zaledwie 15 minut. Jest to więc świetna opcja na szybki i pożywny posiłek. CZOSNDOGI PRZEPIS Składniki 2 bułki czosnkowe 4 parówki 150 g żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 2 ogórki konserwowe 2 garści kukurydzy pęczek szczypiorku ketchup Przygotowanie 1. Bułki czosnkowe przekroić wzdłuż na pół. Spód posypać startym na tarce serem żółtym, a na nim ułożyć parówki – dwie(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez ok. 10 minut aż ser się rozpuści. 3. W tym czasie odsączyć z zalewy kukurydzę i pokroić paprykę oraz ogórki w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. 4. Bułki z parówkami wyjąć z piekarnika i posypać pokrojonymi warzywami. Całość polać ketchupem i posypać szczypiorkiem. Artykuł Czosndogi pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!przepis idealny dla osób lubiących pikantniejsze potrawy. Czytaj dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka po cygańsku składniki 5 dużych plastrów karkówki (około 800 g) 4 zielone papryki spiczaste 4 małe ogórki kiszone 150 g pieczarek 3 duże cebule 2 średniej wielkości marchewki szklanka sosu passaty pomidorowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka po cygańsku wykonanie Karkówkę solimy, pieprzymy i zostawiamy(...)godziny w lodówce. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Papryki kroimy w drobne paseczki, ogórki w drobną kostkę, pieczarki i marchewkę w pół plasterki, a cebulę w piórka. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warzywa, następnie plastry karkówki, poprzekładane warzywami. Wierzch ma być nakryty w całości warzywami. Na patelnię po smażeniu karkówki
Do Garów!szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 filet z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 cebula 2 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki pół szklanki kukurydzy konserwowej 10dkg żółtego sera (u mnie ser gouda) Dodatkowo: olej do smażenia ok 10 dkg startego żółtego sera ketchup i ulubiony(...)Mięso kroimy w niewielką kostkę, posypujemy przyprawą gyros, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso na rumiany kolor *** *** Usmażone mięso odkładamy do wystudzenia. W międzyczasie kroimy ogórki, cebulę i paprykę w drobną kostkę *** *** Do przestudzonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz połowę startego lub drobno pokrojonego żółtego sera *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy
Blog z ApetytemPRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 4 jajka 1 zupka chińska curry 200 ml wrzątku 4 kawałki papryki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 pora 250 g szynki konserwowej 200 g sera żółtego Sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie(...)wcześniej mieszanką wody z przyprawami zalewamy makaron, przykrywamy i odstawiamy do spęcznienia na około 10 minut. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę. Ogórki, paprykę, ser żółty oraz szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w półkrążki. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Do miski przekładamy makaron
Przepiski.plTradycyjna sałatka jarzynowa . Tym razem bez groszku Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 4 ziemniaki 3 jabłka 5 ogórków kiszonych 1 cebula 4 jajka majonez, musztarda sól, pieprz, odrobina cukru Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Jajka po obraniu kroimy też w kostkę. Ostudzone warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)wsypujemy do miski. Ogórki oraz jabłka obieramy, kroimy. Cebule drobno siekamy. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez i musztardę. Wszystko mieszamy i gotowe. Wiadomo, że przepisów na sałatkę jarzynową jest wiele i każdy robi ją na swój sposób. Jakich składników Wy używacie w swojej tradycyjnej sałatce ? Artykuł Sałatka jarzynowa (warzywna) pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe w sosie własnym – składniki: 1 kg mięsa wołowego(ładny kawałek,najlepiej bez żył) 25 dag boczku parzonego lub wędzonego 2 cebule 3 ogórki kiszone 3 ziarenka ziela ang 3 liście laurowe sól,pieprz,papryka słodka do smaku olej, mąka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy wołowe w sosie własnym – wykonanie: Mięso kroimy(...)plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek ubijamy lekko tłuczkiem. Solimy z obu stron, pieprzymy i posypujemy papryką. Boczek ogórek,i cebulkę kroimy w kostki. Na rozbite plastry mięsa nakładamy po kawałku,boczku, ogórka i cebuli.(Cebulkę solimy i pieprzymy. Zwijamy roladki,które owijamy nitką lub spinamy wykałaczką. Przygotowane podsmażamy dość mocno na oleju z wszystkich stron. Dodajemy liście
Olcia gotuje!adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 0,5 kg płatów śledziowych 3 ogórki kiszone połowa papryki 1 cebula musztarda marynata; 2 szklanki wody pół szklanki octu pół płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 3 ziarenka ziela ang 3 listki laurowe cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filety moczymy w wodzie ok 4 godz.Najlepiej wodę zmieniać kilkakrotnie.Osuszyć ręcznikiem(...)kuchennym.Każdy płat smarujemy od środka musztardą.Nakładamy po kawałeczku ogórka ,cebulki i papryki.Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczką.Z wody,octu ,cukru i przypraw gotujemy zalewę,Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.W słoju układamy ciasno rolmopsy i zalewamy ostudzoną marynatą.Odstawiamy w chłodne miejsce.Po ok 2 dniach są dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rolmopsy z ogórkiem i papryką
Olcia gotuje!Smaczna pasta z makreli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 makrela wędzona 3 ogórki kiszone 4 jajka średnia cebulka pieprz do smaku łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Mięso wędzonej makreli starannie oddzielić od skóry i ości. Drobno posiekać. Ugotować jajka na twardo. Ostudzone pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórki również pokroić
Olcia gotuje!pyszna i efektowna. Idealna na przyjęcia i święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: puszka kukurydzy konserwowej podwójna pierś z kurczaka mała kapusta pekińska ogórki konserwowe prażona cebulka (dostępna w Biedronce) 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu olej, sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Szatkujemy kapustę, układamy ją na spodzie(...)naczynia. Smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Kurczaka kroimy w kostkę. Solimy,pieprzymy do smaku.Smażymy do zrumienienia na głębokim oleju. Po przestudzeniu mięso delikatnie wykładamy na kukurydzę. Ogórki konserwowe również kroimy w małą kostkę i wykładamy na kurczaka. Smarujemy 2 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy dość obficie prażoną cebulką. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Hit imprezy
Olcia gotuje!nowoczesną sałatkę, ponieważ nie zawiera mięsa. Polecam ,jest bardzo smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 woreczek ryżu 100g(długoziarnisty) Pół puszki kukurydzy konserwowej 1 mała cebulka czerwona 3 średnie ogórki konserwowe 250 g paluszków krabowych surimi 1 pęczek koperku 4 czubate łyżki majonezu sól ,pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryż ugotować wg. przepisu. Odcedzić i pozostawić do całkowitego(...)ostygnięcia. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Cebulkę czerwoną obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę. Koperek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Niezamrożone paluszki krabowe surimi należy obrać z foli , a następnie pokroić na paseczki ok 0,5 cm. Jeżeli mamy paluszki zamrożone przed przygotowywaniem sałatki trzeba je odpowiednio odmrozić. Wszystkie składniki wrzucić do miseczki dodać 4 czubate
Olcia gotuje!osobiście ta sałatka z zupką chińską bardzo pozytywnie zaskoczyła smakiem. Z innymi składnikami tworzy naprawę pyszne połączenie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 zupki chińskie 4 ogórki kiszone puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli 500g piersi z kurczaka 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany kwaśnej (18%) sól ,pieprz ,papryka czerwona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Zupki(...)pokruszyć. Wsypać przyprawę pikantną z jednego opakowania .Zalać wrzątkiem, tylko tak, aby przykryć makaron. Odstawić na 10 minut. Kukurydzę i fasolę odcedzić. Przepłukać wodą. Ogórki pokroić w kosteczkę Kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić solą pieprzem papryką i usmażyć. Odstawić do wystudzenia. Do miski wkładamy wszystkie składniki ,prócz kurczaka ,doprawiamy troszkę solą i pieprzem. Majonez łączymy ze śmietaną
Olcia gotuje!makaronem z zupek chińskich z kurczakiem-składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok.500-600g makaron z 2 zupek chińskich 2 cebule mała kapusta pekińska 2 papryki czerwone 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy konserwowej ok. 3 łyżki przyprawy do Gyrosa olej rzepakowy do smażenia 5 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem z zupek(...)oleju .Wymieszać i odstawić na około pół godziny. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Cebulkę pokroić w kosteczkę i również podsmażyć na tym samym tłuszczu co smażyliśmy mięso. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Kapustę poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy., Wszystkie składniki razem z pokruszonym makaronem (poza kapusta pekińską) przekładamy do miski , dodajemy majonez i ketchup. Wymieszać. Najlepiej
Olcia gotuje!rodzaju przyjęcia. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą- składniki: 5-6 filetów śledziowych ala matias w oleju-ok.460g po odsączeniu 5 ogórków konserwowych 3 ugotowane jajka na twardo 1 por średniej wielkości (biała częśći jasnozielona pół puszki czerwonej fasoli 2-3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)cienkie paski lub kostkę. Pora pokroić i pokroić w półtalarki, a następnie przelać wrzątkiem na sitku, aby zmiękł. Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i również na situ przelać wrzątkiem. Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać, Wstawić na około 30 minut do lodówki
Olcia gotuje!zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Sałatka z tortellini składniki: 250 g makaronu tortellini (świeżego, niez półki )ze szpinakiem i ricottą. 140 g szynki konserwowej 125 g sera żółtego 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1 garść roszponki 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z tortellini(...)Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu .Ugotowany odsączamy na sitku i studzimy Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. szynkę pokroić w paseczki. ser pokroić w kosteczkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy sałatkę do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły
Olcia gotuje!woreczek ryżu (u mnie parboiled ),ponieważ zachowuje swój kształt i się nie rozgotowuje. 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju (tuńczyk w kawałkach) 3 ogórki konserwowe pół puszki konserwowej kukurydzy połowę malutkiej cebulki czerwonej pęczek koperku 4 łyżki majonezu sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z tuńczyka wykonanie: Ryż ugotować w posolonej wodzie .odcedzić(...)pozostawić do ostudzenia. Jajka gotujemy na twardo .Studzimy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.. Kukurydzę również odsączyć z zalewy .(potrzebne do sałatki pół puszki). Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulkę drobno posiekać. Koperek też posiekać drobno. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki.Dodać majonez (można dodać mniej lub więcej majonezu wg. uznania).Dodać
Olcia gotuje!