ciasteczka - 38126 przepisów (strona:509/2542)

Ciasto z wiśniami i ciasteczkami amaretti 77

proszku do pieczenia 300 g mrożonych wiśni 160 g ciastek amaretti + do oprószenia ciasta po upieczeniu 4 łyżki likieru migdałowego Amaretto Wiśnie rozmrażamy. Osuszamy je na ręczniku papierowym. Ciasteczka amaretti kruszymy (wystarczy lekko zgnieść między dwoma palcami, nie muszą być pokruszone na piach), umieszczamy w misce i zalewamy likierem. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem i cukrem wanilinowym(...)połączenia. Na tym etapie można wykorzystać mikser jedynie na początku, a gdy większość mąki zmiesza się z masłem, resztę połączyć za pomocą szpatułki. Na samym końcu dodajemy nasączone ciasteczka, mieszamy szpatułką. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Przelewamy do niej połowę ciasta. Na cieście układamy połowę wiśni. Przykrywamy je resztą ciasta, a na wierzchu rozkładamy

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka ziarenka kawy 77

Jest to kawa, która ma kwasowość 1/8, moc 3/4, a smak to czerwona porzeczka, pomarańcza, karmel i czekolada. Gatunek to 100% Arabica. To właśnie z tą kawą przygotowałam też ciasteczka, których już następnego dnia nie było. Jeśli macie ochotę na naprawdę dobrą i aromatyczną kawę, to możecie już nabyć wybrane przez siebie kawy i akcesoria na stronie www.cafepanamera.com .  Składniki(...)około 40 ciasteczek: 150 g masła (temp. pokojowa) 230 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka M 90 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kopiata łyżka kawy mielonej u mnie Kolumbia Excelso 1 łyżeczka kakao 1. Na stolnicę przesiewamy obie mąki. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao, kawę i proszek do pieczenia. Mieszamy

kruche babeczki
Deser z serka śmietankowego z musem z czerwonej porzeczki 76

czerwonej porzeczki Potrzebujemy / tortownica o średnicy 24cm / 1kg serka śmietankowego, może być z wiaderka, 1kg czerwonej porzeczki, żelatyna, torebka na 2,5 litra wody, 200g cukru, ewentualnie kruche ciasteczka, Porzeczki płuczemy i wkładamy do garnka razem z ogonkami. Możemy dodać odrobinę wody. Podgrzewamy mieszając do chwili aż się rozpadną. To trwa dość krótko. Następnie przecieramy przez gęste sito. Porzeczka(...)oddzielnej miseczki. Ser miksujemy i dalej miksując dodajemy stopniowo 500ml schłodzonego musu.Wylewamy masę do tortownicy, której dno wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Na dno tortownicy możemy rozłożyć biszkopty lub inne ciasteczka. Jeśli zdecydujemy się na wyłożenie dna tortownicy ciasteczkami, wlewamy najpierw niedużo masy i wkładamy do lodówki do stężenia. Wylewając całą masę, biszkopty nie zdążą nasiąknąć i będą się przemieszczać. Potem

Leśny Zakątek
Tort Oreo 92

Tort Oreo to tort komunijny dla chłopca, który uwielbia ciasteczka Oreo. Tort uzupełniłam o warstwę czekoladową. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt jasny (średnica 23-24 cm): 7 jajek ¾ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna(...)raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Składniki na krem Oreo: 500 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 16 ciasteczek Oreo Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia. Następnie dodaję ¼ szklanki gorącej, ale nie wrzącej wody i dokładnie mieszam aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję mascarpone, cukier puder

Słodki sentyment
Ciastka francuskie z jabłkami 57

Dziś serdecznie polecam Wam ciasteczka francuskie z jabłkami. Szybciutki przepis na smaczny deserek do popołudniowej kawki lub jako świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Prościutkie w wykonaniu a zarazem bardzo smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka francuskie z jabłkami składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 jabłuszka 1 jajo około 1 łyżki cukru 1 łyżka wyciśniętego soku z cytryny wg. uznania można(...)ciasteczek dodać cynamon około pół łyżeczki Składniki na lukier: połowę szklanki cukru pudru 3 łyżeczki wrzątku 1 łyżeczka wyciśniętego soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka francuskie z jabłkami – wykonanie: Gotowe francuskie ciasto dzielimy na 8 równych części. Z jabłek wydrążamy gniazda i kroimy w nieduże kostki o boku 1cm. Jabłka obsypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny. Można

Olcia gotuje!
Ciasteczka miodowo-kokosowe 136

Delikatny miodowo-kokosowy aromat, nieskomplikowane przygotowanie i łatwa dostępność produktów, to bez wątpienia najlepsze atuty tych ciasteczek. Przepis ten ucieszy wielbicieli tradycyjnych deserów do popołudniowej filiżanki herbaty. Małe skromne a efekt zaskakująco pyszny. Do ich przygotowania użyłam świetnego prawdziwego miodu lipowego z pasieki Wowka prosto z serca Warmii, moje ostatnie odkrycie, najlepsze miody pod słońcem.  Co ich wyróżnia ? Fenomenalne(...)się z ofertą firmy.  Tu znajdziesz prawdziwą pasję, miłość do pszczół i rodzinnej tradycji.  Smakiem na pewno Was nie zawiodą, bardzo polecam!  Składniki na 30 sztuk ciasteczek: 25 dag mąki pszennej 1 jajko 1   duża pełna łyżka miodu lipowego lub gryczanego 5 dag miękkiego masła 5 dag cukru 2 łyżki wiórków kokosowych białych 1 łyżeczka proszku

Wanilia i Kardamon
Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami 72

Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami to trochę magiczne ciasteczka . Dlaczego? Uwierzcie, że każda ich ilość znika naprawdę ekspresowo! Czekoladowo-owocowa nuta nadaje ciasteczkom niepowtarzalnego smaku, który wciąż kusi i kusi. Ciacha są przyjemnie kruche, niezbyt słodkie i idealnie nadają się do dłuższego przechowywania. Dodam jeszcze, że liofilizowane owoce zawierają takie same wartości odżywcze co owoce świeże. Proces ten jedynie(...)ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć (ciastka sporo rosną w górę) i zachowując odstępy ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zapieczone. Dłużej pieczone mogą stać się zbyt twarde.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.   (*) Użyłam

Di gotuje
Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen 79

Bardzo szybkie do przygotowania ciasteczka według przepisu Hildegardy z Bingen. Składniki na 1 blaszkę z moimi drobnymi zmianami: 200 g mąki pszennej orkiszowej 100 g mąki migdałowej 80 g cukru trzcinowego (w oryginale 100 g ale ciastka dla nas były za słodkie) 1 żółtko (w oryginale 1 całe jajko) 100 g masła skórka z 1/2 cytryny ewentualnie esencja cytrynowa ewentualnie(...)podanych składników zagniatamy zwarte ciasto (jeśli ciasto nie chce się zlepić dodajemy jogurt lub kwaśną śmietanę) 2. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka które układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 180 stop przez 15-20 minut. Ps. Uważajmy aby ciastek za mocno nie spiec bo będą twarde

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka z jagłami, chia na 2 masłach 59

Szybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Kolejne już, bo chrupanie jest bardzo przyjemne! Co nam trzeba? 100 g ziarenek chia łyżka suszonej żurawiny 2 łyżki masła kokosowego 2 czubate łyżki masła orzechowego. 2 łyżki miodu (lub cukru trzcinowego) 300g jagieł (poszukacie w sklepie) 2 jajka (jak ktoś chce bez to 2 czubate łyżki siemienia lnianego rozpuszczonego w ciepłej wodzie(...)ślanki. Nabieramy trochę masy- lekko turlamy w lekko wilgotnych dłoniach na kulki układamy na blaszce wyściełanej papierem i już suchą dłonią lekko obsypaną mąką dociskamy kulki na płaskie krążki. ciasteczka mogę się lekko „sypać”, pomagajcie sobie palcami. To nic nie szkodzi. Po upieczeniu będą zwarte. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut- mają się lekko zarumienić. Wyjmujemy blaszkę z ciastkami

Latosiowydom
Ciasteczka brownie z kremem malinowym 63

Ciasteczka brownie w kształcie serca ze świeżym kremem malinowym, to idealna propozycja walentynkowa. Ciasteczka wychodzą intensywnie czekoladowe i wilgotne, a dodatek kremu z dodatkiem świeżych malin sprawi, że nie będziecie mogli się od nich oderwać ;)  Niestety nie jest to propozycja dla osób będących na diecie :) - brownie z kremem malinowym są bardzo słodkie w smaku. Składniki(...)cukierniczego z okrągłą końcówką. Odłożoną połowę ilości serduszek - pokryć równomiernie kremem malinowym. Następnie na każdym serduszku z kremem, ułożyć jedno z serduszek bez kremu, lekko dociskając. Na koniec wszystkie ciasteczka posypać cukrem pudrem. Żródło (z niewielkimi zmianami): afarmgirlsdabbles.com   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciastka z jabłkami jak z McDonald’s 62

Chyba każdy z nas zna to kultowe ciasto z owocami, z gorącym płynnym środkiem i chrupiącym zewnętrzem. Moja wersja ciasteczka smakuje tak samo fantastycznie, jest jednak pieczona a nie smażona w głębokim tłuszczu, zatem zdrowsza! Pokochacie to ciasteczko w wersji domowej, na tyle aby pokusić się o zrobienie go w innych wersjach smakowych! Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj(...)wody i rozkłóć. Za pomocą pędzla kuchennego nasmaruj ciastka rozkłóconym jajkiem. Wymieszaj teraz dokładnie cukier oraz cynamon. Za pomocą małej łyżeczki posyp ciastka przygotowaną mieszaniną tak aby pokryła równomiernie ciasteczka. Blachę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ciastka przez 18-20 minut, aż ciastka się pięknie zezłocą i będą chrupiące. Po upieczeniu uważaj przy jedzeniu aby się nie oparzyć Smacznego

nietylkopasta.pl
Serowe ciasteczka – “Gęsie łapki” 91

Serowe ciasteczka “Gęsie łapki” to ciastka z białym serem twarogowym, składane na kształt przypominający łapki gęsie. Najczęściej występują bez nadzienia, składane dwukrotnie. Mnie jednak nie odpowiadają ciastka takiej grubości, dlatego składam je tylko raz i nadziewam borówkami. Do ciasta wykorzystuję całą kostkę sera i najczęściej jest to 275 g. Chociaż zdarza mi się je piec na twarogu(...)Smaczniejsze są jednak, kiedy mają więcej sera. Ciasto na serowe ciasteczka jest bez cukru i nie jest to błąd. Czytaj dalej "Serowe ciasteczka – “Gęsie łapki”" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
ciastka z ciasta francuskiego 67

marmolada 1 jajko opcjonalnie: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie tniemy na kwadraciki ok. 5×5 cm. Na środku każdego nakładamy po trochę marmolady i sklejamy dwa naprzeciwległe rogi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w ok. 180 st. C na złoty kolor. Przed podaniem opcjonalnie możemy oprószyć cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka ORZESZKI pieczone w piekarniku z kremem orzechowym 87

dwóch partiach, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. 6. Do kremu dodać po 1 łyżce spirytus, po każdym dodaniu krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach. 7. Gotowym kremem przekładać upieczone ciasteczka, na jedno ciasteczko nakładać sporą łyżeczkę kremu i przykrywać drugim ciasteczkiem, patrz FILM . Gotowe orzeszki posypać cukrem pudrem i odstawić w chłodne miejsce (można do lodówki), aby krem dobrze stężał

Mała Cukierenka
Kruche ciasteczka miodowe 51

Proste w wykonaniu, pyszne kruche ciasteczka miodowe z pewnością umilą niejedną chwilę z rozgrzewającą herbatą :) 200 g mąki pszennej jasnej 50 g mąki kukurydzianej 120 g masła 2 żółtka 70 g miodu z pyłkiem i propolisem (lub dowolnego i dodatkowo łyżeczka pyłku pszczelego) dodatkowo do stworzenia wzoru potrzebny jest kawałek czystej foli bąbelkowej Przesiane mąki siekamy z masłem. Dodajemy miód(...)lodówce 30-60 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5mm, przykrywamy czystą folią bąbelkową i wałkujemy raz jeszcze, by wzór się odbił. Wykrawamy ciasteczka i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do zrumienienia (ok.10-15 minut w zależności od piekarnika) w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Kruche ciasteczka miodowe pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania