Moje kolejne wspaniałe odkrycie. Doskonała sałtka nadająca się jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie. paczka mieszanych warzyw liściastych (szpinak, rukola, rukwia wodna) mała pomarańcza marchewka 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki octu balsamicznego pół łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz Przgotować sos: w miseczce wymieszać miód, ocet, musztardę i odrobinę soku z pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem
Codzienne Gotowaniewymyślić szybki i nieskomplikowany obiad. Dziś, ponieważ mialam w lodówce swieży szpinak, postanowiłam przygotować banalne, ale smaczne i zdrowe danie - makaron ze szpinakiem z dodatkiem bekonu na ostro. paczka świeżego szpinaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili makaron świderki kilka plastrów bekonu sól, pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Szpinak umyć i przebrać odrywając
Codzienne Gotowaniewyniosłam oczywiście od mamy, która z kolei dostała go kiedyś, kiedyś od jakiejś koleżanki z pracy:) Sałatka jest banalnie prosta, delikatna w smaku, po prostu pyszna - trzeba spróbować. 1 paczka paluszków krabowych (surimi) 1 duży (długi) zielony ogórek 1 spory pęczek koperku majonez sól, pieprz Paluszki krabowe i ogórka pokroić w drobną kostkę podobnej wielkości. Koperek przebrać, poodrywać od grubych
Codzienne Gotowaniejakiegoś czasu miałam w lodówce paczkę buraczków i zastanawiałam się co z nich przygotować. Pomysłów jak zwykle było sporo i tradycyjnie nie mogłam sie zdecydować. Ostatecznie postanowiłam przyrządzić coś w rodzaju sałatki z dodatkiem kiełków fasoli i słodko - kwaśnym dressingiem. 2 buraki (ugotowane) 0.5 puszki kiełków fasoli kilka rzodkiewek sezam papryczka chilli Dressing: 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oleju sezamowego
Codzienne Gotowaniekombinować i wymyślać oryginalne śniadania. Gdyby tylko nie ten wzmagający się głód... Ponieważ bardzo lubię jajka w każdej postaci, postanowiłam coś z nich przygotować. W lodówce znalazła się też paczka wędzonego łososia, a że takie połączenie jest niezmiernie interesujące od razu przystąpiłam do działania. Dodałam jeszcze kilka różnych dodatków i... efekt przeszedł moje oczekiwania! Wyśmienita frittata z delikatnym aromatem
Codzienne Gotowaniezwiązku z czym musiałam ograniczyć się jedynie do przygotowania farszu, a następnie zwinięciu ciasta i wstawieniu go do piekarnika . Paczka gotowego ciasta francuskiego Porcja mięsa rosołowego (u mnie cały kurczak, choć przyznam ze było go nieco za dużo, dlatego podam proporcje na połowe kurczaka) Słoiczek suszonych pomidorow w oleju 1-2 cebule
Codzienne Gotowaniepokochać. Myślę, że tak podany ser doskonale sprawdzi się jako dodatek do wina czy piwa, w sam raz do podania niezapowiedzianym gościom;) Polecam! Paczka gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego. 1 opakowanie sera camembert 2 łyżeczki dżemu morelowego dżem żurawinowy do podania, ilość wg uznania, ja lubię dużo
Codzienne Gotowaniechrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania smażone (w tym w szczególności smażone na głębokim tłuszczu np. frytki), a także chipsy
Codzienne GotowanieSałatka z mojego ulubionego ryżowego makaronu o łagodnym smaku, z nutą curry, słodkim ananasem i kurczakiem. Pyszna:) Składniki: paczka (20 dkg) makaronu ryżowego cienkie nitki 40 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka kukurydzy słoiczek kiełków fasoli Mung puszka ananasa garść suszonych grzybów Mun (ok. 15g) łyżeczka curry sól do smaku łyżeczka sosu sojowego łyżka oliwy lub oleju do smażenia mięsa
Maślane ciasteczkokruchutkie zraziki , wypełnione tradycyjnym farszem . Nie jest to klasyczny przepis , tylko tuningowany , ale to nie zmienia faktu ,że w chłodne dni , moje dzieciaki pochłaniają je jak by to były pączki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ta potrawa jest
Ogrodnik w podróżySKŁADNIKI: 1 paczka biszkoptów 1/2 kg sera białego tłustego 1 szklanka śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru wanilia 1 duża filiżanka mocnej kawy chlust rumu kakao kawa opcjonalnie łyżka soku z wiśni lub jagód (dla koloru) Miksujemy ser ze śmietanką i cukrem na gładką masę, dodajemy rum i wanilię i dalej miksujemy, odkładamy trochę serka i dodajemy sok, mieszamy. Przekładamy
harrisazdrowej, naturalnej kuchni i za każdym razem spełniają moje oczekiwania. Śmiało mogę polecić Wam SYMBIO, jest to rzetelna i godna zaufania firma. W ramach współpracy otrzymałam od nich paczkę z produktami do wykorzystania w moich przepisach. Uwierzcie mi, że nigdy nie reklamowałabym firmy, z której produktów nie korzystam, które nie są zdrowe i zawierają chemię. Jak już wspominałam w poprzednich
Be Fit Be StrongSkładniki 1/2 kg marchewki 1/2 kostki masła roślinnego lub masła do wypieków szklanka cukru paczka budyniu waniliowego litr mleka pół szklanki drobnej, błyskawicznej kaszki manny rodzynki i migdały łyżka gorzkiego prawdziwego kakao Wykonanie Bez jajek! Bez mąki! Idealne dla alergików. Odlewamy 1 szkl.mleka. Resztę wlewamy do dużego garnka i gotujemy. Do wrzącego mleka wrzucamy masło
w mojej kuchniczasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę owoców i voila :) Dla kogo: dla posiadających kruche korpusy babeczkowe dla szukających pomysłu na prosty krem do babeczek dla lubiących kremy z mascarpone Składniki: 250g mascarpone 250-300g śmietany kremówki (30 lub 36%) cukier puder
Mania Wypiekania