u017celatyna","2-3 \u0142y\u017cki erytrol (lub inne s\u0142odziwo)"],"recipeInstructions":["Wszystkie sk\u0142adniki na ciasto \u0142\u0105czymy w zwart\u0105 mas\u0119, kt\u00f3r\u0105 wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyk\u0142adamy ciastem foremki do tarteletek lub jedn\u0105 form\u0119 ok. 20 cm \u015brednicy. Pieczemy ok. 25 minut(...)u017belatyn\u0119 przygotowujemy zgodnie z instrukcj\u0105 na opakowaniu. Mieszamy z jogurtem i erytrolem. Jogurt wlewamy do wystudzonych spod\u00f3w, dodajemy maliny. Wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na ok. 1 godzin\u0119, a\u017c masa jogurtowa st\u0119\u017ceje."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Owsiana tarta z jogurtem i malinami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 4 porcje Porcje
Kucharzycaprostu w nieprzetworzonej postaci owoce. Dziś o porzeczkach…czarnych porzeczkach. Jeśli porzeczki to dla mnie tylko czarne. Nie za kwaśne, takie w sam raz. Przymierzałam się do lodów porzeczkowych, ale jednak chwilowy brak miejsca w zamrażalniku spowodował, że wyszło pyszne i błyskawiczne ciasto z kremem. Dżem z czarnej porzeczki już zasłoikowany, część zamrożona. Lubię część owoców zamrozić
Niebieski kubek z kawaSKŁADNIKI : 1/2 pokrojonej limonki 2 łyżki syropu Mojito Victoria Cymes 40 ml białego rumu 2 gałązki mięty woda gazowana lód Do wysokiej szklanki wlewamy syrop, rum, dodajemy listki mięty i plasterki limonki. Wszystko mieszamy. Następnie szklankę uzupełniamy lodem i wlewamy wodę gazowaną. Drink podajemy ze słomką i plasterkiem cytryny. Drink jest bardzo orzeźwiający, doskonale nadaje się
Kulinarne Fantazje MarioliTequila 15 ml Wódka 15 ml Biały Rum 15 ml Likier Triple Sec 30 ml Syrop cukrowy 25 ml Sok ze świeżej limonki Cola Lód Sposób wykonania: Do shakera dodajemy 15 ml Ginu, 15 ml Tequila, 15 ml Wódki, 15 ml Białego rumu, 15 ml likieru Triple Sec, 30 ml Syropu cukrowego i 25 ml soku ze świeżej limonki. Wszystkie(...)składniki razem wstrząsamy. Zawartość shakera przelewamy do szklanki typu highball wypełnionej lodem. Drinka dopełniamy colą. Dekorujemy plasterkiem limonki. Artykuł Long Island Iced Tea pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaricotty. To taka moja wariacja. Tak jest w tym przypadku lecz równie dobrze można tę warstwę pominąć. Moje dzieciaki uwielbiają jeść Galette z kleksem bitej śmietany lub gałką lodów waniliowych. Polecam przepis:) POTRZEBUJEMY: 160 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 i 1/2 łyżeczki cukru skórka starta z 1/2 cytryny BIO 115 g zimnego masła 3-4 łyżki jogurtu, maślanki
WYSPA SZCZĘSLIWApiwem. Ceny ośmiornic w Brazylii są znacznie korzystniejsze niż w Polsce ponadto zdaniem Brasileiro można ją samemu złowić wędrując nocą po plaży. Wylegując się na plaży w Brazylii zamiast lodów i jagodzianek sprzedawca zaoferuje nam m.in ten koktajl w małym plastikowym kubeczku. Jak go przygotować? Składniki: - ośmiorniczka (pół kilo) - sól - 2 cebule - 2 łyżki octu winnego - 2 ząbki czosnku
Smaki Brazyliitygodni. Po tym czasie przecedzić likier przez gazę i rozlać do butelek. Orzechów nie wyrzucamy (będą teraz ciemnobrązowe), tylko kroimy na małe kawałki i dodajemy do lodów, smakują wybornie. Źródło/ Inspiracja: Sielskie Życie, 3/2016
Domowa Cookierenka AgiCzego chcieć więcej? Czy wiesz, że obok brokułu jarmuż jest najprawdopodobniej najzdrowszym warzywem na całej naszej planecie!? Składniki: 2 garści jarmużu Banan Jabłko 1/2 małej cytryny Woda Lód Wykonanie: Do blendera wrzucić jabłko, banan i jarmuż, zmiksować dodając odrobinę wody. Wcisnąć cytrynę. W osobnym naczyniu roztłuc lód, dodać do koktajlu. Wymieszać i gotowe Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchniasmakiem. Ten koktajl to rewelacyjne połączenie pasujących do siebie smaków – kawowego, śmietankowego i mlecznego. Składniki: 30 ml likieru kawowego Kahlua 30 ml likieru śmietankowego Baileys 30 ml mleczka skondensowanego Lód Sposób wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy 30 ml likieru kawowego Kahlua, 30 ml likieru śmietankowego Baileys oraz 30 ml skondensowanego mleczka. Całość należy wstrząsnąć do momentu delikatnego spienienia mleka
Drinkologiajednocześnie za każdym razem mogą się czymś różnić. Podczas upałów, dobrze schłodzone, stają się prawdziwym przysmakiem. Mogą być nie tylko deserem, ale także drugim śniadaniem. Dorzućcie trochę dobrych lodów i wspaniały deser gotowy w mig. Lubię przygotować taką sałatkę z rana w większej ilości, a potem schować do lodówki. Jest wtedy pod ręką, kiedy przyjdzie ochota coś przegryźć. Owocowych
Codzienna kuchnia niecodziennawłasnie jest z drinkiem Negroni. Jest to mieszanka jałowcowego ginu, gorzkiego pomarańczowego campari oraz intensywne ziołowe aromaty wermutu. Składniki: 30 ml Gin 30 ml Campari 30 ml Słodki wermut Lód Sposób wykonania: Drinka przygotowujemy bezpośrednio w szklance. Do szklanki typu whisky dodajemy kilka kostek lodu. Dodajemy 30 ml ginu, 30 ml campari oraz 30 ml wermutu. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy
Drinkologiaupalne dni… Cukier można zastąpić np. miodem. Polecam Składniki: 4 płaskie łyżeczki granulowanej czarnej herbaty 1 litr wody 4-5 łyżek cukru sok wyciśnięty z 1 grejpfruta kostki lodu Przygotowanie: Zaparzyć herbatę, wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Następnie dodać sok wyciśnięty z grejpfruta, przecedzić przez sitko i schłodzić w lodówce. Podawać z kostkami lodu. Smacznego
Oryginalny smakogrodzie :) Bardzo polecam! P.s. Poza sezonem możecie wykorzystać do przepisu oczywiście mrożone truskawki. SKŁADNIKI: 250 - 300 g truskawek cukier puder (do smaku) 1 butelka szampana (mocno schłodzonego) kruszony lód WYKONANIE: Umyte i obrane z szypułek truskawki zmiksuj blenderem i cukrem pudrem (ilość według uznania, do smaku) na gładki mus. Jeśli chcesz możesz przetrzeć go jeszcze przez sitko, aby pobyć(...)się drobnych pesteczek (ja pomijam ten krok). Schłodź mus w lodówce. Zimny mus rozlej do kieliszków, dodaj po trochu kruszonego lodu i zalej całość delikatnie schłodzonym szampanem, ostrożnie zamieszaj (będzie się pienić). Kieliszki udekoruj rozciętymi truskawkami. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyUwielbiają je wszyscy, szczególnie w słonecznym okresie letnim, kiedy możemy cieszyć się ich najsmaczniejszą wersją. Obowiązkowy dodatek większości deserów, słodkich wypieków, galaretek czy lodów. Co ciekawe, dobrze komponują się również w potrawach wytrawnych, sprawdzając się w sałatkach, mięsnych sosach czy zapiekankach. Sprawdź swoją wiedzę i dowiedz się, czy wiesz już wszystko o owocach. Na początek maliny , te drobne
Tradycyjna Kuchniamlekiem i wanilią. Białka ubić z solą na sztywno i dodać do masy kokosowej. Wymieszać bardzo dokładnie. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i ułożyć kulki kokosowe używając łyżki do lodów lub 2 łyżek stołowych. Umieścić blachę na środkowym położeniu w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni (bez termoobiegu). Piec do zezłocenia i delikatnego zbrązowienia spodów i brzegów, około
zadanie-gotowanie