Mus jabłkowy na zimę

Mus jabłkowy na zimę

Mus jabłkowy na zimę

Tegoroczne jabłka zostały już przerobione na mus. To już koniec przetworów na ten sezon. Następne będą truskawki, ale to dopiero w czerwcu :) Pokazywałam Wam w zeszłym roku mus jabłkowy mrożony , a teraz przyszła kolej na tradycyjny mus w słoikach. Takie jabłka trzymają się bardzo dobrze przez całą zimę, choć nie ma w nich ani odrobiny cukru. Można je używać do jabłeczników, naleśników czy owsianki. Można je też jeść z kleksem kwaśnej śmietany, jako przekąskę lub deser. Powiem Wam jak robię taki mus: Obrane jabł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Posadzone i zjedzone

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.