W gorące dni nie ma nic lepszego jak chłodnik. Jest idealny jako dodatek do obiadu lub można go jeść jako samodzielny posiłek. Gdyby nie moja mama to pewnie nie miałabym pojęcia, że coś takiego istnieje :) Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. :) Składniki: kefir Sokólski 6 x 400 g rzodkiewki 1 pęczek ogórki 4 szt. szczypiorek 2 pęczki jajka na twardo 5 szt. kwasek cytrynowy botwina 2 pęczki koperek 2 pęczki 2 łyżki cukru do gotowania botwiny sól + cukier do sma... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...