por - 13968 przepisów (strona:506/932)

Kotlet z mizerią inaczej, 20 rozgrzewających zup na jesień 192

broth  lub/or  bulion z nori / vegetarian broth with nori 14. Zupa grzybowa / Wild mushroom soup 15. Krupnik z dynią / Barley soup with pumpkin 16. Zupa-krem z porów / Cream of leek 17. Kremowa zupa brokułowa / Cream of broccoli 18. Zupa marchewkowa / Carrot soup 19. Włoska minestrone / Italian vegetable soup   20. Zupa z ciecierzycy / Chickpea soup Cutlet with

Qlinarnie i Qlinarnie
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 223

dania miała informować, że są w nim śliwki, brak lokowania produktów (nie chcę prowadzić reklam na swoim blogu), wpisy miały zawierać banerek akcji. Chciałabym szczególnie wyróżnić wpisy: surówka z porów ze śliwkami z bloga Z kartoflanego pola zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem z bloga Kuchenne kajakowanie za przesłanie przepisów na śliwkowe potrawy wytrawne oraz  śliwki marynowane w occie

Weekendy w domu i ogrodzie
5. It's tea time!: czyli czas na owiankę na herbacie ★ 173

Rossmanie , ale świetnie sprawdzi się tutaj zwykła czarna, zielona czy jakakolwiek inna smakowa herbatka.  Właściwości herbaty ROOIBOS: - brak teiny i garbnika - może pić ją każdy, o każdej porze dnia - pomaga przy bezsenności - pomaga przy kłopotach żołądkowych (właściwości przeciwwymiotne, rozkurczowe) - wysoka zawartość witaminy c - wspomaga odporność (idealna na tę porę roku!) - zawartość flawonoidów - antyutleniaczy - chroniących nas przed np. rakiem! - niskokaloryczny

Pland based fille
Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami. 154

smaczny i na pewno warto go upiec. Składniki:na keksówkę 12 / 25 cm 3/4 kaszy jaglanej szklanka orzechów laskowych mielonych 100 ml oleju 2 marchewki 2 pietruszki biała część pora duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół łyżeczki lubczyku ,majeranku ,tymianku łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól ,około 2 łyżeczki ,pieprz ile lubicie Kaszę prażymy

Ladylaura.
Żeberka duszone z warzywami 119

ŻebeRRRRRRRRRRka <3  YuMMMMMMMMMMMMY! <3 Składniki 1 kg żeberek wp 2 cebule 2 marchewki 1 por ( biała część ) kawałek selera 1 pietruszka 2-3 ogórki kiszone 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego olej do smażenia 2 łyżki mąki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka myjemy, osuszamy

R'n'G Kitchen
Zrób to sam. Domowa nutella 691

czekoladowy będzie doskonałym smarowidłem do tostów, ciasteczek, może nadzieję nim bułeczki albo zrobię nadzienie do babeczek ? Oczywiście jeśli jakieś łakomczuchy nie wyjedzą go po prostu łyżeczką ze słoika. Już pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Ja już kupiłam większą ilość lasek wanilii i nastawię ekstrakt waniliowy żeby mieć zapas do świątecznych ciast i deserów. Zrobię też duży słoik cukru z prawdziwą

Smaczna Pyza
Pisco to nie tylko Pisco Sour. 117

wiedzę teoretyczną i po zdegustowaniu najbardziej znanego drinka na bazie pisco – Pisco Sour (pisco, sok z limonki, syrop cukrowy i białko jajka), tak naprawdę jedynego znanego nam do tej pory, ruszyliśmy do baru na „zajęcia praktyczne”. Poprowadził je Barman Coctail Baru Pies Czy Suka . Okazało się, że Pisco może być podstawą bardzo wielu cocktaili i że tu ogranicza nas tylko

królestwo garów
Czekoladowa szarlotka z budyniem… 3659

Jabłka i czekolada to dwie rzeczy, bez których nie wyobrażam sobie jesieni. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnej pory roku bez … Czytaj dalej

brunetkawkuchni
Śniadaniowa kasza gryczana na słodko 139

równie dobrze możesz użyć rodzynek, moreli, fig, a nawet suszonych truskawek czy malin. Nie sugeruj się za bardzo słowem „śniadaniowa” w tytule i przyrządzaj ją o dowolnej porze dnia, choćby na podwieczorek. Bardzo dobrze smakuje na zimno i idealna będzie jako przekąska do szkoły czy pracy. Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kakao

Roślinna - blog wegański
Lody pistacjowe 160

oknem jesień i może to nie jest najlepsza pora na robienie lodów, ale… to są lody pistacjowe! Jedne z moich ulubionych, pyszne i kremowe. Polecam Składniki: 300 g śmietany kremówki 30 % 1 szklanka mleka 4 żółtka 1 i 3/4 szklanki orzeszków pistacjowych (w łupinkach) 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: Pistacje obrać z łupinek i z brązowej skórki (pocierając je między

Oryginalny smak
#JedzJabłka lub #EatPolishApples 136

wieczora, nie potrzeba doktora” zobaczyłam na zaprzyjaźnionym fanpage’u . No dobra, to nie daję się dwa razy prosić i gotuję jabłkowy obiad. Mam tylko nadzieję, że pora obiadowa może liczyć się za wieczór. Najpierw, zapraszam Was na danie główne. Chociaż, jeśli chcecie zrobić też i ciasto z dzisiejszego przepisu (jest poniżej), to najpierw przygotujcie jabłka na ciasto. PIECZONY

Patchwork
Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem 154

bloga bo stwierdziłam, że danie kiepsko wygląda ;) Ale jak spróbowałam jak bardzo smaczne wyszło to od razu stwierdziłam , że następnym razem zrobię dla Was zdjęcia. Jak do tej pory to najlepsza papryka faszerowaną jaką robiłam i jadłam. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. 2 duże papryki czerwone mała cukinia szalotka lub czerwona cebula średniej wielkości 2 łyżki oliwy 150 g ricotty

Mienta blog
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 240

chwilę wolnego czasu i ogromną ochotę. Wszystko, o czym powinniście pamiętać żeby móc zrobić biszkopt idealny znajdziecie w TYM wpisie. Jeśli przepis i wykonanie biszkoptu genueńskiego macie już opanowane, pora na biszkopt czekoladowy – ciemny, mocno kakaowy.   Szykujemy formę, wykładając jej dno papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik — funkcja góra i dół, temperatura 170°C. Jajka ważymy (całe, w skorupkach) . Połowa

Karo in the Kitchen
Rokiel pieczony z wędzoną papryką 110

sprawdzić czy ryba jest up zona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza, że ryba jest gotowa. Podałam z surówką z pora.   zastawa

królestwo garów
"UŚMIECHNIĘTE" CIASTECZKA Z JABŁKAMI 86

ciasteczka od dłuższego czasu figurowały na mojej liście "do zrobienia". Ale jak do tej pory, ciągle odkładałam je na "następny raz". Dzisiaj uznałam, że to będzie ich czas. Dlaczego? Na dworze szaro, buro i deszczowo, to miło będzie popatrzeć jak uśmiechają się do mnie z talerza ;) SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 250 g masła 250 g twarogu 3-4 średnie

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania