śmietanę - dodajcie jej więcej - i tak będzie pysznie! Zamiast truskawek można użyć jagód, malin, borówek, zamiast śmietany - jogurtu greckiego etc. - ogranicza Was tylko wyobraźnia. Latem można dodać także gałkę lodów śmietankowych - mniam
Cooking Monsterskórki, włóżcie do pojemnika i przechowujcie maksymalnie 3 miesiące. Przed użyciem rozmrażajcie je przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Mrożone banany są świetnym składnikiem smoothies, koktajlów czy lodów bezglutenowych. :) Ciasto piekę w formie silikonowej Sockerkaka z Ikei. Ciasto: 4 banany 2 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pół szklanki cukru (mniej jeśli banany są bardzo słodkie) 1 łyżeczka sody
Cooking Monsterwystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej, to do jeszcze ciepłego deseru dodajcie gałkę lodów waniliowych - niebo w gębie
Cooking Monsterpyszny ,kremowy,smakuje jak cukierki campino,idealny dodatek do deserów i lodów,można go przechowywać w lodówce do 2 tyg.taki krem robię również cytrynowy -który znajdziecie tutaj polecam gorąco-tylko uważajcie bo ciężko się oprzeć żeby nie zjeść całego na raz ....mniam... Składniki: 55 g masła 110 g cukru 3/4 szkl. zmiksowanych truskawek(ok 170ml) 2 jajka
Swojskie jedzonko200g śmietanki 36% pół opakowania śnieżki 100g białego sera łyżeczka cukru waniliowego 2 opakowania ciastek Oreo po 176g owoce żelki robale owoce np.truskawki, kiwi, banany waflowe muszelki do lodów mięta Na początku oddzielamy ciasteczka Oreo od masy. Ciemną część ciastek mielimy w malakserze na drobny piasek. Śmietanę obijamy ze śnieżką, dodajemy ser, cukier waniliowy oraz
Czerwona Porzeczkadrinki Składniki: 200 g świeżych truskawek 60 ml rumu 1 limonka 8 listków mięty + do dekoracji 2 łyżeczki cukru trzcinowego ok 50 ml wody gazowanej kruszony lód Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Truskawki, miętę, cukier i sok z limonki wrzucamy do naczynia miksującego i wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i wodę i wszystko ponownie mieszamy(...)Gotowy napój rozlewamy do szklanek wypełnionych lodem i dekorujemy. Udanego wieczoru
Niezły Młynekrozsmaruj dżem truskawkowy i wyłóż rabarbar. 10. Zetrzyj resztkę ciasta na tarce równomiernie obsypując wierzch ciasta 11. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Podawaj z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i ulubioną kawą/herbatą. Smacznego
Fiolka w kuchnilata :) Spróbujcie :) Składniki: 2 saszetki czarnej herbaty 1l wrzącej wody 2 soczyste brzoskwinie 3 listki świeżej mięty 1/2 limonki 1 pomarańcza 3 łyżki cukru kostki lodu do podania Przygotowanie: Saszetki czarnej herbaty zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do przestudzenia. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę wraz z 1/2 pomarańczy. Wykładamy je do małego garnuszka i dusimy(...)około 5 minut z cukrem. Owoce dodajemy do herbaty wraz z plastrami pozostałej pomarańczy oraz limonki. Wrzucamy kostki lodu (należy je przygotować wcześniej) i listki wyczyszczonej mięty. Smacznego
ChilliJemytruskawkowy to idealny dodatek do letnich deserów, lodów, naleśników, racuchów, ryżu, czy makaronów. Najsmaczniejszy jest przygotowany ze świeżych owoców. Można go przygotować na 2 sposoby: na ciepło i na zimno. Jeden i drugi sos można przechowywać w lodówce 2-3 dni. Wybieram prostszą wersję - sos na zimno - truskawki nie poddane działaniu wysokiej temperatury są po prostu zdrowsze. Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!świeżych płatków róży 1 limonka (sparzona i wyszorowana) 5 truskawek sok z 1 cytryny świeże listki męty 1 łyżka syropu z mniszka lub miodu lub cukru (do smaku) kostki lodu wykonanie: Płatki róży przepłukujemy zimną wodą. Ok. 2/3 część płatków zalewamy 500 ml ciepłej wody wymieszanej z sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na ok. 60 min., aż woda stanie(...)pozostałą część świeżych płatków róży, limonkę pokrojoną w plasterki, przekrojone truskawki, listki mięty, wlewamy wodę różaną i dopełniamy pozostałą wodą. Całość dosładzamy np. syropem z mniszka i dodajemy kostki lodu. *Proporcje składników możemy dowolnie zmieniać Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniajest bardzo orzeźwiająca i zdrowa. Można ugasić szybko pragnienie. Składniki: 1 jabłko 15 listków świeżej mięty 3 małe ogórki gruntowe 1,5 wody niegazowanej kilka kostek lodu Przygotowanie: Do dzbanka z wodą wrzuć obrane i pokrojone w plastry jabłko i ogórki. Dodaj listki mięty oraz kostki lodu. Całość wymieszaj
Kukuleczkisłodkawo - kwaśnym smaku są dużo smaczniejsze, niż nieco mdłe owoce występującej w Polsce morwy białej. Dlatego konfitura i dżem z morwy czarnej doskonale pasują jako dodatek do ciast, ciasteczek lodów i deserów. Składniki ciastek 350 g mąki pszennej krupczatki (typ 450) 250 g masła 100 g drobnego cukru białego lub brązowego, 2 duże żółtka. 2 łyżki śmietany (opcjonalnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakoktajl to pyszny sposób na ochłodę i poprawę nastroju. Spróbujcie sami :) Składniki: 1 dojrzałe mango 1 szklanka truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki kostek lodu Przygotowanie: Mango obrać, oddzielić od pestki, pokroić w kostkę. Truskawki odszypułkować, umyć. W kielichu miksera umieścić mango, połowę jogurtu, połowę kostek lodu i pół łyżki cukru. Zmiksować. To samo zrobić
Cakes By Kejtinnej kolejności, niż są w drinku. Z czym mi się kojarzy taki drink? Z letnią beztroską, wakacjami w ciepłych krajach, szumem morza,... * Tylko dla dorosłych Składniki: lód 30 ml wódki 30 ml likieru Blue Curacao 80 ml - 100 ml soku ananasowego 15 ml syropu barmańskiego blue curacao Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Wlewamy sok ananasowy. Wlewamy syrop
Smak mojego domumocnej kawy ostudzonej 50 ml piwa typu stout (np. Guinness) lub porter 40 ml irlandzkiej whiskey (lub szkockiej whisky) 25 ml syropu cukrowego 25 ml słodkiej śmietanki lód w kostkach szczypta cynamonu Wykonanie: Przygotować syrop cukrowy: podgrzać równe ilości wody i cukru do rozpuszczenia tego drugiego i ostudzić. Wymieszać syrop z kawą, piwem i whiskey. Wysoką szklankę wypełnić lodem
zadanie-gotowanie