Pulpeciki z macy do rosołu
Pulpeciki z macy do rosołu
Przepis na : obiad
Takie kulki z macy to klasyka kuchni żydowskiej, którą warto przenieść do własnej kuchni, jeśli mamy ochotę na coś treściwego, prostego w wykonaniu i szybkiego do rosołu. Podstawowy przepis na takie pyzy z macy znalazłam w książce “ Smaki Izraela ”, ale doprawiłam go cebulą, natką i czosnkiem. Uwielbiam rosół, ale zwykłe drobne kluseczki to dla mnie za mało, a kulki z macy są idealne – zdecydowane w smaku, sycące i tradycyjne. Czego chcieć więcej? Składniki na 4 osoby (po 4 kulki z macy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rosół, zupa, orzechy, pulpeciki, ciasto, obiad, ciasto z orzechami, prosta zupa, obiad na szybko, szybki obiad, obiad dla 2 osób, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję