pączki - 10682 przepisów (strona:499/713)

DOMOWY DŻEM Z WIŚNI 156

likiery.  Są świetnym dodatkiem do wypieków, Dżem wiśniowy jest nie tylko znakomitym dodatkiem do pieczywa, ale może być również wykorzystany do przekładania ciast lub ciasteczek, smarowania naleśników, nadziewania pączków i rogalików, przybierania budyniów, lodów i galaretek oraz przygotowania rozmaitych, słodkich deserów.   Mają pyszny kwaskowo-słodki smak. Są cenione przede wszystkim ze względu na swój dobroczynny wpływ na serce

potrawyregionalne
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 256

kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem )   1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania     Przygotowanie;   Jajka ubijamy z solą i cukrem przez około 5 min. na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Halloween Pomysły na słone przekąski 322

jajka z pająkami: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu 100 g żółtego sera w kostce pieprz i sól czarne oliwki do dekoracji szczypiorek Składniki na kościste krakersy: paczka krakersów serek kanapkowy do smarowania śmietana Ciasto na pizzeriny przygotowujemy według przepisu . Ciepłą wodę wlewamy do miski, rozpuszczamy w niej drożdże i cukier. Odstawiamy na bok do wyrośnięcia. Do wyrośniętych

Ciastkozercy
Makaron z sosem szpinakowym i bekonem 199

Polecam szczególnie tym zabieganym lub zoranym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie makaronu , najlepiej szerokie wstążki kawałek boczku – około 200 g paczka mrożonego szpinaku ( 500 g ) 100 ml słodkiej śmietanki 12 % sól , pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia sosu kawałek startego

Ogrodnik w podróży
Wegańskie wypieki & Trochę o współpracy. 141

herbat, przez mąki, kasze i oliwy, tak naprawdę wszystko co człowiek może sobie wymarzyć. Mi zostało być szczęśliwą posiadaczką, olejków argonowych o której usłyszycie w dalszych postach :) paczka wyposażyła mnie również w masę foli bąbelkowej < 3   tak ta miłość z dzieciństwa wciąć we mnie tkwi

More food, love and dreams
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 115

nadzieję że będziecie zadowoleni z takiego wyboru :) a więc : 1 Miejsce zajęła Pani Ewelina Pędzikowska  i jej Tort serowo porzeczkowy .     Nagroda to  2 paczki Ziarenek ufundowanych  przez firmę ZIARENKOWO oraz miarki. 2  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Wróblewska i jej Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami .Nagroda to książka Ciasta

Sama słodycz i szczypta chili
Kulki z kaszy manny (z krakersami) wg Di 139

złego co by na dobre nie wyszło.." Dzięki temu kulek nie nadążyłam smażyć i szybciutko znikały jeszcze cieplutkie. W strukturze (jakby ciasta drożdżowego) i smaku przypominają bułeczki. Takie małe pączki, w których kasza nie jest wyczuwalna. (15-17 sztuk) 3/4 szklanki kaszy manny 500 ml wody 40g pikantnych krakersów 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 łyżka posiekanego koperku sól Dodatkowo

Di gotuje
Andrutowy torcik 105

Prosty i pyszny przepis na deser bez pieczenia. Składniki: 25 dag margaryny 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mleka w proszku 3 paczki herbatników ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy 2 płyty andruta Wykonanie: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrami. Dodać mleko w proszku, połamane herbatniki i orzechy. Wymieszać energicznie dokładnie masę. Lekko przestudzoną masą przełożyć płyty andruta

Tradycyjna Kuchnia
makowiec pod orzechową pierzynką 155

pudru 1 łyżka żelatyny na masę orzechową: 150 g orzechów włoskich zmielonych 1/2 szklanki mleka 200 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 1/2 kieliszka spirytusu dodatkowo: duża paczka herbatników miękka polewa czekoladowa 2 łyżki kokosu Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić, odkleić od papieru do pieczenia i włożyć do foremki na papier. Mak sparzyć wrzątkiem i zmielić. Wszystkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jakie przekąski zabrać ze sobą na wycieczkę? 149

endorfiny dodały nam energii, a do kieszeni zabrać coś dobrego na potem. Bakalie i orzeszki By mieć pewność, że podczas wycieczki nie zgłodniejecie, wrzuć do plecaka na przykład, paczkę fistaszków, które, jak wszystkie orzeszki, zawierają sporą ilość białka i tłuszczu. To produkt z długim terminem przydatności do spożycia, więc nie musisz się obawiać, że zepsuje się w czasie długiej wyprawy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik powidlak na herbatnikach 141

Sernik ten jest szybki do zrobienia, bo zamiast klasycznego spodu używamy herbatników. Smak wzbogaca dodatek powideł śliwkowych i dużej ilości skórki pomarańczowej. *foremka 24*24 cm Składniki: duża paczka herbatników 1 słoiczek powideł śliwkowych 700 g sera z kostki 6 żółtek 180 g masła 1/2 szklanki cukru 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 torebka budyniu waniliowego na polewę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
leśny mech- ciasto ze szpinakiem i granatem 344

naprawdę w tym połączeniu jest orzeźwiający i nadaje soczystości. Pod przepisem znajdziecie małą ciekawostkę dotyczącą wykonania ciasta. *tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g ) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 owoc granatu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kanapeczki na krakersach 134

Ważne jest aby nie przygotować ich zbyt wcześnie i żeby koniecznie pod pastę dać po kawałku sałaty bo inaczej krakersy odmiękną, a smaczne są jak są chrupiące.  Składniki: paczka krakersów solonych 3 jajka 120 g konserwy drobiowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu pieprz koperek pomidorki koktajlowe oliwki czarne oliwki zielone nadziewane papryką 2 kabanosy kilka rzodkiewek zielony ogórek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
musztardowy filet w krakersach 115

mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor.  Składniki: duży filet z kurczaka 1/2 paczki krakersów solonych 2 łyżki musztardy chrzanowej 1/2 szklanki mleka sól pieprz słodka papryka mąka tłuszcz do smażenia Mięso opłukać, pokroić na płaty, każdy lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy. Natrzeć solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
zupa serowo-szpinakowa z boczkiem 103

pozostałości niedzielnego rosołu. Mojej córeczce bardzo smakuje, zwłaszcza z grzankami. Czasami dodaję do niej gotowane jajko, taką wersję też polecam.  Składniki: 1,5-2 litra czystego rosołu  paczka mrożonego szpinaku 100 g serka topionego bez dodatków duży ząbek czosnku 150 g chudego boczku wędzonego 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz grzanki Rosół podgrzać, wrzucić szpinak i gotować kilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania