jest prosty i szybki do przygotowania. Składniki: ok 6-7 szt. truskawek 80 ml Rumu ok 10 listków mięty 2 łyżeczki brązowego cukru 4-5 cząstek limonki Woda gazowana Lód kruszony Sposób wykonania: Na początku dokładnie myjemy truskawki i obrać z szypułek. Truskawki kroimy na połowy a limonki na cząstki i wrzucamy je do wysokiej szklanki. Wszystko ugniatamy muddlerem. Następnie(...)wrzucamy listki mięty i dodajemy cukier, ponownie ugniatamy całość. Do połowy szklankę wypełniamy kruszonym lodem. Wlewamy rum i całość mieszamy ze sobą. Drinka dopełniamy woda gazowaną. Na samym końcu dekorujemy naszego drinka połówkami truskawek i miętą. Artykuł Truskawkowe mojito pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaMożna do niej dolać białego rumu i mam wtedy pyszny drink na letnią imprezę. Z racji błyskawicznego piątku - będzie lemoniada, która robi się sama. Składniki : * 400g arbuza * szklanka kostek lodu * cytryna * szklanka wody lekko gazowanej * cukier trzcinowy Przygotowanie : Arbuza pokroić w kostkę i rozgnie ść. Dodać cukier i wymieszać . Cytrynę pokroić w plasterki. Dodać wodę i kostki lodu. Całość
Magiczne Życie Martypowinniśmy dużo pić, ja dla odmiany zrobiłam wodę z dodatkiem ogórka i cytryny..i nie spodziewałam się takiego efektu..polecam. woda gazowana/niegazowana plasterki ogórka plasterki cytryny kostki lodu Do dzbanka przełożyć kawałki plasterki cytryny i ogórka , oraz lód w kostkach.Wlać wodę i odstawić do lodówki na około 30 minut, aby smaki się połączyły
Moje domowe kucharzenieNastępnie dodać wiórki kokosowe, wymieszać i chwilę pogotować. Masa będzie dość sucha. Masę należy wystudzić Białka ubić na sztywno i delikatnie dodać do reszty składników. Ręką lub łyżką do lodów formować kulki. Ciasteczka najlepiej wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 C 15-20 min do uzyskania złotego koloru. Smacznego
IMPRESJA SMAKUlato. Musicie koniecznie spróbować wody z jabłkiem i ogórkiem. Składniki : * szklanka plasterków jabłka * szklanka plasterków ogórka * kilka plasterków cytryny * 2 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej * szklanka kostek lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki wrzucić do dzbanka, odstawić aż lód się roztopi. Dzbanek uzupełnić wodą
Magiczne Życie Martyjeśli tej nie lubimy w czystej postaci, to możemy ją lekko zmodyfikować i podać w towarzystwie mrożonej truskaweczki. Składniki: Do przygotowania ice tea potrzebujemy np. plastikowej foremki na lód 5 truskawek np. mrożonych 1 łyżeczkę miodu np. akacjowego 1 saszetka herbaty kilka kropel soku z cytryny kilka listków świeżej mięty 2-3 kwiaty lawendy woda mineralna niegazowana Sposób przygotowania(...)kostkarce do lodu umieszczamy posiekane drobno truskawki wymieszane z miętą i kwiatami lawendy. Na każdy kawałek dajemy po kropelce- dwie miodu W ok 130ml gorącej wody zaparzamy herbatę. Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy przygotowaną herbatą owoce i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Przed podaniem wyciągamy gotowe owoce z kostkarki, wrzucamy do szklanek i uzupełnimy niegazowaną wodą mineralną
Kuchnia w czekoladzieKoniecznie wypróbujcie to ciasto dopóki dostępne są jeszcze wiśnie. Jest wspaniałe! Kruche ciasto w połączeniu z kwaskowatymi wiśniami, do tego gałka lodów i czego chcieć więcej? ;))) My nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy jeszcze ciepłe ;) Polecam :) Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 230 g margaryny lub masła 6 łyżek zimnej wody szczypta soli 4 łyżki cukru Nadzienie
Smakołyki Asikoktajl arbuzowy to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata. Składniki szprycera arbuzowego kilo arbuza pół butelki białego wina 200 ml schłodzonej wody gazowanej sok z połowy cytryny lód do podania Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy z winem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy wodę gazowaną i kilka kostek lodu na każdą porcję. Ponieważ arbuz jest słodki
Ugotowane pozamiatanenaszej wersji (wariacje na temat Gordona Ramsay’a) krem jest delikatny, gęsty, ale nadal wiadomo, że jest to zupa, a nie pasta czy coś o konsystencji nieco roztopionych lodów ;) Zupa krem z kukurydzy może być bardzo prosta i po prostu „kukurydziana” (wersja amerykańska, gdzie kukurydzę wielbią), ale podrasowana przyprawami na styl meksykański lub kolonialny. Zupę krem
Pociąg Do Kuchniformy, będzie jeszcze ciepłe i takie już można jeść. Można też poczekać aż całkowicie ostygnie. Ciasto w wersji nie fit, możesz podać polane sosem karmelowym, bądź z kulką lodów śmeitankowych, możesz też przyozdobić bitą śmietaną. Choć dla mnie idealne jest takiej czystej wersji. Przepyszny smak jabłka z cynamonem w postaci lekkiej szarlotki. Ideał na drugie śniadanie do kawy
SMYKWKUCHNIdiet i odchudzania. Składniki: Pęczek zielonej pietruszki 1-2 jabłka 1/2 cytryny 1 kiwi 1 banan (można pominąć, jeżeli lubicie bardziej kwaśny smak koktajlu) 1 szklanka wody lub kefiru lód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Wszystkie warzywa zmiksować ze sobą. Na koniec dodać wodę lub kefir. Wcisnąć cytrynę. Podawać najlepiej z lodem
Tradycyjna KuchniaSkładniki: -rum Bacardi superior -limonka -listki mięty -cukier brązowy -kostki lodu -woda gazowana lub sprite Sposób przygotowania: Limonkę wyparzyć w gorącej wodzie. Odkrawamy końce limonki oraz środek by drink nie był gorzki. Kroimy na ćwiartki. Na jednego drinka potrzebujemy pół limonki. Limonkę ugniatamy w szklance za pomocą tłuczka barmańskiego z łyżką cukru brązowego aby puściła sok. Dodajemy miętę ściśniętą wcześniej(...)dłoniach. Następnie dodajemy lód i zalewamy 30 ml. rumu. Dopełniamy wodą gazowaną lub aby drink był bardziej słodki - sprite'm. Zdrówko
Magia jedzenia.pieczemy przez ok. 20 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto kroimy na małe kwadraty. Gotowe ciasto możemy podawać na różne sposoby, np. na ciepło, na zimno, z dodatkiem lodów lub owoców
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekuchni, pomyślałam że to jest ten moment. DOMOWA WODA RÓŻANA płatki róży (nasza ogrodowa róża pomarszczona, poza tym świetnie nadaje się też róża stulistna lub damasceńska) woda destylowana * lód Ilość wody zależy od ilości płatków i od naszego naczynia końcowego do którego będzie skraplać się para. Najlepiej to nim odmierzyć wodę, wtedy będziemy mieć pewność, że nic się nie przeleje(...)naczyniem końcowym'- to po nim będzie kapać skroplona para. Garnek odstawiamy na kilka godzin. Następnie naszą konstrukcję ustawiamy na piecu, doprowadzamy wodę do wrzenia, a na odwróconej przykrywce układamy lód. Gorąca para uniesie się w górę i skropli w kontakcie ze schłodzoną pokrywką. Po uchwycie, będzie kapać dokładnie do 'naczynia końcowego'. Wodę podgrzewamy na niskim ogniu około pół godziny, opierając
les mirabellesjest woda. A już smakowa to obowiązkowo powinna stać w lodówce. Jednak nie ta sklepowa, bo ma bardzo dużo cukru. Dzisiaj przygotujemy malinową wersję. Zapraszam! Składniki : * szklanka malin * szklanka lodu * 2 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej * kilka plasterków cytryny Przygotowanie : Do dzbanka wsypujemy umyte maliny, wrzucamy kostki lodu i uzupełniamy całość wodą gazowaną. Dodajemy plasterki cytryny. Najlepiej dzbanek odstawić
Magiczne Życie Marty