lody - 12901 przepisów (strona:506/861)

Tarta truskawkowa 166

homogenizowany (typu Bieluch)","300 g truskawki","2 listek \u017celatyna","2 \u0142y\u017cka mi\u00f3d (lub inne s\u0142odziwo)"],"recipeInstructions":["Wszystkie sk\u0142adniki na ciasto zagniatamy dok\u0142adnie. Wstawiamy do lod\u00f3wki na 30 minut. Sch\u0142odzonym ciastem wyk\u0142adamy sp\u00f3d i boki formy do tatry lub niskiej formy o \u015brednicy ok. 20-25 cm.","Ciasto pieczemy w temp(...)masy i ponownie miksujemy.","Od\u0142o\u017cone truskawki kroimy w plastry i wyk\u0142adamy nimi upieczony sp\u00f3d tarty. Nast\u0119pnie wylewamy przygotowan\u0105 mas\u0119 i wstawiamy do lod\u00f3wki na 2 godziny."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Tarta truskawkowa Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Składniki Ciasto 200 g mąka 100 g masło 2 łyżka erytrol lub inne słodziwo

Kucharzyca
Drink frozen berry 181

Składniki: -40 ml. soku żurawinowego -40 ml. whisky -20 ml. soku z cytryny -lód Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wlać do szklanki i wymieszać. Na koniec dodać lodu. Na zdrowie

Magia jedzenia.
Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze 210

sporo tłuszczu 3. Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody

Szybko Szybkowar
Ciastka marshmallow & corn flakes 207

Następnie dodajemy płatki corn flakes, mieszamy i dodajemy mini marshmallow - ponownie mieszamy.  Tak przygotowane ciasto nakładamy na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą np. łyżki do lodów, formujemy porcje ciasta i lekko je spłaszczamy. Ciasteczka owijamy folią spożywczą i chłodzimy minimum 2 godziny w lodówce. Po tym czasie, nagrzewamy piekarnik do 190C, wyciągamy ciastka

Emcia Pichci
Lemoniada gruszkowa z szałwią 236

bazę lemoniady: 1/2 litra wody niegazowanej 1 kg cytryn 1/2 szklanki brązowego cukru 2 gruszki garść liści szałwii Dodatkowo: 1/2 litra wody gazowanej (lub wedle uznania więcej) kostki lodu listki szałwii do dekoracji Wykonanie: Przygotuj składniki: cytryny umyj i wyciśnij z nich sok. Gruszki umyj, obierz ze skórki, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w 2 cm kostkę. W rondlu(...)wstaw do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki, lemoniadę przecedź przez drobne sitko. Przygotuj 2 szklanki. Włóż do nich po czubatej łyżce gotowanej gruszki, kostki lodu, dodaj lemoniadę i listki szałwii do dekoracji. Lemoniadę pij mocno schłodzoną

Moja pasja smaku
Brownies z ciasteczkami orzechowymi 199

sól.  Wymieszane, suche składniki wsypać do miski z olejem, cukrem, jajami i masłem orzechowym i dokładnie wymieszać miskerem. Z powstałego ciasta dłońmi/łyżką (ja robiłam to łyżką do lodów) formować kule (12 sztuk) i układać je rzędami  w formie z ciastem na brownie. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna

Gospodyni Miejska
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 226

formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów! Parmezan wyrabia się tylko raz dziennie, łącząc pełne mleko z porannego udoju (zawierające 3% tłuszczu) z mlekiem z udoju z poprzedniego wieczoru (odtłuszczonym, zawierającym 1.5% tłuszczu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryba po grecku 215

Jadąc do Rosji nie zjemy pierogów ruskich, będąc we Włoszech nie znajdziemy lodów włoskich, również zwiedzając Grecję nie spróbujemy ryby po grecku. W Polsce natomiast często można taką rybkę spotkać na stole, bo jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu. W piątek pierwszy raz robiłam ją sama i wyszło bardzo smacznie. Tak przynajmniej twierdzą domownicy. 5 marchewek 3 pietruszki 1 mały

Emskie Smaki
Gęsty sos malinowy 240

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy

Moja Delicja
Czekoladki kokosowe z żurawiną 152

się połączyły). Dodajemy kakao i masło orzechowe i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Do masy dodajemy żurawinę (można ją wcześniej pociąć na mniejsze kawałki). Masę wylewamy do formy do lodu (lub do pralinek). Jeśli jej nie mamy można wylać masę na papier do pieczenia i wyrównać. Wkładamy całość do zamrażarki na ok. pół godziny. Po tym czasie możemy już wcinać(...)masło orzechowe i miksujemy do połączenia wszystkich składników 10 sekund. obr 6. Do masy dodajemy żurawinę (można ją wcześniej pociąć na mniejsze kawałki). Masę wylewamy do formy do lodu (lub do pralinek). Jeśli jej nie mamy można wylać masę na papier do pieczenia i wyrównać. Wkładamy całość do zamrażarki na ok. pół godziny. Po tym czasie możemy już wcinać. Czekoladę

Mania Wypiekania
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 319

jeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody

Szybko Szybkowar
Grillowane pianki Marshmallow – kilka pomysłów na wyjątkowy deser z grilla 299

dwie kanapki. Grillujemy na złoty kolor. Grillowane pianki Marshmallows są doskonałym dodatkiem do kakao i deserów. Wystarczy wrzucić grillowane pianki do gorącego kakao. Doskonale będą one również pasowały do lodów lub koktajli mlecznych zwłaszcza waniliowych lub czekoladowych. Jeśli poszukujesz pretekstu aby pozostać dłużej przy grillu, znaleźliśmy go! Grillowane pianki Marshmallows w w irlandzkim likierze tworzonym na bazie śmietanki

naRuszcie
MALINY - CO WARTO O NICH WIEDZIEĆ? 158

Maliny, słodkie i pyszne owoce lata.  Są cudownym dodatkiem do jogurtów, owsianki, można z nich przygotować sos do lodów, dżem czy rozgrzewający sok/syrop na zimę. Sezon na maliny rozpoczyna się w lipcu, choć niektóre odmiany dojrzewają dopiero we wrześniu. Co takiego ciekawego kryje się w tych owocach? Źródło: http://www.fit.pl/g/str/image/dieta/malina.jpg Porcja

Vroblewska-fitlife
Ciasto kukurydziane z morelami i bourbonem 147

formę wyjmij z pieca, a ciasto ponakłuwaj wykałaczką w wielu miejscach. Następnie polej je suto burbonem i syropem klonowym. Odstaw do przestudzenia. Jeszcze ciepłe ciasto świetnie smakuje z gałką lodów waniliowych, zaś później może stanowić doskonały dodatek do herbaty. *Mleko kokosowe można zastąpić również jogurtem naturalnym

Food Square
Italian Spritz cocktail 313

bardzo orzeźwiający drink. Koktajl posiada specyficzny smak za sprawa połączenia smaku cytrusów z ziołowymi. Składniki: 2 kieliszki Aperol 3 kieliszki Prosecco 1 kieliszek wody gazowanej Plasterek pomarańczy Kostki lodu Sposób wykonania: Drinka przygotowujemy bezpośrednio w szklance. Do niskiej koktajlowej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu. Do szklanki wlewamy dobrze schłodzone Prosecco oraz Aperol. Drinka dopełniamy wodą gazowaną. Całość delikatnie mieszamy

Drinkologia