powinno kleić się do rąk. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie z ciasta uformować okrągłe bułeczki wielkości tradycyjnych pączków. Można je również nadziać owocami, jeśli lubicie Umieścić bułeczki na stolnicy obsypanej mąką i przykryć ściereczką. Pozostawić do napuszenia (około 30 minut) 2. W szerokim garnku zagotować wodę, nakryć garnek gazą
Nastoletnie Wypiekaniechleba Składniki • Kurczak ok 1,5 kg • 2 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek selera • 1 liść selera i lubczyku • 1/2 puszki groszku • 1,5 paczki żelatyny • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Kurczak podzielić na ćwiartki włożyć do dużego garnka • Zalać wodą dodać w całości marchew seler ,pietruszkę,czosnek,cebulę i zwinięte nitką listki
W królestwie smaków Beatybitej śmietany lub polany sosem owocowym. Mamy sezon na świeże owoce, dlatego polecam zrobienie smacznego sosu owocowego. Składniki : 3 banany 15 dag masła 2 łyżki kakao 1/5 szklanki cukru paczka herbatników bakalie 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie : Masło rozpuścić, galaretkę rozmieszać w szklance wrzącej wody, banany obrać Do masła dodać kakao, wlać galaretkę i wymieszać dokładnie Dołożyć pokrojone w cienkie plastry
Proste Potrawypowrocie ze szkoły czekała na mnie bardzo miła niespodzianka! Niedawno wzięłam udział w konkursie na facebookowym FP Primaviki i udało mi się zdobyć nagrodę! Wczoraj do mnie przyszła :) Paczka pełna pyszności (szczególnie cieszę sie z masła z nerkowców, bo domowe własnie mi się skonczyło!) oraz książki o tematyce zdrowotnej. Suuuper
breakfast of dreamspraskę, koncentrat pomidorowy, ocet i liście laurowe. Gotować 30 minut, zestawić z ognia i wyciągnąć liście laurowe, po czym zmiksować blenderem przez chwilę. Ponownie ustawić na ogniu i wsypać paczkę suszonej bazylii, chwilę pogotować. Ketchup można od razu gorący przelać do słoików i zamknąć, ustawić do góry dnem oraz przykryć ściereczką albo tradycyjnie przelać zimny do słoików i pasteryzować
Zakątek rozkoszy kulinarnychzawsze jak ktoś niespodziewanie na kawkę wpadnie lub gdy mam naglą chętkę na coś słodkiego . Szybko się go robi i szybko piecze. Cóż więcej potrzeba. Od kilku lat zamiast pączków w tłusty czwartek smażę takie drobiazgi. Składniki 1 szklanka wody 1/2 kostki margaryny lub masła 1 szklanka mąki 4 jajka cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia Wykonanie
Eli Gotowaniewzrokiem za tak dziwne pytanie. A oto ów magiczny przepis. Nie znalazłam osoby, której efekt by nie smakował. Trufle najprostsze 0,5 kostki masła (100g) 2 łyżki kakao 2 paczki herbatników (ja użyłam Pettit Beure 50g) 0,5 szklanki cukru pudru bakalie (orzechy, rodzynki, suszone morele itp.) Olejek migdałowy Wiórki kokosowe/Cukier puder/Kakao/Pokruszone herbatniki/Zmielone orzechy itd. Masło utrzeć z cukrem
Przepysznik - BLW i nie tylkoJako przeciwwaga dla wielu postów dotyczących pączków i faworków, tłuściutkich, pysznych, przesłodkich i idealnych na Tłusty Czwartek, postanowiłam pokazać Wam dzisiaj przepis na coś lekkiego, kremowego i bajecznie smacznego. Plan na upieczenie sernika kawowego wisiał nade mną już od miesiąca, ponieważ mam w domu szczęściarza, urodzonego 29 lutego i chciałam, żeby poczuł się jeszcze bardziej wyjątkowo i zapomniał, że właściwie
Przepysznik - BLW i nie tylkochoć pozbawił mnie kilku kawałków serowej rozkoszy, zaskarbił sobie absolutnie caluteńkie moje serducho i dołączył do mojej osobistej Ligi Sernikowych Skrytożerców! Po takim krótkich wstępie przepis z zupełnie innej paczki, niejako kontynuacja poprzedniego, dotycząca pierników. Tym razem jednak pierniki zza naszej wschodniej granicy. Na wielu blogach widziałam zarówno w tym, jak i w tamtym roku Lebkuchen, niemieckie pierniczki. Byłam
Przepysznik - BLW i nie tylkowpis jakże smakowity, bo prezentujący równie anarchistyczną kulkę (tak, spodobał mi się ten frazeologizm), głównie jeśli chodzi o zawartość kaloryczną. Ale co tam, karnawał jest! Przepis znaleziony na kotlet.tv . Pączki (~15 małych pączuszków) ok. 250 g mąki 10 g drożdży 3 łyżeczki cukru ok. 100 ml mleka 2 żółtka 1 jajko całe 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka spirytusu
Przepysznik - BLW i nie tylkopysznym przepisem. Proponuję Wam na dzisiaj, jako że mamy Ostatki, oponki serowe, które odkryłam w tym roku. Zdecydowanie jest to mój ulubiony, na tę chwilę, rodzaj pączków. Są bardzo mięciutkie, a biały ser daje im niesamowity posmak. Mimo, że nie mają dodatku drożdży - w związku z czym można je zrobić w dwie godziny - wyrastają pięknie i są naprawdę uroczo puchate
Przepysznik - BLW i nie tylkołyżeczki cukru pudru biszkopt/1 opakowanie biszkoptów Spód można wykonać samodzielnie (postaram się w najbliższym czasie wrzucić swój sprawdzony od lat przepis), bądź w wersji ekspresowej można po prostu kupić paczkę biszkoptów. Do zmielonego twarogu dodać mleko skondensowane i zmiksować na gładko, pod koniec dodać wanilię. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki ciepłej wody, odstawić na chwilę, po czym dodać dwie łyżki
Przepysznik - BLW i nie tylkoutrudnione zamieszczanie postów oraz opiekę nad Funpag'em twarzoksiązkowym. Bardzo proszę o wybaczenie i jak tylko podpiszemy umowę z nowym dostawcą, obiecuję kilka naprawdę fajnych przepisów, w tym na pączki pieczone w piekarniku, dla małych łasuchów
Przepysznik - BLW i nie tylkoKonfiture z róży zrobiłam po raz pierwszy. Przejrzałam internet , kilka książek i oto powstał ten szybki sposób na uzyskanie ekspresowej konfitury. Będzie jak znalazł do pączków. składniki; płatki rózy sok z cytryny cukier Płatki rózy po zebraniu zostawiamy na jakiś czas aby wszystkie robaczki spokojnie je opuściły ;-) (Ja rózy nie płukałam) Płatki wkładamy do makutry i zasypujemy cukrem. Ilośc cukru
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś zapraszam Was na szybką i smaczną przekąskę. Jest to idealna przekąska na każdą imprezę jak również świetnie sprawdza się kiedy mamy nie planowanych gości. Ja zawsze mam schowaną paczkę tortilli „ na wszelki wypadek” a składniki na tą przekąskę znajdują się w każdej lodówce. Zapraszam!!! Składniki: 4 szt. tortilli, 3 łyżeczki musztardy Sarepskiej, 4 łyżki majonezu, 16 plastrów szynki
Passion of Cooking