Uwielbiam Galette. Aby je przygotować nie potrzebuję blachy. Wystarczy ,że na rozwałkowane ciasto nałożę ulubione owoce , a brzegi zawinę do wewnątrz. Dzięki dodatkowi maślanki lub jogurtu naturalnego, ciasto nie kruszy się i jest elastyczne, co ułatwia zawinięcie brzegów. Swoje Galette często wzbogacam warstwą sera twarogowego lub ricotty. To taka moja wariacja. Tak jest w tym przypadku lecz równie dobrze można tę warstwę pominąć. Moje dzieciaki uwielbiają jeść Galette z kleksem bitej ś... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...