cennych przeciwutleniaczy. Melon wspomaga oczyszczanie organizmu oraz ułatwia usuwanie nadmiaru wody z organizmu. 1/2 melona żółtego 3 ogórki gruntowe sok z 1 cytryny 1 łyżka posiekanych listków mięty kostki lodu 1/2 szkl. wody mineralnej Melona pozbawić nasion i skórki,pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić. Do wysokiego naczynia włożyć kawałki melona i ogórka,wlać wodę,sok z cytryny,dodać(...)kostki lodu i miętę. Zmiksować blenderem,przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkimenstruacyjny. zapobiega anemii (dzięki kombinacji dużej zawartości witaminy C, kwasu foliowego i żelaza), posiada właściwości antyseptyczne. pęczek natki pietruszki 1 banan sok z 1/2 cytryny kilka kostek lodu 1/2 szkl. wody Z natki poobrywać same listki,banana obrać i pokroić na części. Do kielicha blendera wlać wodę,dodać natkę,banana i kostki lodu. Zmiksować wszystko razem,przelać
Kolorowa kuchnia Elkiskładnikiem diet odchudzających oraz leczenia schorzeń układu moczowego. Zalecany jest także przy bólach reumatycznych. 1/2 melona kantalupa 2 pomarańcze 1 limonka listki mięty z 3-4 gałązek kostki lodu Z melona usunąć ziarenka,miąższ oddzielić od skórki,pokroić w kawałki i umieścić w kielichu blendera. Z pomarańczy i limonki wycisnąć sok,wlać do kielicha. Dodać listki mięty i kostki(...)lodu. Zmiksować wszystko razem,przelać do szklanek i wypić na zdrowie. Ilość listków mięty dobieramy wedle własnych upodobań
Kolorowa kuchnia Elkikalorii, dlatego są owocem idealnym dla wszystkich dbających o linię. Poprawiają nastrój i koncentrację. 1/2 melona kantalupa 2 gruszki 2 nektarynki 1 banan sok z 1 limonki kostki lodu Owoce obrać,z melona usunąć ziarenka,pokroić na cząstki,włożyć do blendera,dodać sok z limonki,kostki lodu i zmiksować. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo słodki kobiecy drink 20 ml grenadiny 2 0 0 ml soku bananowego 40 ml malibu 20 ml wódki + 20 ml grenadiny kostki lodu Wysokie szklanki napełniamy do połowy kostkami lodu,wlewamy grenadinę (20 ml). Delikatnie wlewamy sok bananowy. W shakerze mieszamy malibu,wódkę ,20 ml grenadiny i wlewamy na wierzch drinka
Kolorowa kuchnia Elkizarazem mój ulubiony. Wolno sączony w letni upalny wieczór delikatnie orzeźwia,chłodzi i bardzo relaksuje. pół limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego listki mięty 40 ml białego rumu kostki lodu woda gazowana Limonkę wyszorować i sparzyć wrzątkiem,pokroić na plasterki. Wrzucić do wysokiej szklanki, dodać miętę,wsypać cukier i ugnieść za pomocą łyżeczki, żeby limonki puściły(...)Następnie dodać kostki lodu i rum, dopełnić wodą gazowaną. Szklanki ozdobić plasterkiem limonki i miętą
Kolorowa kuchnia Elkideseru, czyli od końca, ale dla mnie, jak wiecie, to najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week motto brzmi
Mała Cukierenkaogórki, to idealne danie na upały. Ogórki pokrojone w kosteczkę pysznie chrupią, a zielenina dodaje zupie mnóstwo smaku. W upalne dni przed podaniem można dodać do chłodnika kostki lodu. Chłodnik podaję z razowymi podpłomykami lub chlebem żytnim razowym. Sprawdź również przepis na chłodnik na kwasie z buraków i chłodnik z awokado . Składniki: 2 szkl. maślanki 1 szkl. jogurtu naturalnego(...)chłodnika: maślankę, jogurt naturalny, ogórki, czosnek i zieleninę. Przyprawić chłodnik solą i ewentualnie pieprzem (ja pomijam ten składnik), wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem ewentualnie dodać kostkę lodu na talerz. Smacznego Ten przepis dodałam do akcji kulinarnej
Codziennik Kuchennywprawiania w błogi nastrój w chłodne, jesienne i zimowe wieczory, a do tego zostają po niej wspaniałe, alkoholizowane wiśnie, których można użyć jako dodatek do wielu deserów, od lodów po wymyślne ciasta. Przy tym wszystkim przygotowanie nalewki z wiśni jest naprawdę proste i każdy, również mniej doświadczony amator nalewek, może ją z powodzeniem wyprodukować:) Nalewkę nastawiam regularnie co roku
Aromatyczne Podróżedość nieporządnie :) Teraz wrzucamy gruszki i wszystko delikatnie zamieszać. Każdą papilotkę w foremce napełniamy do 2/3 wysokości (trochę więcej nie zaszkodzi) - najwygodniej jest napełniać foremki łyżką do lodów. Na górę babeczki dodać posiekaną czekoladę. Wstawić do piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. Upieczone muffiny studzimy i zajadamy
Alutka-Gotujedeseru, czyli od końca, ale dla mnie, jak wiecie, to najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week
Mała CukierenkaBardzo aromatyczny syrop który ma wiele zastosowań Można dodać do kawy,deserów i lodów. Oraz do lukru lub polewy na świąteczne pierniczki Składniki • 300 ml wody • 300 g cukru • 1 łyżeczka cynamonu • 1,5 łyżki przyprawy do pierników • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej • 10 sztuk goździków lub 1 łyżeczka mielonych • 1 łyżka kakao Sposób przygotowania
W królestwie smaków Beatysłoiki pasteryzować 20 minut (czas pasteryzowania zależy do wielkości słoików). Zostawić słoiki w piekarniku do wystygnięcia. Powstałe cudo jest doskonałe do placuszków, naleśników, jako gęsta polewa do lodów, do bułek i do jedzenia po prostu łyżeczką
Humanistka w kuchniandrutach/waflach – dzięki czemu jest błyskawiczne do zrobienia. Jest świetnym pomysłem na deser do popołudniowej kawki, jak i np. imprezowe słodkości. Śmiało można podać je z gałką ulubionych lodów waniliowych! SKŁADNIKI: * kwadratowe wafle / andruty – 3 szt * dojrzale banany – 4 szt * cukier – 1 szkl * zimne masło – 85 g * śmietana 30% słodka – 125 ml * mascarpone
Ostra na SłodkoAmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Szarlotka jest to ciasto, które składa się z półkruchego ciasta i owoców jabłek. W wielu miejscach zawsze podawane jest na ciepło z dodatkiem lodów śmietankowych. Moim zdaniem ciasto jest tak świetne, że nie trzeba niczym ulepszać. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne