ogórki - 26028 przepisów (strona:508/1736)

Jajka w sosie tatarskim 64

pewna, że po wypróbowaniu tego przepisu, jajka w sosie tatarskim zagoszczą na Waszym Wielkanocnym stole i nie tylko. PRZEPIS NA JAJKA W SOSIE TATARSKIM Składniki 3-4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 cebula 5 pieczarek marynowanych 2 łyżeczki kaparów 1 gałązka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu(...)łyżki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe odsączamy z zalewy. Następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kapary również odsączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w drobną kosteczkę. Majonez mieszamy ze śmietaną, tartym chrzanem oraz musztardą

Przepiski.pl
Schab duszony po myśliwsku 54

efekt jest naprawdę zaskakujący, delikatne mięsko, dużo sosu i jeszcze więcej smaków i aromatów, gorąco polecam. Schab duszony po myśliwsku Składniki: 500-600g schabu bez kości 2 ogórki kiszone (około 150g) 150g papryki konserwowej 30g suszonych grzybów leśnych 2 cebule 2 ząbki czosnku 500ml przecieru pomidorowego ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku Sól(...)pieprz Olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej Schab duszony po myśliwsku Przygotowanie: Suszone leśne grzyby zalewamy szklanką wrzącej wody i odstawiamy na godzinę do namoczenia. Ogórki kroimy w grube talarki, paprykę w paski a cebulę w ósemki. Schab wieprzowy płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym po czym kroimy na plastry o grubości 1,5-2cm dokładnie

Księga-Smaku
Paprykarz Zielony A.D. 2022 49

rzodkieweczka 😉 … Ale po wódeczce, wszystko jakoś lepiej smakuje. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makrela wędzona 400-500 gram Ryż 200 gram ugotowany wcześniej Młody szpinak 200-300 gram Ogórki konserwowe pikle kilka sztuk do smaku Papryka zielona 3 sztuki Tajskie zielone curry 1-3 łyżeczki Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Z pewnością składniki są już(...)czarna, no prawie czarna. W międzyczasie ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Po trzecie ostrożnie obierz paprykę ze skórki. Po czwarte to już z górki. Włóż rybę, paprykę, ogórki i szpinak do blendera. Zmiksuj, dopraw solą, pieprzem i curry. Na koniec dodawaj stopniowo ryż do blendera i miksuj. Zjadaj z chlebem i odrobiną dobrze schłodzonego płynu. Smacznego. 🟦🟨 Zapraszam Cię

RafalCook
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 82

małym ogniu. Pod koniec gotowania możesz delikatnie zagęścić sos mąką – możesz ją przesiać bezpośrednio przez sitko do sosu i delikatnie wymieszać całość. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Tuż przed zjedzeniem posyp danie odrobiną posiekanego koperku. Składniki 500 g chudego mięsa mielonego wołowego lub z mięsa z indyka 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula(...)rozmiarze M 1/2 litra bulionu warzywnego 1/2 litra mleka pół łyżeczki soli pół łyżeczki czarnego pieprzu opcjonalnie 1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia sosu jako dodatki – ziemniaki i ogórki kiszone   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Sałatka Diabelska 235

przygotować pyszną i wyrazistą w smaku sałatkę diabelską. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA SAŁĄTKĘ DIABELSKĄ Składniki 1 opakowanie pikantnych kabanosów piri piri 250 g tortellini z szynką 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 1 mała papryka czerwona 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pierożki tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, u mnie o długości ok. 2 cm. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki na sałatkę umieszczamy w misce, dodajemy

Przepiski.pl
Sos tatarski 79

śledzi. Poniżej zaprezentuję Wam mój ulubiony przepis na pyszny sos tatarski. Idealnie sprawdzi się na święta i nie tylko. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA SOS TATARSKI Składniki 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżeczki kaparów 1 mała cebulka 5 grzybków/pieczarek marynowanych 2 gałązki świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki(...)majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu 2 łyżeczki musztardy sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Kapary odsączyć z zalewy i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą oraz tartym chrzanem. Następnie dodać do nich cukier oraz sok z cytryny

Przepiski.pl
Na poprawę formy 60

smakiem, ale teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej zabraknąć w mojej kuchni. Zielona sałatka z fetą 1 porcja Składniki: 50 g rukoli 1 łyżka nasion konopi 2 mini ogórki 3 rzodkiewki 50 g sera feta 30 g zielonego groszku, mrożonego lub świeżego kilka listków mięty pieprzowej, opcjonalnie Dressing 1 łyżka olivolja 1 łyżeczka winnego octu ¼ łyżeczki suszonego kopru(...)łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i czarnego pieprzu Blanszuj groszek przez 3 minuty, odcedź i opłukaj zimną wodą. Opłukaj i osusz rukolę. Ułóż sałatę na talerzu. Pokrój ogórki i rzodkiewki na plasterki i dodaj do sałatki wraz z groszkiem i pokruszoną fetą. Składniki na dressing umieść w małym słoiczku, zakręć i wstrząśnij. Polej sałatkę dressingiem i posyp nasionami

codojedzenia
Zimowy gulasz z wołowiną – treściwy i rozgrzewający! 98

Zimowy gulasz z wołowiną Pyszny, treściwy i rozgrzewający obiad. Idealny na chłodne dni. Gulasz możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub świeżym pieczywem oraz ulubioną surówką albo w towarzystwie ogórków kiszonych Danie palce lizać!       Składniki: 0,5 kg wołowiny gulaszowej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 250g pieczarek 1 czerwona papryka 1 szklanka wytrawnego lub półwytrawnego(...)mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem danie posypujemy siekaną pietruszką *** *** Gulasz podajemy z ziemniaczkami, kluskami lub świeżym pieczywem oraz ulubioną surówką albo z ogórkami kiszonymi *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania