będą idealną przekąską na imprezę, domówkę czy sylwestra. PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZYKIEM Składniki 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 tortille sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, a następnie ścieramy na tarce(...)dużych oczkach. Ogórki konserwowe oraz cebule kroimy w drobną kosteczkę. Tuńczyka odciskamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Tortille rozkładamy na desce, smarujemy przygotowanym farszem i zwijamy w rulonik. Następnie zawijamy folią aluminiową i stawiamy do lodówki na godzinę. Po upływie czasu rozwijamy tortille
Przepiski.plmatjas w oleju lub w zalewie- wymoczonych wcześniej w wodzie (ja użyłam tych drugich, moczyłam je wcześniej ok.3h, w tym czasie zmieniając kilka razy wodę) - 3-4 ogórki konserwowe - 1,5 jabłka - 1 mniejsza cebula - 1/2 pęczka szczypioru - 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej - 1,5 łyżki jogurtu naturalnego - 1,5 łyżki majonezu - 1 łyżeczka płynnego miodu lub syropu roślinnego(...)ząbek czosnku - 1-2 jajka (opcjonalnie) - sparzona żurawina Śledzie odsączamy z oleju lub z wody (w której się moczyły), kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Cebulę, jabłka, ogórki oraz jajka (gdy dajemy) kroimy w kostkę i dokładamy do śledzi, ja dorzuciłam także trochę sparzonej, odsączonej żurawiny. Szczypior siekamy i dodajemy do reszty składników. Ząbek czosnku obieramy
Smaczne Zdroweszybka w przygotowaniu Kozi ser wspaniale wzbogaca smak każdej sałatki. Polecam spróbować. Składniki: 2 solidne garście miksu sałat 80 g holenderskiego sera koziego (półtwardy podpuszczkowy) Goat Farm 2 ogórki korniszone 1/4 czerwonej papryki 3 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku lub szczypta granulowanego czosnku 4 łyżki kukurydzy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy(...)miks sałat. Ogórki, paprykę i ser kozi kroimy w kostkę. Dodajemy do sałaty wraz z kukurydzą, jogurtem i majonezem. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem (zamiennie można dodać 1 starty ząbek czosnku). Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Smacznego The post Kolorowa sałatka z kozim serem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiświątecznym stole w każdym domu. A Wy jak ją robicie? Jakie jeszcze składniki dodajecie? PRZEPIS NA TRADYCYJNĄ SAŁATKĘ JARZYNOWĄ Składniki 5 jaj 5-6 marchewek 10 ogórków kiszonych 1/2 puszki groszku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 4 łyżki jogurtu greckiego pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka, marchewkę, pietruszkę gotujemy. Jajka(...)obieramy, kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Ogórki odcedzamy z zalewy, kroimy w kostkę. Pietruszkę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Groszek odcedzamy z zalewy. Wszystkie warzywa umieszczamy w garnku. Dodajemy majonez, śmietanę, jogurt naturalny, pieprz i sól. Mieszamy dokładnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tradycyjna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.ploctowej z cebulką i olejem. Ja do zalewy dodałam jeszcze marchewkę, ale można ją pominąć. Przepis na śledzie po wiejsku możemy modyfikować według własnego uznania i dodać do słoika ogórka kiszonego lub konserwowego. Wówczas ogórki kroimy w grubsze plastry i wkładamy do słoika na przemian ze śledziami. Jeśli chodzi o zalewę to można dodać mniej octu, aby była(...)łagodniejsza w smaku. Przygotowując śledzie po wiejsku, nie musimy ich kroić, tylko wymoczone całe płaty włożyć do słoika razem z pozostałymi składnikami. Dodatek takich warzyw, jak marchew i kiszony ogórek nada przystawce kolorów i urozmaici jej smak. Śledzie po wiejsku to jeden z najbardziej znanych sposobów na przygotowanie tych ryb. Jest to bardzo smaczny sposób podania śledzi, dobry na każdą
Danka Pichciprzepadają tak jak ja. Składniki: 500 g ziemniaków 1 średnia czerwona cebula (może być biała ale nie będzie tak ładnie wyglądać) 5-6 matiasów 4 - 5 ogórków kiszonych 1 puszka fasoli czerwonej 4 łyżki oleju (użyłam lnianego) 1/2 łyżki musztardy dijon sól, pieprz pęczek koperku Gotujemy ziemniaki (ja ugotowałam je w mundurkach, bo lepiej smakują w sałatkach(...)studzimy i kroimy w kostkę, podobnie cebulę i ogórki. Dodajemy pokrojone w kawałki śledzie oraz odsączoną z zalewy i przepłukaną fasolę oraz drobno posiekany koperek. Całość mieszamy z olejem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień
Cynamonowe szczęście