moje przepisy z użyciem ukochanych pieczarek też całkiem nieźle sobie poradziły, więc widać wśród moich czytelników też jest sporo ich fanów. :) Moje kulinarne (i nie tylko!) plany na październik: Naleśniki z prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy
Cooking Monsterowoców Marta Pasztet z cukinią Di ana Batoniki owsiane z dodatkiem otrębów Małgo r zata Sałatka z czerwonej papryki i pora Magdalena Naleśniki cynamonowe nadziane ananasem i twarożkiem Magdalena Owsiano-ryżowy omlet z owo cami Marzena Ciasteczka z cukrem kokosowym A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Martydrobną kosteczkę kroję też cebulkę, wbijam do tego jaja i zasypuję mąką. Nie czekam aż odcieknie. Doprawiam solą himalajską i smażę placuszki na oleju kokosowym, na patelni do naleśników. Nie przywierają więc można sobie pozwolić zaledwie na kroplę tego oleju a to ważne, bo staram się eliminować tłuszcz – do minimum. Mu lubimy bardziej spieczone – co widać
Matylda Gotujezostało. Zaletą frużelin jest to, że zachowują się całe owoce, przez co smak jest bardziej intensywny. No co tu dużo mówić, jest po prostu przepyszna! Doskonała do deserów, naleśników, placuszków, jako dekoracja do ciast i tortów. Spróbujcie koniecznie jeśli jeszcze nie próbowaliście, bardzo gorąco zachęcam! 1 kg czarnej porzeczki 0,5 kg. cukru (można dosypać więcej lub mniej
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie), a nie umniejsza to jego walorom smakowym! :) ZDECYDOWANIE POLECAM! Idealne do deserów, naleśników, placków, owoców czy też konsumpcji solo :) JA zdecydowałam się na podanIe z banalnie prostymi plackami bananowymi Składniki: 2 jajka 80g dojrzałego banana 20g odżywki białkowej KULTURYSTA
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkoniec przyszłego tygodnia. Tymczasem z uzbieranej połowy koszyczka tych wspaniałych owoców, za którymi szaleję każdego roku, jak stonka za ziemniakiem, też trzeba było coś zrobić. Wiadomo, najprościej- najlepiej :) Naleśniki + jeżyny zagotowane z cukrem i odrobiną soku z cytryny + biały, wędzony twaróg = eksplozja smaku! :) Słodkie, kwaskowate i słonawe...niby każdy smak z innej beczki, a uzupełniają się idealnie! Koniecznie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOsłonka na palce (21,90) 46. Foremki do jajek w koszulce (59,80) 47. Wyciskacz do tubek (5,90) 48. Zestaw do szaszłyków (14,80) 49. Foremka do naleśników (38,90) 50. Oddzielacz żółtka od białka (27,80) Przedstawione gadżety kuchenne pochodzą ze sklepów
Tradycyjna Kuchnianastępnie gorące przekładamy do wysterylizowanych słoików. Porządnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystudzenia. Prościej się chyba nie da :) A dżem możemy wykorzystać jako dodatek do pieczywa, szarlotki, naleśników. Zresztą co wam będziemy mówić, sami najlepiej wiecie do czego lubicie używać dżemu. Smacznego
Marder&Marder Manufacturektórego aromat i smak pasuje do tej mieszanki znakomicie. Wyszło coś pomiędzy dżemem a kremem; gładkie, intensywnie jabłkowe smarowidło, które sprawdzi się nie tylko na kanapkach, ale też w naleśnikach, a także wyjadane prosto ze słoiczka... Spróbujcie teraz, kiedy jabłka są najsmaczniejsze. Mus jabłkowy z białą czekoladą i kardamonem Składniki: (na 3 słoiki o pojemności
Pożeraczka, czyli raz adobrzebrzegi . 7. Przygotować ciasto naleśnikowe z podanych składników: jajko rozmieszać trzepaczką z mlekiem, dodawać partiami mąkę. Ciasto musi być lejące, ale powinno być dość gęste, gęściejsze niż na zwykłe naleśniki. Jeśli zanurzymy w nim kieszeń z pieczarkami, po wyjęciu powinna być dokładnie oblepiona ciastem. 8. Na patelni rozgrzać oliwę lub masło klarowane. Każdy kotlet zanurzać w cieście naleśnikowym, kłaść
Pysznosci Babci BasiPrzetworów ciąg dalszy Dzisiaj polecam konfiturę z porzeczki czerwonej ( zwanej dawniej jak byłam mała – ” świętojanką „) Możemy ją używać np. jako dodatek do naleśników , deserów, gofrów , a nawet łyżka tej konfitury dodana do pieczenia mięsa podkreśli jego smak. Składniki : – 1 kilogram dojrzałych porzeczek czerwonych, 50 dag cukru, 50 ml wody. Sposób przygotowania : Porzeczki obieramy z szypułek
Pysznosci Babci Basiwegańskiej oraz tych, którzy nie tolerują produktów mlecznych. Oprócz zdrowych właściwości jest przepyszna! Może być bazą do wielu słodkości, sosów, czy po prostu "zabielaczem" do zupy. Uwielbiam polewać nią naleśniki, a poza tym... sama w sobie kusi do podjadania! Wersja podstawowa: (*) 60g orzechów nerkowca (niesolonych i nieprażonych; odrobinę więcej niż 1/2 szklanki) 1 łyżka soku z cytryny
Di gotujepowidła śliwkowe z dodatkiem dużej ilości kakao, które doskonale nadają się do naleśników, gofrów oraz różnych deserów SKŁADNIKI składniki na 4 słoiczki: 1 kg śliwek, 2 cukry waniliowe, ok. ¾ szkl. cukru, 50 g ciemnego kakao WYKONANIE Śliwki drylujemy, miksujemy blenderem, przekładamy do garnka lub rondla o grubym dnie. Smażymy na wolnym ogniu około 1,5 godziny. W połowie smażenia
słodki brateksię, żeby zrobić domowe bananowe sushi. Przepis na bananowe suhsi Poniżej lista składników potrzebnych do zrobienia domowego sushi. Oczywiście nie wszystkie dodatki musisz wykorzystać. Składniki banan naleśniki domowa nutella (przepis tutaj>>> ) lub masło orzechowe dodatki do posypania otręby pestki dyni kasza jaglana ekspandowana amarantus ekspandowany nasiona chia Wykonanie Sushi możesz zrobić
lady-och-mistrzyni.blogspot.com