lody - 12901 przepisów (strona:508/861)

Tinto de verano - hiszpańskie wakacyjne wino 145

nazwie "Tinto de verano", czyli wakacyjne, czerwone wino. To proste, ale bardzo smaczne i niezwykle orzeźwiające połączenie wytrawnego czerwonego wina z lokalną, cytrynową wodą sodową i lodem. Majorka nie słynie z win, a raczej z nalewek na bazie ziół i migdałów. Wina majorkańskie nie są zbyt cenione na świecie, ponieważ tamtejsze winnice są znacznie młodsze niż te, które(...)szybszą wersją napoju chłodzącego na bazie wina, czyli właśnie "Tinto de verano". Wystarczy połączyć wytrawne czerwone wino ze Spritem w proporcjach pół na pół i dodać kilka kostek lodu. Zapewniam, że docenicie ten napój w upalne letnie dni, które podobno jeszcze przed nami

Kulinarne Inspiracje
Koktajl ananasowo-arbuzowy 137

koktajle? Wejdź w kategorię: przepisy na koktajle . Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Koktajl ananasowo-arbuzowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 2 minuty Potrzebujesz: 3/4 szklanki kostek lodu 1/2 małego ananasa duży plaster arbuza 100ml mleczka kokosowego cukier lub słodzik opcjonalnie do dosłodzenia Wykonanie: 1 Wrzuć kostki lodu do blendera. 2 Ananasa obierz i pozbądź się łykowatego środka, arbuza

Blendman
Mango lassi – indyjski koktajl 126

Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 3 min Potrzebujesz: 1 dojrzałe mango 300ml mleka kokosowego (przepis na blogu) duża szczypta kardamonu *opcjonalnie 1-2 łyżki cukru trzcinowego *opcjonalnie kostki lodu do podania Wykonanie: 1 Mango obierz ze skórki i dokładnie obkrój dookoła pestki. 2 Umieść wszystkie składniki w blenderze i zblenduj! Ma wyjść gładki koktajl. 3 Wstaw do lodówki(...)godzinkę, żeby się dobrze schłodziło lub podawaj z kostkami lodu. Mango lassi jest już gotowe. Teraz możesz ochłodzić się i osłodzić sobie życie smakiem Indii. Jeśli podobał Ci się wpis, zostaw łapkę w górę, a najlepiej udostępnij go! Ile kalorii ma 1 porcja? Tabela kalorii Kalorii 150 Tłuszczu 7g Węglowodanów 21g Białka 1g Artykuł Mango lassi – indyjski koktajl pochodzi

Blendman
Ice tea – mrożona herbata 139

mrożona. Przepis na kawę mrożoną oczywiście znajdziecie na moim blogu. Ice tea - mrożona herbata Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 1 torebka herbaty czarnej lub innej ulubionej szklanka lodu 1 limonka *opcjonalnie 1 łyżka cukru trzcinowego *opcjonalnie świeża mięta Wykonanie: 1 Herbatę zaparz w kubku napełnionym do połowy wrzątkiem. Po 5 minutach wyjmij torebkę. 2 Limonkę wyciśnij lub, jeśli(...)jesteś leniwą bestią, obierz ze skórki. 3 Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera i zblenduj. 4 Podawaj z kilkoma kostkami lodu. Mrożona herbata jest już gotowa. Teraz możesz ochłodzić się w upalne dni. Jeśli podobał Ci się wpis, zostaw łapkę w górze, a najlepiej udostępnij go! Artykuł Ice tea – mrożona herbata pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem

Blendman
Margarita jabłkowa 242

klasyk wśród drinków, jednak teraz proponuję odejście od tego i przyrządzenie margarity jabłkowej. Składniki: 100 ml Soku jabłkowego 200 ml Tequili 20 ml Soku z limonki 1 Limonka Lód Sól Sposób wykonania: Do shakera dodajemy bardzo mocno schłodzoną tequilę, sok jabłkowy i sok z limonki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Limonkę kroimy na 2 ćwiartki. Pozostałą częścią limonki smarujemy(...)brzegi kieliszka do margarity i te brzegi obtaczamy również solą. Do kieliszka wrzucamy 2-3 kostki lodu. Zawartość shakera przelewamy do przygotowanego kieliszka. Drinka dekorujemy plasterkiem limonki. Artykuł Margarita jabłkowa pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Daktylowe ciasto z toffi, sticky date pudding in England 167

wylać ciasto. Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 50 minut. Ostudzić ciasto i pokroić na kwadratowe kawałki. Podawać ciasto polane ciepłą masą toffi z gałką lodów waniliowych. Pycha, polecam Thermomix – usunąć pestki z daktyli, zalać wodą i zagotować. Odstawić z ognia, przestudzić i dodać sodę, wymieszać. Ciasto – do naczynia miksującego dodać miękkie masło

Kuchnia Pokoleń
“Paryskie smaki” – recenzja 132

talerze i który bazar spożywczy jet najlepszy. Oczywiście jeśli spędzacie tam tylko jeden dzień i nie wiecie co zrobić w niedzielę w Ratatouillandzie, Trish Deseine nie zostawi Was na lodzie. Nie brakuje też rekomendacji dla podróżujących palcem po mapie, którzy potrzebują, żeby zarekomendować im najlepsze blogi i strony internetowe o Paryżu, opisać najdroższe restauracje, na które raczej nie będzie

Ugotowane pozamiatane
Domowe masło kokosowe 184

podanej ilości wychodzi ok. 200-250 g masła kokosowego. Pyszne, naturalne i zdrowe. Świetnie sprawdzi się w naleśnikach, na kanapkach, na gofrach, jako przekąską z owocami lub dodatek do lodów. Smacznego

Cooking Monster
Herbata miętowa ze świeżej mięty. Prosty przepis, zapraszam 209

świeżej mięty przekonałam się niedawno. Pachnie ona inaczej, bardziej świeżo.  Taka herbata, pita jako zimny napój wspaniale chłodzi w gorące dni. Można do niej dodać cytrynę lub lód.  Mięta pomaga w regulacji pracy wątroby, rozluźnieniu organizmu oraz poprawie nastrój, pomaga przy drażliwości żołądka, wzdęcia czy poranne mdłości.  Herbata miętowa ze świeżej mięty ( na 2 szklanki(...)gorącej wody  2 garści liści świeżej mięty  ew. cukier brązowy, cytryna, lód   Liście płuczemy ( ja zrywam je z krzaczków mięty rosnącej w moim ogrodzie ) i wkładamy do szklanki, zalewamy gorącą wodą. Ewentualnie dodajemy ulubione dodatki i już po kilku minutach możemy się delektować pysznym smakiem herbaty.      Herbata miętowa ze świeżej mięty. Prosty przepis, zapraszam

Kuchnia na wzgórzu
Drink Nikita 152

Maderze koniecznie trzeba spróbować tego słynnego drinka. Bardziej przypomina deser, a nie typowego drinka alkoholowego.  Składniki 250 ml białego, wytrawnego wina 250 ml jasnego piwa 3 łyżki lodów waniliowych 100 ml soku ananasowego 2 plastry ananasa (najlepiej świeżego) cukier trzcinowy ( opcjonalnie )   Przygotowanie   Wszystkie składniki poza piwem zmiksowałem. Wlałem mieszaninę do dzbanka, a następnie dodałem piwo. Rozlałem

R'n'G Kitchen
Ice tea – mrożona herbata 154

mrożona. Przepis na kawę mrożoną oczywiście znajdziecie na moim blogu. Ice tea - mrożona herbata Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 1 torebka herbaty czarnej lub innej ulubionej szklanka lodu 1 limonka *opcjonalnie 1 łyżka cukru trzcinowego *opcjonalnie świeża mięta Wykonanie: 1 Herbatę zaparz w kubku napełnionym do połowy wrzątkiem. Po 5 minutach wyjmij torebkę. 2 Limonkę wyciśnij lub, jeśli(...)jesteś leniwą bestią, obierz ze skórki. 3 Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera i zblenduj. 4 Podawaj z kilkoma kostkami lodu. Mrożona herbata jest już gotowa. Teraz możesz ochłodzić się w upalne dni. Jeśli podobał Ci się wpis, zostaw łapkę w górze, a najlepiej udostępnij go! Artykuł Ice tea – mrożona herbata pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem

Blendman
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 191

zrobieniu lodów czy też  po wypiekaniu niektórych ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona

Kuchnia u Krysi
DRINK, ŻAR TROPIKÓW 576

syropu grenadiny  Victoria Cymes 50 ml likieru Blue Curacao  Victoria Cymes 50 ml rumu 300 ml soku pomarańczowego ( może być z cząstkami owocu ) kostki lodu  mięta do dekoracji(...)PRZYGOTOWANIE :  Do wysokiej szklanki wrzucamy kostki lodu,  na dno wlewamy grenadinę, następnie po łyżeczce delikatnie wlewamy sok pomarańczowy. Rum mieszamy z syropem Blue Curacao i ponownie wlewamy delikatnie po łyżeczce do szklanki. Warstwy oddzielają się bez problemu. Ozdabiamy miętą i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Mango lassi – indyjski koktajl 157

Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 3 min Potrzebujesz: 1 dojrzałe mango 300ml mleka kokosowego (przepis na blogu) duża szczypta kardamonu *opcjonalnie 1-2 łyżki cukru trzcinowego *opcjonalnie kostki lodu do podania Wykonanie: 1 Mango obierz ze skórki i dokładnie obkrój dookoła pestki. 2 Umieść wszystkie składniki w blenderze i zblenduj! Ma wyjść gładki koktajl. 3 Wstaw do lodówki(...)godzinkę, żeby się dobrze schłodziło lub podawaj z kostkami lodu. Mango lassi jest już gotowe. Teraz możesz ochłodzić się i osłodzić sobie życie smakiem Indii. Jeśli podobał Ci się wpis, zostaw łapkę w górę, a najlepiej udostępnij go! Ile kalorii ma 1 porcja? Tabela kalorii Kalorii 150 Tłuszczu 7g Węglowodanów 21g Białka 1g Artykuł Mango lassi – indyjski koktajl pochodzi

Blendman
Niedziela w (nowej, ciasnej ale własnej) kuchni 181

Pieczemy ok. 20-30 minut w zależności od wielkości formy. Ja piekłam 25 minut w formie ok. 20×30 cm. Na deser pyszne ciasto z jabłkami i gałką lodów jogurtowych oraz maślanka z jagodami. Co na kolację? Jeszcze nie wiem, ale czekam aż wyrośnie pyszny chleb gryczany

Kucharzyca