pączki - 10682 przepisów (strona:498/713)

Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 577

kakaowe, bardzo łatwe do wykonania, szybkie w wykonaniu, na 100 % wszystkim się uda. Polecam ! Zobaczcie też na inne przepisy z jabłkami: kruche babeczki z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim Składniki (na małą formę keksową): ½ szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków orkiszowych ½ kostki masła 3 łyżki kakao

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowa kopuła z malti keksami 357

zwieńczone kremem czekoladowo-kawowym, kropką nad" i "są malti keksy-chrupiące kuleczki z ciasteczek w polewie- to od nich się zaczęło J Pomysł na to ciasto powstał właśnie dzięki paczce ambasadorki Streetcom, to efektowny deser na różne okazje. Jeśli również masz ochotę zostać ambasadorką Streetcom  wystarczy,  że zalogujesz się na stronie i zaczniesz wypełniać ankiety, polecam bo kampanie

Wanilia i Kardamon
Blok kryzysowy - przysmak PRL-u 259

ostatecznego produktu : 1 margaryna "PALMA" 1 cukier wanilinowy 1 i 1/4 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1/2 szkl. wody 1 niepełne opakowanie mleka w proszku (450g) 1 i 1/2 paczki herbatników W średnim garnku - wielkość ok 3 litry - rozpuścić na wolnym ogniu: margarynę, cukier, cukier wanilinowy, kakao i wodę. Doprowadzić do zagotowania, cały czas mieszając, po czym zdjąć z palnika

Grunt to przepis!
Halloweenowe ciasteczka "Skreem" 166

zrobić. To ciasteczka wyglądające identycznie jak słynna z filmu "Skreem- Krzyk" słynna maska noszona przez psychopatycznego mordercę. Tanio, szybko, czysto bo bez pieczenia a jakże pomysłowo i efektownie. SKŁADNIKI: paczka ciastek Oreo natyczka na kredkę lub cienki ołówek do wyciskania Wykonanie: Wykonanie jest proste i efektowene Najlepiej nadaja sie do tego oryginalne ciasta Oreo, których biała warstwa jest dość gładka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Konkurs na pierwsze urodziny bloga 158

uprzejmości zaprzyjaźnionych firm czekać będą na Was trzy nagrody: I miejsce- niepowtarzalna Ceramika Bolesławiec o wartości 130zł w postaci dwóch filiżanek ze spodkami i talerzykami deserowymi  II miejsce- paczka ufundowana od Makarony Polskie o wartości 75 zł w skład której wejdzie fartuszek oraz zestaw makaronów III miejsce- zestaw przypraw ufundowany od firmy Bella-Bis o wartości 50zł

Kuchnia w czekoladzie
PIZZA CARBONARA 144

Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni -  ale czas na coś nowego. Ciasto jak do każdej pizzy 1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. 4 szklanki mąki,odrobina oleju i soli Jak urosło, zagniotłam je rękoma,dosypując mąkę. Rozwałkowałam je na posmarowanej tłuszczem blasze. Farsz: Podsmażyłam cebulkę,czosnek, pokrojony wędzony boczek i plasterki pieczarek

potrawyregionalne
GRILLOWANE CEVAPCICI 114

Chorwacji! 500 dkg  zmielonego mięsa wieprzowego wymieszałam z drobno pokrojoną, podsmażoną w kostkę cebulą. Dodałam trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku,   trochę więcej niż pół paczki przyprawy do cevapcici, sól, pieprz, słodką paprykę i ze trzy łyżki oleju. jajko Można również dodać kilka kropel magii i sosu Tabasco. Wszystko dobrze wymieszałam przez około 15 minut

potrawyregionalne
DUSZONE ŻEBERKA 143

ziarenek ziela angielskiego. W międzyczasie pokroiłam w plasterki trzy duże cebule, posoliłam i zblanszowałam  na patelni. Dodałam ją do żeberek i dusiłam około 40 minut. Dosypałam pół paczki zmielonego kminku,sól i pieprz. Cebulka zgotowała się i sos nabrał gęstej konsystencji. I już...uwierzcie na słowo pycha. Żeberka były mięciutkie i bardzo smaczne! Smacznego! Polecam również żeberka pieczone

potrawyregionalne
GNOCCHI SZPINAKOWE czyli KOPYTKA PO WŁOSKU 167

np.pomidorowo-bazyliowym, grzybowym,pesto. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy.   Są podobne do polskich kopytek i doskonałym dodatkiem do obiadu, bądź stanowią samodzielne danie. Składniki: 1 kg ziemniaków paczka mrożonego szpinaku (świeży około 400 g) 1-2 łyżki masła lub 2 łyżki oliwy z oliwek 1 roztrzepane jajko ok.200 g mąki sól,pieprz 2 ząbki czosnku Ziemniaki ugotowałam

potrawyregionalne
WAFELKI Z NUTELLĄ I POWIDŁAMI Z CZARNEJ PORZECZKI 137

znów nowość) ale z racji ,że dziś święto i sklepy zamknięte to nici ze słodkich zakupów. Przejrzałam więc szafki w kuchni i bingo! Znalazłam pomysł na poobiedni deser;-) Składniki: paczka wafli tortowych (okrągłe lub kwadratowe) nutella powidła z czarnej porzeczki (własnej roboty) lub powidła śliwkowe również własnej produkcji   Wafle na przemian smarowałam nutell ą    i powidłami

potrawyregionalne
JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ 130

Proponuję dziś ciasto tak łatwe,że aż chce się go zrobić i zjeść bez wyrzutów sumienia, że przybędzie kalorii;) Składniki: 1,5 kg jabłek 2 paczki biszkoptów 1 szklanka wody galaretka pomarańczowa 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody. Po około 15-20 minutach

potrawyregionalne
TIRAMISU 138

żółtek 4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków (ja dodałam cukier puder) parę kropli aromatu waniliowego bądź cukier waniliowy - opcjonalnie 50-80 ml likieru amaretto paczka biszkoptów  szklanka kawy espresso lub rozpuszczalnej około 6 łyżeczek gorzkie kakao do posypania Jajka dokładnie sparzyłam gorącą wodą. Żółtka utarłam z cukrem na puszysta masę. W tym miejscu przypomniały mi się smaki dzieciństwa

potrawyregionalne
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM 114

Kochani jeśli niespodziewanie wproszą się Wam goście, a w lodówce pustki... to warto mieć w niej paczkę ciasta francuskiego. Nadzienia do niego zależą od pomysłowości i posiadanych produktów. Najczęściej występują w wersji na słodko. I taką też Wam polecam. Naprawdę bardzo łatwo i szybko się je przygotowywuje. Mnie zależało na czasie, więc zrobiłam tylko nadzienia z budyniu i jabłka

potrawyregionalne
PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM 126

ciast drożdżowych Lubelli pół szklanki mleka szczypta cukru Sk ładniki  dodatkowe: pół kostki masła około 5-7 ząbków czosnku (ilość zależy od tego jak bardzo go lubicie) pół paczki ziół prowansalskich łyżeczka soli ziołowej parmezan do posypania Drożdże pokruszyłam,dodałam szczyptę cukru i zalałam ciepłym mlekiem. Wymieszałam i odstawiłam w ciepłe miejsce aż urosły. Mąkę wysypałam na blat

potrawyregionalne
PIZZA Z ANCHOIS 132

smażyłam aż cebula się zeszkliła i lekko zbrązowiała. Wlałam do niej pokrojone na kawałki pomidory z puszki. Wymieszałam, dodając łyżeczkę brązowego cukru. Odstawiłam i zajęłam się ciastem. 1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odstawiłam aż urosły. Dosypywałam mąkę, około  trzech szklanek,odrobinę oleju i sól. Wyrobiłam i odstawiłam w ciepłe miejsce

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania