time od marki Ariete. Party time to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów, hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć w sklepie internetowym lub na funpage marki. Te przydatne urządzenia oprócz funkcjonalności będą się świetnie prezentować w każdej kuchni. Wracając do gofrownicy nie było innej
Cynamonowe szczęściemacy wbić jajka, dodać wodę, pietruszkę, smalec, czosnek, cebulę i mąkę. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu i dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, żeby maca zmiękła. Przy pomocy łyżki do lodów formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego kulki urosną w czasie gotowania. Z powyższych proporcji ciasta powinno wyjść 16 kulek, które można w jednej turze ugotować w garnku. Kulki gotujemy
Ugotowane pozamiatanebardzo popularny w Wielkiej Brytanii i wcale się temu nie dziwię, bo ma cudowną kojąca moc, ta lepkość, ta słodycz…. Fantastycznie smakuje na ciepło podany np. z gałką lodów lub sam czy też w towarzystwie syropu klonowego. Składnik i na średniej wielkości formę, powiedzmy tortownicę o średnicy 20 cm: 150 g daktyli 150 g fig * można użyć samych
greenscarfwszystkim przypadnie do gustu. Nie zrażajcie się obecnością whisky, bo to czyste orzeźwienie nie tylko na karnawał, ale także w sam raz na lato! Do przygotowania 1 drinka potrzebujemy: lód (mniej więcej powinno to być ok 1/2 do 3/4 szklanki) 2,5 cl whisky (możecie dać też 2x tyle, będzie ciut mocniejsze ; ) ) sok z cytryny lub limonki ginger(...)shakerze umieszczamy lód, whisky oraz sok z limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanki i całość uzupełniamy ginger ale. Smacznego
Szybko Tanio Smacznieuzyskuje się z palmy oleistej. Na rynku mamy dwa rodzaje oleju, o różnym składzie chemicznym i właściwościach: z nasion (ziarna) palmy oleistej – rzadziej spotykany, używany głównie przy produkcji lodów, zawiera ponad 82% kwasów tłuszczowych nasyconych i należy do grupy olejów laurynowych (zawiera ok. 48% tego kwasu) z miąższu powszechnie zwany olejem palmowym – zazwyczaj właśnie ten rodzaj jest
Powiedz dietom niebrązowym cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut w temp. 170stC. Po upieczeniu pozostawić na 5 minut na blasze, następnie ostrożnie przenieść na paterę. Świetnie smakuje z gałką lodów lub kleksem bitej śmietanki. Smacznego
Obiad gotowynawet 10-letnie dziecko, a efekt smakowy zadowoli każde podniebienie. Delikatne biszkoptowe ciasto, którego słodycz przełamują kwaśne kawałki jabłek, nadając mu jednocześnie wilgotności. Cóż więcej? Może gałka lodów albo, jak u mnie, łyżka frużeliny malinowej - i sięgam po kolejny kawałek;) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki kilka kropli olejku cytrynowego 3 duże antonówki szczypta cynamonu
Obiad gotowypapierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżek (jedną nabierasz ciasto, a drugą zsuwasz na blachę), lub za pomocą takiego wihajsterka do ciastek jak mam ja, które przypomina łyżkę do lodów. Piecz w temp. 180 C przez 15-20 minut. Po upieczeniu ciastka są delikatne, więc zanim przełożysz na talerz to je wystudź. Ciacha możesz udekorować roztopioną czekoladą. Po wystudzeniu
greenscarfszarlotkową z orzechami włoskimi zjadamy na śniadanie lub zabieramy ze sobą na wynos. Taka jaglanka może miło zaskoczyć gości, kiedy poda się ją jako deser na ciepło z kulką lodów wanilinowych. Kasza jaglana otrzymywana jest z prosa, które pochodzi Azji. jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, ale za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Jest bogata w witaminy z grupy
My Chcemy Jeśćpysznymi trunkami. Skosztowałam i został ze mną do dziś ... Zimowy drink z amaretto Składniki : około 150 ml coli 50 ml whisky 30-50 ml amaretto około 5 kostek lodu kilka goździków: 6-8 szt Przygotowanie : Pomarańczę myjemy w gorącej wodzie (szorujemy skórkę), a następnie kroimy w plasterki, kolejno każdy plasterek dzielimy na ćwiartki, przekładamy do wysokiej szklanki. Dodajemy kilka kostek(...)lodu, a następnie całość zalewamy whisky oraz amaretto. Całość uzupełniamy zimną colą. Na koniec dodajemy kilka sztuk goździków
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZrób je razem z dziećmi. Będą miały świetną zabawę, a potem pyszny deser. Korzyści z robienia lodów w domu jest oczywiście więcej. Nie będzie żadnych sztucznych dodatków z literką E, których w gotowych nie brakuje. Zaoszczędzisz także pieniądze. Za litrowe opakowanie w sklepie trzeba zapłacić 8 zł, a w domu zrobisz je za 5 zł. Składniki: 2 szklanki mleka
Menu Zdrowiasię na każdej imprezie. Jest tylko jeden warunek - musicie lubić sok grejpfrutowy... Polecam! 40 ml wódki sok grejpfrutowy do dopełnienia (biały lub czerwony - u mnie z czerwonych grejpfrutów ) lód (pominęłam) Dodatkowo na krustę: sok z cytryny sól Brzeg szklanki zamoczyć w soku z cytryny, a następnie w soli. (Należy zrobić to delikatnie, aby nie utworzyły się grudki(...)Następnie do szklanki wrzucić lód oraz wlać wódkę. Całość dopełnić sokiem grejpfrutowym i ostrożnie zamieszać. Drinka podawać bezpośrednio po przygotowaniu - ze słomką
Di gotujedodajemy masło, siekamy nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy jajko, posiekaną żurawinę, sól, łyżkę śmietany. Zagniatamy ciasto. Zawijamy folią spożywczą, wkładamy do w lodów na 30 minut. Jabłka obieramy ze skóry, ścieramy na tarce, odciskamy sok. Mieszamy jabłka z cynamonem. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Ciasto wałkujemy cienko
Życie zaczyna się w kuchniprzetwory. Moje pierwsze w życiu konfitury truskawkowe właśnie czekają na pasteryzację. Wyszły trochę zbyt rzadkie, ale idealnie będą się nadawały do posmarowania croissantów lub do polania naleśników albo lodów. Konfitura truskawkowa Przygotuj nóż, dużą miskę, garnek, durszlak, łyżkę, słoiki, ewentualnie szumówkę. Przygotuj składniki: ok. 3 kg truskawek, ok. ½ - ¾ kg cukru, ewentualnie odrobinę przegotowanej wody. Słoiki dokładnie umyj, wypaż
blog.moje-pasje.infodość dużej ilości tłuszczu - jak przy tradycyjnych krokietach. Uważamy, by się nie przypaliło. Deser doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. U nas podaliśmy z odrobiną śmietankowych lodów i kakao. Bardzo dobrze sprawdza się także bita śmietana. Smacznego
Kuchnia od dwojga