Jak się robi kiszonki? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się procesowi produkcji kiszonek, popularnego i smacznego dodatku do wielu potraw. Kiszonki są bogate w witaminy i probiotyki, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedzmy się, jak można samodzielnie przygotować kiszonki w domu. Wybór odpowiednich warzyw Pierwszym krokiem w produkcji kiszonek jest wybór odpowiednich warzyw. Najpopularniejsze warzywa do kiszenia to kapusta, ogórki, marchewki i buraki. Ważne jest, aby wybrać świeże, zdrowe i nieska... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.