50 ml ciepłej wody Przygotowanie: I tu Was zakoczę: wymieszać wszystko razem Użyłam do formowania takiego bajeru do formowania ciastek, coś na modłę łyżki do lodów. Jeżeli nie masz takiej zabawki to formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszcz. Ciacha piecz przez 15 minut w temp. 180 C. Po wystudzeniu ciasteczka twardnieją, ale spokojnie, zębów

greenscarf
Miękkie ciasteczka maślano-mleczne 281

proszkiem, mlekiem w proszku, ekstraktem, i dokładnie mieszamy (najlepiej drewnianą lub silikonową łyżką). 4.     Z ciasta należy uformować nieduże kulki( ja porcjowałam zwykłą łyżką do lodów), układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w niewielkich odległościach od siebie na koniec lekko spłaszczamy. Jeśli macie znaczki lub foremki silikonowe ze wzorkiem możecie na tym etapie odcisnąć

vaniliowoczekoladowa
Lava Cakes - czekoladowe babeczki z płynnym środkiem 160

wyjmujemy z piekarnika, lekko oddzielamy nożem od naczynia, po czym przekładamy            na talerz. Oprószamy kakao lub podajemy z gałką lodów waniliowych. Smacznego

bistro mama
Dracula drink. Dlaczego warto pić sok pomidorowy? 361

wchłanianie. Składniki na draculowego drinka: 200 ml soku pomidorowego sok z cytryny czarny pieprz łyżeczka oleju granulowany czosnek maleńka szczypta soli szczypta papryki + do ozdoby brzegów szklanki 3 kostki lodu - opcjonalnie Wykonanie: brzeg szklanki delikatnie posmarować olejem. Na talerzyk wsypać paprykę i obracając szklankę obtoczyć brzeg w papryce rozlać sok do szklanek, doprawić przyprawami, zamieszać. Dołożyć kostki lodu i serwować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańska szarlotka 205

tarce o dużych oczkach. Wstaw do piekarnika na 45-50 minut. Ciasto podawaj po przestudzeniu. Możesz je wedle uznania podgrzać w piekarniku i podawać także na ciepło z dodatkiem lodów sojowych lub bitej śmietany kokosowej

Roślinna - blog wegański
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 196

zachowują swój aromat i smak. Poza tym przy pomocy tego robota można zrobić praktycznie wszystko: gotuje wykorzystując technologię indukcji, gotuje na parze, mieli, miesza, miksuje, sieka, smaży, ubija, kruszy lód, wyrabia ciasta, oraz waży! Oczywiście zaraz po rozpakowaniu wzięłam do ręki instrukcję, która jest bardzo czytelna nawet dla technicznych blondynek, a potem przejrzałam książkę z przepisami (ładnie wydana i jest(...)tartą z wyschniętych na kość bułek, o kaszach, które zamieniłam w mąkę wspomniałam na początku. Ostrze w tym urządzeniu jest samo ostrzące się, wystarczy do naczynia miksującego wrzucić kostki lodu i pokruszyć je, a noże same się naostrzą. Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, czy warto jest zainwestować kilka tysięcy w taki sprzęt to moja opinia jest taka – warto. Jest to sprzęt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka "sypana" 175

masła. Ciasto wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 50 min. Wyjąć z piekarnika dopiero po 10 min od jego wyłączenia. Najlepiej smakuje na ciepło z gałką lodów śmietankowych. Smacznego

Biały fartuszek
Herbaty i inne produkty od Natjun! 179

Wielkopolski. Bez konserwantów i barwników, bez dodatków smakowych i aromatów. Co najważniejsze - niedosładzany. Świetnie sprawdza się nie tylko podczas sporządzania napojów, ale także jako dodatek do drinków, polewa do lodów, placków czy gofrów. Podobno równie dobrze pasuje do wytrawnych potraw, np. zup. Sok z granatu 100% Bezpośrednio wyciskany na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości pestek granatu. Zawiera

Poranek na słodko
Świąteczne ciasta w czekoladowych dekoracjach. 167

Jako że jestem wielką fanką karmelu z solą, nietrudno zgadnąć, że pierwszy smak podbił moje serce. Oba rodzaje są wyjątkowo chrupiące i świetnie nadają się np. jako posypka do lodów czy kawy. Co ciekawe, Crispearls są jak małe ziarenka kawioru. Mają tylko 2 do 3 mm średnicy! - francuskich prażynek Pailleté Feuilletine Kolejna cudowność! Prażynki mają ciekawy, lekko maślany

Poranek na słodko
Kilka słów o produktach Morga Suisse. 185

istnieniu dopiero jakiś czas temu. Przeglądając sklepy internetowe w poszukiwaniu produktowych nowinek, natknęłam się na mąkę z tapioki i maranty (ta druga podobno świetnie nadaje się do przyrządzania wegańskich lodów :)) Sama marka powstała w 1930 roku w Szwajcarii i zajmuje się produkcją zdrowej, ekologicznej żywności. Firma ma w swojej ofercie również produkty nadające się do spożycia w szczególności przez

Poranek na słodko
Śniadaniowe ciastko proteinowe. 169

oleju. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Świetnie pasuje do jajek, sałatek, pomidorów czy... lodów waniliowych

Poranek na słodko
Śliwkowe crubmle, czyli owoce pod kruszonką 123

naszych doskonałych śliwek węgierek. Śliwkowe crubmle, czyli owoce pod kruszonką będzie idealnym zakończeniem sezonu śliwkowego. To bajecznie proste danie nie pozostawi nikogo obojętnym. Możecie do niego dodać kulkę lodów wanilinowych, będzie bosko ! Smakuje i na zimno i na gorąco, Kulinarne przygody Gatity Wam to obiecują ! Śliwkowe crubmle, czyli owoce pod kruszonką Czas przygotowania: 40 minut Proporcje na formę

Kulinarne przygody Gatity
Smaki Włoch 218

miasteczek nad jeziorem Garda można znaleźć stragany pełne tutejszych serów, genialnych zielonych oliwek, ryb, warzyw czy owoców. Riva del Garda Riva del Garda  I koniecznie spróbujcie prawdziwych włoskich lodów i sorbetów - najlepsze na świecie ;) "Happy Hour" czyli mediolańskie aperitivo Zwiedzając Mediolan koniecznie należny odwiedzić popularne dzielnice: Navigli i Brera. To w nich koncentruje się całe życie nocne miasta

Atlas Smaków
Koktajl z arbuza i truskawek 174

Idealnie ugasi pragnienie w gorące dni dowolna ilość truskawek kawałek arbuza  kostki lodu Truskawki pozbawiamy szypułek, z arbuza usuwamy pestki. Wkładamy do wysokiego naczynia kostki lodu i owoce,miksujemy blenderem przelewamy do szklanek i pijemy na zdrowie

Kolorowa kuchnia Elki
Błękitna laguna 223

moja wersja drinka Błękitna Laguna 20 ml syropu blue curacao 2 0 0 ml soku ananasowego 20 ml wódki 20 ml malibu 20 ml likieru blue curacao kostki lodu Wysoką szklankę napełnić do połowy kostkami lodu,wlać syrop blue curacao. Delikatnie po brzegu szklanki wlać sok ananasowy. W shakerze zmieszać malibu,wódkę i likier blue curacao. Wlać na wierzch drinka

Kolorowa kuchnia Elki