Jasona Vale to love tonic. Naturalny koktajl miłości, który ma nas zachęcić do dodatkowej „aktywności fizycznej”. Składniki: 2 plasterki ananasa 1 garść malin 1 garść truskawek 4 kostki lodu Blendujemy ( używam przystawki do sokowirówki ) wszystkie składniki na gładki koktajl. Miksujemy razem z kostkami lodu lub wrzucamy je do gotowego koktajlu
Gotowanie i blogowaniesię jajek, co może dziwić. Wystarczy wyłożyć na przemian suche składniki ze startymi na tarce jabłkami, upiec i gotowe Najlepiej smakuje na ciepło, można też ją podać w towarzystwie lodów waniliowych. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki cukru pudru 230 g zimnego masła (lub zamrożonego) 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu
Oryginalny smakposypujemy brązowym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez 35-40 minut.W ostatnich minutach pieczenia włączamy tylko dolną grzałkę. Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy z gałką lodów waniliowych lub z łyżką serka mascarpone. Smacznego
bistro mamadużą lub 2 mniejsze porcje) 3 soczyste nektarynki 500 ml wody 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-Bio – produkt znajdziecie tu ) 1 saszetka herbaty kostki lodu *produkt możecie nabyć również w e-sklepach (lista) Przygotowanie: Dwie nekaterynki pozbawiamy pestek i tniemy na pół lub mniejsze części (obieranie skórki nie jest konieczne, ale jeśli ją zostawicie musicie najpierw dobrze(...)herbata dobrze się schłodziła. Trzecią nektarynkę obieramy, tniemy na kawałki i umieszczamy na dnie naczynia w którym podamy naszą herbatę. Owoce zalewamy schłodzoną herbatą nekatrynkową. Całość podajemy z kostkami lodu lub bez. Mrożona herbata nektarynkowa. Domowa wersja owocowej ice tea. Smacznego
Słodkie okruszkidzieciaków, jak i dorosłych. Nie tylko wspaniale chłodzi i orzeźwia, ale i smakuje rewelacyjnie! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * soczysty arbuz * świeżą mięta i melisa * sok z cytryny * miód prawdziwy * kostki lodu SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Arbuza miksujemy z sokiem z cytryny, miodem, ziołami i kostkami lodu. Podajemy od razu
Ostra na Słodkoczłowieka, szczególnie małych dzieci i osób starszych. Nie wolno bagatelizować takich upałów!Melon orzeźwia idealnie, zapraszam więc! Składniki: 1 kg melona 1,5 szklanki dobrze schłodzonej wody mineralnej kostki lodu ew. miód do posłodzenia Wykonanie: Obranego melona kroimy na mniejsze kawałki. wrzucamy do blendera, miksujemy na gładko. Dolewamy wodę, dosładzamy miodem, wrzucamy kostki lodu. Idealne orzeźwienie na maksa gwarantowane ;) Jeśli
Z Majeczką w kuchniróżowego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) 250 ml wódki lub wody do dekoracji: 1 pomarańcza pokrojona na plasterki, a następnie na ćwiartki oraz garść truskawek pokrojonych na połówki kostki lodu Przygotowanie sangrii: Z arbuza odkrój skórkę i wyjmij pestki. Z truskawek usuń szypułki. Na dno blendera wlej sok pomarańczowy, następnie umieść w nim arbuza i truskawki i zmiksuj na gładkie puree(...)wodę lub wódkę i wymieszaj. Dodaj kawałki pomarańczy. Wstaw sangrię do lodówki do schłodzenia przynajmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem dodaj truskawki oraz lód. Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być
Chilli Czosnek i Oliwadomu. Prościej już się nie da. Składniki: 1 litr wody mineralnej 2 pomarańcze 10 lub więcej listków świeżej mięty łyżka miodu- jeśli chcemy dosłodzić, ja nie dosładzam kostki lodu Wykonanie: Z jednej pomarańczy wyciskamy sok, druga kroimy na plastry. Do dzbanka wlewamy wodę, dodajemy sok, plastry pomarańczy, jeśli chcemy dosładzamy miodem, dodajemy listki mięty. Wrzucamy kostki lodu
Z Majeczką w kuchnijajko 5 łyżek mąki orkiszowej cynamon Wykonanie: Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i gotuj w osolonej wodzie około 5 minut. Ja podałam kluski z musem z malin i odrobinką lodów waniliowych. :) Smacznego
Bike By Lifesię do koktajli alkoholowych, jak również tych orzeźwiających, które alkoholu nie posiadają. Spróbujcie :) Składniki (3 porcje): 1/4 arbuza 1 szklanka soku z jabłek (mogą być kwaśne) 1/2 limonki kostki lodu Opcjonalnie ulubiony alkohol (idealnie pasuje tu wódka smakowa z arbuza i mięty lub z żurawiny) Przygotowanie: Arbuza oczyszczamy z pestek i wrzucamy do blendera z sokiem jabłkowym. Całość miksujemy(...)szklanek wsypujemy kostki lodu oraz wkładamy pokrojoną limonkę. Zalewamy całość miksem arbuza i jabłka. Uwaga! wciąga :) Smacznego
ChilliJemyskładniki: 2000 ml wody 2 cytryny 2 limonki kilka gałązek mięty 2 łyżki miodu (lub więcej wg własnego smaku) kostki lodu wykonanie: Cytryny i limonki sparzamy, dokładnie myjemy. Przecinamy na połówki. Wyciskamy sok z trzech połówek cytryny i z trzech limonek. Do butelki lub dzbanka wlewamy wodę, wyciśnięte soki, dodajemy miód i mieszamy do rozpuszczenia się miodu. Pozostałe części cytrusów(...)kroimy w plasterki wrzucamy do lemoniady, dodajemy mięte oraz kostki lodu, mieszamy i podajemy. Zapisz
Domowy Smak JedzeniaDude wyrusza do Jeffa Lebowskiego po rekompensatę... Polecam film, drinka też, ale uważajcie bo zdradziecki jest jak cholera :) SKŁADNIKI: - 40 ml wódki - 20 ml likieru kawowego - 3 kostki lodu - 30 ml śmietanki DO SZKLANKI wrzuć lód, wlej wódkę i likier kawowy, wymieszaj.Kiedy płyny się ustabilizują po ściance powoli wlewaj śmietankę. MOŻESZ TEŻ WSZYSTKIE składniki wrzucić do shakera i wymieszać
Kuchnia bezglutenowa Loliczosnku czarny pieprz niecała łyżka octu winnego białego 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1-2 kromki chleba * u mnie bez chleba rukola sól kilka kostek lodu Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Następnie kroimy w grubą kostkę, ogórka pozbawiamy pestek ze środka, przecinając wzdłuż na cztery części - ścinamy(...)pestki. Chleb odcisną z wody. Wszystkie składniki (oprócz rukoli) blendujemy. Następnie doprawić gazpacho solą i pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę albo dodać kostki lodu
AZgotuj!miejsce. Od czasu do czasu potrząsamy słojem aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie Przelewamy nalewkę przez gazę i rozlewamy do butelek i zakręcamy. Nalewkę podajmy do deserów i lodów. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaidealny przepis, gdy musieliście zużyć żółtka i pozostały Wam niewykorzystane białka. Warto je zrobić i wsadzić do woreczka, jeśli nie wykorzystacie ich od razu. Pokruszone są świetnym dodatkiem do lodów, sprawdzają się także jako lekka samodzielna przekąska, gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego. Ich karmelowy smak śmiało może konkurować z czekoladą. ;) Bezowe gniazdka: 3 białka z dużych jajek
Cooking Monster