lody - 12901 przepisów (strona:500/861)

Kottajl czekoladowy z pomarańczą. 180

Składniki :                     na 2 porcje 4  gałki czekoladowych lodów 400 ml naturalnego soku pomarańczowego plasterek pomarańczy do dekoracji Sposób wykonania :   L ody czekoladowe oraz sok pomarańczowy umieść w blenderze i dokładnie zmiksuj. Rozlej do szklanek, na brzeg szklanki

Przepisy i porady kulinarne
Jaja sadzone na szpinaku i cukinii z serem kozim 198

siedzą, piją Limoncello , jedzą ciasteczka, głośno się śmieją, a ja normalnie jestem głodna. Po ludzku chce mi się jeść coś innego niż ciast z kremem, migdałowych ciasteczek,deserów, lodów.... Patrzę na zegar i myślę , że jak wrócę do domu, to będzie 4.00 nad ranem. I być może sen wcale nie nadejdzie? I co ja mam wtedy zjeść? Miałam dość

Z Kuchni Do Kuchni
Tort Frozen 198

domu! Pozostało mi więc działać z tematem Frozen! Wy też możecie! Do dzieła, tort jest pyszny i nie należy się go bać. Zaklęta w torcie galaretka niczym kryształy lodu przykuwa uwagę.Zrobiłam ja to zrobi każdy . Składniki gotowe 3 blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa(...)warkocz wyszedł. Byłam w ogromnym stresie i jest to mój pierwszy tort tego typu. Przed podaniem przykleiłam opłatek . Dziewczynki zdmuchnęły świeczki. Rozkroiłam tort. Ukazały się kryształy. Prawdziwa kraina lodu na talerzu. Niepotrzebny stres. Tort prosty w przygotowaniu. Nie taki diabeł straszny jak go malują. I nie potrzebowałam piekarnika. Jeśli chcesz, biszkopt czekoladowy upiecz sama, ja nie miałam takiej możliwości. Tort

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić karmel z mleka skondensowanego słodkiego (zagęszczonego)? 276

wystudzenia. Najprościej zimą - na balkon albo na zewnętrzny parapet :)  NIGDY nie otwieramy puszki gorącej ponieważ może wybuchnąć i się poparzymy!  Karmel gotowy :) Można go zastosować do lodów, do ciast, do kruchych babeczek, do posmarowania blatów waflowych. Tak naprawdę to do Was należy inwencja twórcza :) Na zdrowie? Nie bardzo - za słodkie. Ale smacznego

Szczęśliwa kuchnia
KOKTAJLOWY ZAWRÓT GŁOWY Z AMICA 180

rozdrobnione. Noże ze stali nierdzewnej, obudowa ze stali szlachetnej i szklany, twardy dzban sprawiają, że jest to urządzenie na lata. W sezonie wiosenno – letnim przyda się do kruszenia lodu i robienia chłodzących koktajli, a w sezonie jesienno – zimowym stawiam na te rozgrzewające i pełne witamin wzmacniających odporność. PRZEPISY: Dziś pokażę Wam 3 swoje ulubione – pełne witamin, sycące(...)chronią przed przeziębieniami. PODSUMOWANIE: Blender kielichowy AMICA w każdym przypadku spisał się na medal. Nie było żadnego problemu ze zmiksowaniem surowych buraków, twardej marchewki, moreli czy też z pokruszeniem lodu. Wielkim plusem jest dzban ze szkła – czuć „pod ręką” tę solidność wykonania. Funkcja pulsacyjna i płynna regulacja prędkości przydaje się niesamowicie – dzięki temu miksowanie przebiega bardzo

Ostra na Słodko
Racuchy jak pączki, z jabłkami 277

umyć, obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w kostkę). Pokrojone jabłka dodajemy do wyrośnietego ciasta, delikatnie mieszamy. W szerokim garnku (u mnie gęsiarka) rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką do lodów nabieramy porcje ciasta i kładziemy (jedna porcja na próbę, aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący) na rozgrzany olej. Jeżeli jest wystarczająco gorący kładziemy następne porcje (u mnie mieściło

mojewypiekiinietylko
Foremki i papilotki PapilArt. 185

nabyć takie i mnóstwo innych rzeczy do pieczenia. PAPILART posiada : papilotki, formy do pieczenia, foremki świąteczne, gwiazdki, choinki,podkłady pod torty , muffiny tulipan, muffiny na stelażu, tacki, kubki do lodów, serwetki,talerze, sztućce, pucharki. Myślę że osoba która lubi piec ucieszyła by się z takiego prezentu świątecznego, pomyślcie nad tym :) Formy nie są drogie a bardzo praktyczne, tu podaję

Sama słodycz i szczypta chili
Orkiszowa tarta z karmelizowaną pigwą i karmelizowanymi orzechami 164

kratkę na wierzchu tarty. Obniżam temperaturę piekarnika do 170 stopni i piekę tarte przez 40 minut. Po upieczeniu studzę ciasto i dekoruję karmelizowanymi orzechami. Wypiek świetnie smakuje z gałką lodów waniliowych. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Biscuits, czyli mięciutkie bułeczki z sezamem 235

ciasto.  3. Formujemy bułeczki. Uwaga ciasto jest dosyć rzadkie i zalecałabym bezpośrednie nakładanie ciasta na wyłożoną papierem blachę do pieczenie. Świetnie sprawdzi się też duża łyżka do nakładania lodów . Smarujemy wierzch mlekiem i posypujemy sezamem .  4. Bułeczki pieczemy przez 15 minut w 200 st C. Większe pieczemy 20-25 minut

vaniliowoczekoladowa
"Ostatnia rodzina" od kuchni czyli przysmaki Beksińskich - Nobo Cafe 211

Robił zapasy na kilka dni, żeby nie musieć wychodzić z domu i z kimkolwiek rozmawiać. Beksiński jadał dużo słodkiego mleczka skondensowanego. Jest u nas ‘’Jego’’ deser czyli 3 gałki lodów bakaliowych zalanych właśnie tym mlekiem z tubki. *Ja poprosiłam o jedną gałkę.. Przesłodki, przesmaczny deser dla każdego łasucha.* Oprócz hamburgera i deseru mamy też ‘’Jego’’ przysmak - wołowinę

Czarnawisienka
Domowe mleczne pralinki z białą czekoladą i kokosem 270

czekolady 1 szklanka wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka 50 g gorzkiej czekolady 5-7 herbatników Czekoladę mleczną roztopić. Wysmarować nią foremkę do czekoladek lub do lodu (ja użyłam silikonowej do lodu z Ikei). Dokładnie pokryć boki i dno, jest to miseczka, którą wypełnimy nadzieniem. Schłodzić do stężenia (może być w zamrażarce). Przygotować nadzienie. Białą czekoladę umieścić

Chocolate Muffin Blog
SPAGHETTI BOLOGNESE – HITMAN: EPISODE 2 – SAPIENZA – makaron z sosem mięsnym na winie 311

przyznać, że twórcy bardzo wiernie i szczegółowo nakreślili gastronomiczne punkty typowe dla włoskiej kuchni, niby mała rzecz, ale znacznie poprawia immersję gry. Słoneczna pogoda dopisuje. Pora zatem na porcję lodów z Gelaterii Bella! A może kiełbaskę z grilla? Naszym zadaniem w zleceniu jest m.in. zabicie Silvio Caruso, bioinżyniera, który miał bardzo specyficzne stosunki ze swoją zmarłą matką, kochał

Nerds Kitchen
WERMUT Z WODĄ GAZOWANĄ I CYTRYNĄ 254

Składniki: 1 dkg cytryny (plasterek) 50 ml wermutu 50 ml wody gazowanej 2 dkg lodu konsumpcyjnego Sposób przygotowania: Do wysokiego kieliszka wlać porcję wina, włożyć plasterek cytryny ze skórką (cytryna musi być wyszorowana i sparzona), lód i uzupełnić zimną, dobrze gazowaną wodą. Podawać ze słomką.  Porcja 120 ml Kaloryczność 1 porcji 43 kcal

Przepisy kulinarne babci Antoniny
CYTRYNADA 198

Składniki: 12 dkg cytryny 0,25 l wody 20 dkg cukru 5 g kwasku cytrynowego 0,5 l wody gazowanej 3 dkg lodu konsumpcyjnego Sposób przygotowania: Zagotować wodę z cukrem i kwaskiem. Cytrynę wyszorować, sparzyć, obetrzeć, włożyć ją do syropu i napój oziębić. Cytrynę pokroić w plasterki. Porcjować do wysokich szklanek po 30 ml syropu, dodać po 1plasterku cytryny(...)porcji, lód i uzupełnić do 200 ml zimną, dobrze gazowaną wodą. Podawać ze słomką

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Sposoby na przetrwanie jesieni 179

cukru. Z ciasta usmaż naleśniki na wysmarowanej masłem patelni i przełóż gorącymi jabłkami. Całość oprósz cynamonem a jeśli miałaś na prawdę ciężki dzień dołóż łyżkę bitej śmietany albo gałkę lodów śmietankowych. Gwarantuje Ci że zaraz humor będzie lepszy! ;-) Zadbaj w prosty sposób o swoje zdrowie, dzień zaczynaj od szklanki letniej wody z cytryną i plasterkiem imbiru, podziała

SMYKWKUCHNI