lody - 12901 przepisów (strona:507/861)

Pikantna grejpfrutowa margarita 181

dodaj sok z limonki, syrop z agawy (lub zamiennie syrop cukrowy) oraz plastry papryczek jalapeno. Muddlerem barmańskim rozgnieć papryczki. Następnie dodaj sok z grejpfruta oraz tequilę. Shakera dopełnij kostkami lodu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą. Do wcześniej przygotowanej szklanki wrzucamy jedna dużą kostke lodu lub kilka małych. Przelej zawartość shakera do szklanki. Drinka możemy udekorować plastrami limonki. Dla odważnych

Drinkologia
Sernik mocno owocowy 176

u00f3wkami. ","Na sp\u00f3d z herbatnik\u00f3w wyk\u0142adamy mas\u0119 serow\u0105 z bor\u00f3wkami, a na ni\u0105 delikatnie bor\u00f3wki z \u017celatyn\u0105. Wstawiamy do lod\u00f3wki na ok. p\u00f3\u0142 godziny. Po up\u0142ywie tego czasu wyk\u0142adamy mas\u0119 serow\u0105 z malinami, a na ni\u0105 maliny z \u017celatyn\u0105. Dekorujemy malinami. ","Ciasto(...)u0142odzimy w lod\u00f3wce ok. 1-2 godziny. Po tym czasie jest gotowe do podania. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Sernik mocno owocowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 8 Porcje 8 Składniki 500 g twaróg chudy 400 g jogurt naturalny 500 g maliny 500 g borówka amerykańska 9 listek żelatyna lub żelatyna w proszku lub agar

Kucharzyca
Koktajl mrożony 265

Składniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony

czarrna od kuchni
Sałatka z awokado,figą, śliwką i mango 249

lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę  i mango. Doskonały sposób na zdrowsze osłodzenia sobie życia.  Sałata (u mnie mieszana) 2 figi pół mango pół awokado 4 śliwki 10 dag sera wegańskiego z pomidorem kilka orzechów brazylijskich  oliwa z oliwek lub oliwa

Humanistka w kuchni
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 165

pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy w kosteczkę. Środek cukinii delikatnie solimy. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso, cukinię i pokrojone w pół plastry pieczarki. Całość dusimy

VioletoweKucharzenie
Orzeźwiający koktajl z melonem i malinami 193

miks melona o odświeżającym smaku i malin. ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL  z MELONA i MALIN   Składniki: melon c antaloupe duża garść malin (mogą być mrożone) 1 banan kilka kostek lodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy. Koktajl schładzamy w lodówce lub dodajemy do niego pokruszony lód. Opcjonalnie można do koktajlu dodać kilka jagód goij

Bon appetit mon amie
Błyskawiczny solony karmel z mikrofalówki 315

prostszą metodę, za pomocą której przygotujemy przepyszny, solony sos karmelowy. A pomoże nam w tym mikrofalówka. W 5 minut uzyskamy idealny sos. Taki solony karmel jest wręcz idealny do lodów i kawy. Świetnie sprawdzi jako dodatek do ciast np. szarlotki czy sernika. Gofry z bitą śmietaną polane takim sosem też będą się śniły po nocach. Błyskawiczny solony karmel

Poezja smaku
Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką 217

Kolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki  krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy  4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny

Pora na pora
Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką 217

Kolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki  krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy  4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny

Pora na pora
Szarlotka sypana 220

masło, aby pokrywało całą powierzchnię ciasta. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 45-50 min. Upieczone ciasto możemy serwować na ciepło, posypane cukrem pudrem i z dodatkiem gałki domowych lodów , albo na zimno, po prostu posypane cukrem pudrem, jako dodatek do kawy /herbaty. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Lemoniada ze smażonych cytryn z rozmarynem 222

trzymać jej zbyt długo z plasterkami cytryny, ponieważ gorycz ze skórki zepsuje smak. Składniki: cytryna 2-3 gałązki rozmarynu 1l wody (używam źródlanej) 2 łyżki cukru kostki lodu Na patelni z cukru robimy karmel. Uważamy, by się nie przypalił! Gdy będzie miał złoty kolor, wrzucamy pokrojoną w plasterki cytrynę i rozmaryn. Karmelizujemy je 1-2 minuty. Po tym czasie dolewamy(...)razie potrzeby lemoniadę można dosłodzić cukrem lub miodem albo przeciwnie- rozcieńczyć ją wodą. Metodą prób i błędów doszłam do podanych proporcji- dla mnie są idealne. Można podawać z kostkami lodu, ja podaję ją schłodzoną z plasterkiem cytryny i małą gałązką rozmarynu dla ozdoby

Wrzosowa Polana
Lemoniada cytrusowa 157

propozycja się jeszcze przyda ;) 2 limonki 2 cytryny spora garść liści świeżej melisy łyżka miodu do smaku 1,5l wody mineralnej zwykłej lub gazowanej duża ilość kostek lodu Z jednej limonki i cytryny wycisnąć sok, pozostałe pokroić w półplasterki. Sok i wodę wymieszać z miodem, przelać do dzbanka. Dodać plasterki owoców, kostki lodu i liście melisy

Smakołyki Asi
Tropikalna lemoniada 143

takie owocowe napoje. Szczególnie, że wiemy z czego zostały przygotowane. Polecam! Składniki : * pół szklanki cukru trzcinowego * 3 cytryny * szklanka soku ananasowego * 2 nektarynki * woda mineralna lekko gazowana * kostki lodu Przygotowanie : Cukier zagotować z szklanką wody i sokiem z cytryn. Syrop wystudzić, przelać do dzbanka, dodać sok ananasowy oraz plastry nektarynki. Całość uzupełnić wodą mineralną oraz kostkami lodu

Magiczne Życie Marty
Bezalkoholowy shot pomidorowy 168

ziarna czarnego pieprzu trochę zimnej wody gazowanej Przygotowanie: Wszystkiego składniki przekładamy do pojemnika blendera, miksujemy wraz z solą i pieprzem. Można rozcieńczyć gazowaną wodą lub wrzucić parę kostek lodu. Jeśli nie dodaliśmy lodu to wstawiamy pojemnik do lodówki, aby koktajl pomidorowy się schłodził. Przed podaniem dekorujemy świeżymi ziołami. Wytrawny koktajl idealny na upały. W Lidl Polska w ramach tygodnia iberyjskiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię