ogórki - 26028 przepisów (strona:499/1736)

Sałatka błyskawiczna 94

PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 4 jajka 1 zupka chińska curry 200 ml wrzątku 4 kawałki papryki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 pora 250 g szynki konserwowej 200 g sera żółtego Sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie(...)wcześniej mieszanką wody z przyprawami zalewamy makaron, przykrywamy i odstawiamy do spęcznienia na około 10 minut.  Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.  Ogórki, paprykę, ser żółty oraz szynkę kroimy w kostkę.  Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w półkrążki. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.  Do miski przekładamy makaron

Przepiski.pl
Sałatka jarzynowa (warzywna) 26

Tradycyjna sałatka jarzynowa . Tym razem bez groszku Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 4 ziemniaki 3 jabłka 5 ogórków kiszonych 1 cebula 4 jajka majonez, musztarda sól, pieprz, odrobina cukru Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Jajka po obraniu kroimy też w kostkę. Ostudzone warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)wsypujemy do miski. Ogórki oraz jabłka obieramy, kroimy. Cebule drobno siekamy. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez i musztardę. Wszystko mieszamy i gotowe. Wiadomo, że przepisów na sałatkę jarzynową jest wiele i każdy robi ją na swój sposób. Jakich składników Wy używacie w swojej tradycyjnej sałatce ? Artykuł Sałatka jarzynowa (warzywna) pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Zrazy wołowe w sosie własnym 31

wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe w sosie własnym – składniki: 1 kg mięsa wołowego(ładny kawałek,najlepiej bez żył) 25 dag boczku parzonego lub wędzonego 2 cebule 3 ogórki kiszone 3 ziarenka ziela ang 3 liście laurowe sól,pieprz,papryka słodka do smaku olej, mąka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe w sosie własnym – wykonanie: Mięso kroimy(...)plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek ubijamy lekko tłuczkiem. Solimy z obu stron, pieprzymy i posypujemy papryką. Boczek ogórek,i cebulkę kroimy w kostki. Na rozbite plastry mięsa nakładamy po kawałku,boczku, ogórka i cebuli.(Cebulkę solimy i pieprzymy. Zwijamy roladki,które owijamy nitką lub spinamy wykałaczką. Przygotowane podsmażamy dość mocno na oleju z wszystkich stron. Dodajemy liście

Olcia gotuje!
Rolmopsy z ogórkiem i papryką 23

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 0,5 kg płatów śledziowych 3 ogórki kiszone połowa papryki 1 cebula musztarda marynata; 2 szklanki wody pół szklanki octu pół płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 3 ziarenka ziela ang 3 listki laurowe cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filety moczymy w wodzie ok 4 godz.Najlepiej wodę zmieniać kilkakrotnie.Osuszyć ręcznikiem(...)kuchennym.Każdy płat smarujemy od środka musztardą.Nakładamy po kawałeczku ogórka ,cebulki i papryki.Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczką.Z wody,octu ,cukru i przypraw gotujemy zalewę,Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.W słoju układamy ciasno rolmopsy i zalewamy ostudzoną marynatą.Odstawiamy w chłodne miejsce.Po ok 2 dniach są dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rolmopsy z ogórkiem i papryką

Olcia gotuje!
Pasta z wędzonej makreli 27

Smaczna pasta z makreli   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 makrela wędzona 3 ogórki kiszone  4 jajka  średnia cebulka pieprz do smaku łyżeczka musztardy  3 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Mięso wędzonej makreli starannie oddzielić od skóry i ości. Drobno posiekać. Ugotować jajka na twardo. Ostudzone pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórki również pokroić

Olcia gotuje!
Sałatka Hit imprezy z kurczakiem 24

pyszna i efektowna. Idealna na przyjęcia i święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: puszka kukurydzy konserwowej podwójna pierś z kurczaka mała kapusta pekińska ogórki konserwowe prażona cebulka (dostępna w Biedronce) 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu olej, sól, pieprz       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie:   Szatkujemy kapustę, układamy ją na spodzie(...)naczynia. Smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy  odsączoną kukurydzę. Kurczaka kroimy w kostkę. Solimy,pieprzymy do smaku.Smażymy do zrumienienia na głębokim oleju. Po przestudzeniu mięso delikatnie wykładamy na kukurydzę. Ogórki konserwowe również kroimy w małą kostkę i wykładamy na kurczaka. Smarujemy 2 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy dość obficie prażoną cebulką. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Hit imprezy

Olcia gotuje!
Imprezowa sałatka z surimi i ryżem 36

nowoczesną sałatkę, ponieważ nie zawiera mięsa. Polecam ,jest bardzo smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 woreczek ryżu 100g(długoziarnisty) Pół puszki kukurydzy konserwowej 1 mała cebulka czerwona 3 średnie ogórki konserwowe 250 g paluszków krabowych surimi 1 pęczek koperku 4 czubate łyżki majonezu sól ,pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryż ugotować wg. przepisu. Odcedzić i pozostawić do całkowitego(...)ostygnięcia. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Cebulkę czerwoną obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę. Koperek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Niezamrożone paluszki krabowe surimi należy obrać z foli , a następnie pokroić na paseczki ok 0,5 cm. Jeżeli mamy paluszki zamrożone przed przygotowywaniem sałatki trzeba je odpowiednio odmrozić. Wszystkie składniki wrzucić do miseczki dodać 4 czubate

Olcia gotuje!
Imprezowa sałatka alibabka 30

osobiście ta sałatka z zupką chińską bardzo pozytywnie zaskoczyła smakiem. Z innymi składnikami  tworzy naprawę pyszne połączenie.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 zupki chińskie 4 ogórki kiszone puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli 500g piersi z kurczaka 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany kwaśnej (18%) sól ,pieprz ,papryka czerwona   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Zupki(...)pokruszyć. Wsypać przyprawę pikantną z jednego opakowania .Zalać wrzątkiem, tylko tak, aby przykryć makaron. Odstawić na 10 minut.  Kukurydzę i fasolę odcedzić. Przepłukać wodą.  Ogórki pokroić w kosteczkę Kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić solą pieprzem papryką i usmażyć. Odstawić do wystudzenia. Do miski wkładamy wszystkie składniki ,prócz kurczaka ,doprawiamy troszkę solą i pieprzem. Majonez łączymy ze śmietaną

Olcia gotuje!
Sałatka z makaronem z zupek chińskich i kurczakiem 821

makaronem z zupek chińskich z kurczakiem-składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok.500-600g makaron z 2 zupek chińskich 2 cebule mała kapusta pekińska 2 papryki czerwone  4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy konserwowej ok. 3 łyżki przyprawy do Gyrosa olej rzepakowy do smażenia 5 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem z zupek(...)oleju .Wymieszać i odstawić na około pół godziny. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso.  Cebulkę pokroić w kosteczkę i również podsmażyć na tym samym tłuszczu co smażyliśmy mięso. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Kapustę poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy., Wszystkie składniki razem z pokruszonym makaronem (poza kapusta pekińską) przekładamy do miski , dodajemy majonez i ketchup. Wymieszać.  Najlepiej

Olcia gotuje!
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą 32

rodzaju przyjęcia. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą- składniki: 5-6 filetów śledziowych ala matias w oleju-ok.460g po odsączeniu 5 ogórków konserwowych 3 ugotowane jajka na twardo 1 por średniej wielkości (biała częśći jasnozielona pół puszki czerwonej fasoli 2-3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)cienkie paski lub kostkę.  Pora pokroić i pokroić w półtalarki, a następnie przelać wrzątkiem na sitku, aby zmiękł. Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i również na situ przelać wrzątkiem. Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać, Wstawić na około 30 minut do lodówki

Olcia gotuje!
Sałatka z tortellini i szynką konserwową 30

zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Sałatka z tortellini składniki: 250 g makaronu tortellini (świeżego, niez półki )ze szpinakiem i ricottą. 140 g szynki konserwowej 125 g sera żółtego 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1 garść roszponki 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z tortellini(...)Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu .Ugotowany odsączamy na sitku i studzimy Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. szynkę pokroić w paseczki. ser pokroić w kosteczkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy sałatkę do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły

Olcia gotuje!
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 30

woreczek ryżu (u mnie parboiled ),ponieważ zachowuje swój kształt i się nie rozgotowuje. 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju (tuńczyk w kawałkach) 3 ogórki konserwowe pół puszki konserwowej kukurydzy połowę malutkiej cebulki czerwonej pęczek koperku 4 łyżki majonezu sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z tuńczyka wykonanie: Ryż ugotować w posolonej wodzie .odcedzić(...)pozostawić do ostudzenia. Jajka gotujemy na twardo .Studzimy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.. Kukurydzę również odsączyć z zalewy .(potrzebne do sałatki pół puszki). Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulkę drobno posiekać. Koperek też posiekać drobno. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki.Dodać majonez (można dodać mniej lub więcej majonezu wg. uznania).Dodać

Olcia gotuje!
Sałatka z pieczarkami 27

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pieczarkami składniki: 250 g pieczarek 2 łyżki siekanego szczypiorku 2 łyżki siekanej natki pietruszki pół mniejszej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 2 średnie ogórki konserwowe 2 jajka 2 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pieczarkami wykonanie: Pieczarki należy oczyścić. Zagotować wodę i włożyć pieczarki. Gotować(...)Pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo.po ugotowaniu jajek należy zalać je zaraz zimną wodą, lekko stłuc skorupki i po paru minutach obrać. Następnie pokroić w małą kosteczkę. Ogórki odsączyć i również pokroić w kosteczkę. Cebulkę obrać i bardzo drobno posiekać. Szczypiorek oraz pietruszkę też drobno posiekać. Do miseczki przełożyć wszystkie składniki doprawić solą pieprzem i dodać majonez

Olcia gotuje!
Sałatka do słoików z białej kapusty 30

tylko. Serdecznie polecam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka do słoików – składniki: 1 średnia kapusta 3 średnie marchewki 1 papryka czerwona 2 łyżki koperku 4 średnie ogórki gruntowe 1,5 łyżki soli Zalewa do sałatki: 2 szklanki wody 1/4 szklanki octu pół szklanki cukru 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka do słoików(...)sposób wykonania: Kapustę szatkujemy na drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Ogórki pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić, wydrążyć gniazdo i pokroić w cienkie paseczki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki przekładamy do miski dodajemy sól i odstawiamy na około 1,5 godziny . Następnie mieszankę przekładamy do słoiczków Gotujemy zalewę. Wszystkie składniki do zalewy zagotować. Przestudzoną zalew dopełniamy słoiczki

Olcia gotuje!
Leczo z cukinią 36

składniki 2 kiełbasy np. podwawelska – około 0,5 kg. 3 – 4 cukinie – około 1,2 kg 2 średnie papryki żółte 2 papryki czerwone 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku passata pomidorowa z kartonika 2 cebule olej rzepakowy do smażenia 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka suszonego(...)oregano, cukier oraz sól i pieprz. Posmakowałam. Jeżeli lubicie więcej przypraw to można dodać wg. uznania, Dusiłam wszystkie warzywa około 25 minut z przykrywką na mniejszym płomieniu. Potem pokroiłam ogórki w kostkę i dodałam do duszących warzyw. Przemieszałam i jeszcze dusiłam wszystko 10 minut. Na koniec dodałam jeszcze trochę soli i pieprzu. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: leczo

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania