por - 13968 przepisów (strona:501/932)

Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem 172

bloga bo stwierdziłam, że danie kiepsko wygląda ;) Ale jak spróbowałam jak bardzo smaczne wyszło to od razu stwierdziłam , że następnym razem zrobię dla Was zdjęcia. Jak do tej pory to najlepsza papryka faszerowaną jaką robiłam i jadłam. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. 2 duże papryki czerwone mała cukinia szalotka lub czerwona cebula średniej wielkości 2 łyżki oliwy 150 g ricotty

Mienta blog
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 257

chwilę wolnego czasu i ogromną ochotę. Wszystko, o czym powinniście pamiętać żeby móc zrobić biszkopt idealny znajdziecie w TYM wpisie. Jeśli przepis i wykonanie biszkoptu genueńskiego macie już opanowane, pora na biszkopt czekoladowy – ciemny, mocno kakaowy.   Szykujemy formę, wykładając jej dno papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik — funkcja góra i dół, temperatura 170°C. Jajka ważymy (całe, w skorupkach) . Połowa

Karo in the Kitchen
Rokiel pieczony z wędzoną papryką 124

sprawdzić czy ryba jest up zona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza, że ryba jest gotowa. Podałam z surówką z pora.   zastawa

królestwo garów
"UŚMIECHNIĘTE" CIASTECZKA Z JABŁKAMI 102

ciasteczka od dłuższego czasu figurowały na mojej liście "do zrobienia". Ale jak do tej pory, ciągle odkładałam je na "następny raz". Dzisiaj uznałam, że to będzie ich czas. Dlaczego? Na dworze szaro, buro i deszczowo, to miło będzie popatrzeć jak uśmiechają się do mnie z talerza ;) SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 250 g masła 250 g twarogu 3-4 średnie

Kuchnia w opałach
WEGAŃSKIE ŚNIADANIA - przegląd przez 2 tygodnie 220

OWSIANKA BEZ GOTOWANIA   czyli płatki owsiane górskie zalane na noc wodą, rano dodane do nich banany, zmielony len i jakieś jeszcze owoce, w zależności od pory roku. Przez 2 tygodnie pokazywania owsianki na fb żadna opcja nie powtórzyła się ani razu, czyli to nie musi być nudne ;) Zaczynając od owsianki z malinami, przez: - owsiankę z mandarynkami, - z kakao

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Te słynne CHIPSY Z JARMUŻU 149

Wszyscy mają jarmuż-chipsy, mam i ja ;) A tak na serio, do tej pory jakoś nie przemawiało do mnie jedzenie przypalonej kapusty i używałam jarmużu głównie zmrożonego do koktajli. Dziś jednak zabrakło mi miejsca w zamrażalniku (wypełnionym jarmużem ;)), żeby upchać kolejną porcję, więc postanowiłam spróbować tych słynnych chipsów, no i zrobiłam na próbę 1 blaszkę. Zniknęła w mgnieniu oka, więc

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa serowo kalafiorowa 150

oliwek • 1 pierś z kurczaka • przyprawy można dodać domową vegete Sposób przygotowania 1. • Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę Podsmażyć na oliwie wyciągnąć  z patelni mięso dodać por smażyć aż się zeszkli dodać potarte na grubej  tarce marchew pietruszkę wszystko razem chwilkę przesmażyć  przełożyć do garnka zalać wodą ok 2 l dołożyć kalafior Zagotować  zupę

W królestwie smaków Beaty
Zupa ogórkowa z cieciorką papryką i cukinią 171

pieprz Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzeć na grubej tarce marchewkę pokroić w plasterki  ziemniaki i paprykę w kostkę 2. W garnku dać olej pokroić w paski cebulę i por podsmażyć dodać  pokrojone warzywa i startą cukinię chwilę przesmażyć. Wlać ok 2,5 l wody gotować aż warzywa zmiękną.Dodać do zupy  odcedzoną z zalewy cieciorkę 3. Ogórki

W królestwie smaków Beaty
Sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie 349

smaku sałatkę z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie. Spróbujcie. Składniki: 4-5 rzodkiewek 3 średnie ogórki kiszone 1 średni ziemniak około 3/4 łyżki posiekanej pory sól i pieprz do smaku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Przygotowanie: Kiszone ogórki i rzodkiewki tniemy w kostkę i przekładamy do przygotowanej miski. Dodajemy

Słodkie okruszki
Zupa krem z czerwonej soczewicy z kurczakiem curry 269

około 325 kcal, 27 g białka, 8,2 g tłuszczu, 39 g węglowodanów oraz 8,7 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. Zupa: pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, korzeń selera, cebula) 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 8 ziarenek pieprzu 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 1 cebula 200 g czerwonej soczewicy 2 łyżeczki curry sól

W kuchni Katie
MUFFINY DYNIOWE – dietetyczne – najlepsze – BE FIT! 279

zdrowym owocem ( no i afrodyzjakiem ;) ). Trochę więcej o niej napisałam TUTAJ – warto sobie kuknąć i poczytać! Mieliśmy już pyszne zupy, kremy, racuchy , pancakes i ciasta , więc teraz przyszła pora na dyniowe muffinki. Ale nie będą to takie zwykłe dyniowe muffinki, bo będzie lekko, dietetycznie i fit – BE FIT! Zjedzenie takich muffinek od czasu do czasu nie zaszkodzi

Ostra na Słodko
Buraczki na zimę. 176

Uwielbiam ułatwiać sobie życie. Dlatego wolę raz poświęcić 2-3 godziny i później cieszyć się smakiem cudownych buraczków o każdej niemal porze. Choć i tak niezależnie od tego ile bym ich zrobiła to i tak w styczniu już nie ma żadnego słoiczka ;) Są idealne do barszczu (nadają mu naprawdę zmysłowego, apetycznego koloru- zarówno buraczki jak i zalewa), ze startych można

Rozpustne gotowanie
Brokułowa zupa krem z pestami dyni i grzankami 225

Jeśli są wśród Was fani "brokułowej" z popularnej restauracji Manekin, ten przepis oddaje jej charakter i smak ! Zdecydowanie :)   Składniki: udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 pora 1/4 selera 2 małe ziemniaki 1 brokuł 150 gram jogurtu naturalnego Z mięsa i warzyw (oprócz brokuła), gotujemy wywar jak na rosół. Wody nalewany tylko tyle, aby pokryć wszystkie składniki

Mój Smak na Życie
Glazurowany boczek z szybkowaru / Pressure cooker pork belly 150

częściej niż tylko do bulionu:) Polecam! Scroll down for recipe in English   Glazurowany boczek z szybkowaru (3-4 porcje) Składniki: 3 dymki, tylko zielone części (ew. zielone listki pora) 2,5 cm kawałek imbiru, obrany i pokrojony w cienkie plasterki 1 łyżka oleju roślinnego 900 g kawałek boczku ze skórą ¼ szklanki sake ½ szklanki wody ½ szklanki mirinu ½ szklanki sosu sojowego

karmelowy
Pierś z kaczki z karmelizowaną gruszką i pak choi 168

Pierś z kaczki od dłuższego czasu leżała w zamrażarce i czekała aż znajdę dla niej odpowiednie zastasowanie - przepis. W końcu nadeszła jej pora. Różnych przepisów na przyrządzenie potrawy z mięsa kaczego jest sporo, trudno dokonać wyboru;)  Ostatniecznie zdecydowałam sie na przygotowanie kaczki w "pięciu smakach" z zieleniną pak choi* i karmelizowaną gruszką. Danie może wydaje się wymyślne i nieco

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania