lody - 12901 przepisów (strona:512/861)

Koktajl ananasowo-arbuzowy 149

koktajle? Wejdź w kategorię: przepisy na koktajle . Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Koktajl ananasowo-arbuzowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 2 minuty Potrzebujesz: 3/4 szklanki kostek lodu 1/2 małego ananasa duży plaster arbuza 100ml mleczka kokosowego cukier lub słodzik opcjonalnie do dosłodzenia Wykonanie: 1 Wrzuć kostki lodu do blendera. 2 Ananasa obierz i pozbądź się łykowatego środka, arbuza

Blendman
Kisiel po duńsku 166

szklanek. Kremówkę ubić, wymieszać z serkiem. Wyłożyć na owoce. Wierzch posypać kruszonką. Podawać natychmiast. Smacznego! Kruszonki wychodzi trochę za dużo, nie zmarnuje się jednak. Świetnie smakuje jako dodatek do lodów lub... Porannego jogurtu. Przepis dodaję do akcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zielone koktajle - recenzja książki 195

spis treści i obszerny indeks, podzielona jest na działy tematyczne. I tak znajdziemy tu m. in.: koktajle na śniadania, odchudzające, oczyszczające, pobudzające czy deserowe. Ciekawą propozycją jest rozdział dotyczący lodów przygotowanych na bazie koktajli.  Atrakcyjności publikacji dodają fantastyczne fotografie z koktajlami w roli głównej. No i to co najważniejsze: w książce znajdziecie 365 fantastycznych przepisów na koktajle więc

Czary - gary w kuchni
Mango lassi z imbirem i cytryną. 197

prosta w przygotowaniu i bez zbędnych ceregieli zapraszam do kuchni, bo i ja tam pędzę, żeby mi się curry nie przypaliło ;) Składniki: 1 bardzo dojrzałe mango 5 kostek lodu 125 ml chłodnego jogurtu naturalnego mleko. 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 1 łyżeczka startego świeżego imbiru szczypta soli szczypta kardamonu opcjonalnie cukier do smaku Wykonanie(...)Obrać mango i pokroić w grubą kostkę. Zmiksować w blenderze z kostkami lodu. Dodać jogurt, kardamon, sól, skórkę i imbir. Zmiksować na gładką masę. Dodać mleko i sok cytrynowy by uzyskać odpowiednią do picia konsystencję. Ewentualnie posłodzić

zadanie-gotowanie
Koktajl z arbuza, melona, truskawek i kiwi 173

Składniki: arbuz (pół kielicha blendera) 2 melony około 20 sztuk tryskawek 3 sztuki kiwi 2 łyżki miodu lód Sposób wykonania: Z arbuza usuwamy pestki i kroimy na średnie kawałki. Obieramy melony, usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Truskawki szypułkujemy. Kiwi obieramy. Wszystko razem miksujemy. Przed podaniem do szklanek wrzucamy kostki lodu

Qchnia po prostu
Koktajl maliny + jagody + awokado 187

koktajl i wypić go ze smakiem. Ja miałam zamrożone jagody i okazały się super dodatkiem, który schłodził koktajl, ale równie dobrze, można użyć świeżych i zamiast wody dodać szklankę lodu i efekt będzie ten sam. Letni koktajl z winem, żeby wydobyć smaki. Spróbujcie Koktajl maliny + jagody + awokado   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity(...)bieżącą wodą. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę ok 1 minuta. Uwagi Można użyć świeżych jagód zamiast mrożonych, tylko zamiast wody dodajemy szklankę lodu

Apetyt na Zielone
W Oliwie. #1 269

Najpiękniejsza z dzielnic Gdańska nie ma szczęścia do dobrych lodów

Fiolka w kuchni
DRINK ARBUZOWY ZAWRÓT GŁOWY 171

alkoholu :-) A co :-) Drink oczywiście dla małych kibiców bez procentów z odrobiną oranżady.  Składniki:  4 szklanki miąższu z arbuza bez pestek  100 ml  6 kostek lodu  cytryna (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia:   Arbuza bardzo dobrze schłodzić, zblenderować. Rozlać w dwie szklanki ( u mnie słoiki), dodać po 50 ml wódki i po 3 kostki lodu. Wygodnie usiąść

pieprzny smaczek
Domowe kostki ziołowe – świeże zioła przez cały rok 253

przeznaczeniem do herbaty – zróbcie je z dodatkiem wody zamiast oliwy. Do dużej ilości zblendowanych ziół wlewamy tylko tyle płynu, żeby zioła utworzyły smarowną pastę. Gotową pastą napełniamy foremki do lodu, ugniatając w nich zioła, następnie mrozimy przez dobę, wyjmujemy z kostkarki i przekładamy do woreczka z grubej folii – w przeciwieństwie do cienkiej folii torebek, tzw. śniadaniówek, gruby woreczek wyraźnie zapobiega(...)smakuje w środku śnieżnej, mroźnej zimy tak, jak talerz gorącego rosołu z nutą świeżego lubczyku… SKŁADNIKI wybrane zioła oliwa z oliwek lub woda źródlana pojemniki na kostki lodu woreczki strunowe z grubej folii przeznaczone na mrożonki Zapisz

Karo in the Kitchen
Sos malinowy z cynamonem 161

Delikatnie kwaskowaty sos malinowy z dodatkiem cynamonu idealnie pasuje do słodkich deserów i dań, jak i do lodów. Można serwować zaraz po przygotowaniu „na ciepło” lub przelać do słoiczków i wyciągać każdej potrzebie :) Składniki: 500 g malin 3 łyżki cukru laska cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku Wykonanie: Umyte maliny wsyp wraz z cukrem do rondelka

Kulinarna (nie)codzienność
TARTA Z RABARBAREM I BEZĄ 157

pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni  i termoobieg i suszymy naszą  bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto cudownie smakuje gorące z gałką ulubionych lodów. Smacznego

KuchcikoweLove
WODA TRUSKAWKA Z BAZYLIĄ 144

świetnie! Spróbujcie sami. Zamiast dosładzać go cukrem, polecam użycie karobu, naturalnej substancji słodzącej z chleba świętojańskiego. Składniki: 1 litr gazowanej wody 30 dag truskawek 10 liści świeżej bazylii kostki lodu karob - zakupiłam w sklepie UWOLNIJKUCHNIE.PL Wykonanie: Do dzbanka nalewamy wodę, dodajemy truskawki, wrzucamy liście bazylii, dodajemy lód, dosładzamy karobem

Z Majeczką w kuchni
SOS TOFFEE 186

Domowy sos toffee to właściwie słodka śmietanka z cukrem, masłem  i miodem dłuuugo gotowana do zbrązowienia. Idealnie nadaje się jako polewa do lodów, gofrów, naleśników, deserów i ciast - w szczególności do kremowych, gęstych serników. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, właściwie gotuje się sam. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w rondelku i podgrzewać przez około 15 minut na minimalnym ogniu

cool and minty
EKSPRESOWE PĄCZKI SEROWE 193

swobodnie pływać i mieć miejsce, aby się obracać i równomiernie smażyć z każdej strony. Jeżeli chcecie, aby pączki były równe i okrągłe uformujcie je przy pomocy małej łyżki do lodów (zamoczonej w gorącym oleju), a przed wrzuceniem na tłuszcz, wyrównajcie ciasto w łyżce o kant miski. Uformowane w ten sposób półkulki w czasie smażenia zamienią się w idealne kuleczki

cool and minty
KARMELIZOWANE JABŁKA 343

podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach.  Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta. Pamiętajmy, że wymagają

cool and minty