por - 13968 przepisów (strona:509/932)

Koktajl warzywny na maślance 125

Upalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe przechowuję w lodówce, zamknięte w słoikach, takij jak na zdjęciu, wyglądają estetycznie, a gdy tylko zapragniemy wyciągamy z lodówki i pijemy przy pomocy np. słomki. Pyszne, lekkie, orzeźwiające i zdrowe! Jeśli, podobnie

Moja smaczna kuchnia
Pasta do chleba z olejem z awokado 172

Jeśli jeszcze do tej pory nie znacie oleju z awokado to polecam bo jest znakomity w codziennym żywieniu. Zawiera mnóstwo witamin takich jak E, C, A, D, K, PP, B oraz mnóstwo przeciwutleniaczy. Dba również o utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu w organizmie. To tak pokrótce a teraz zabieramy się za robienie pysznej pasty. Pasta do chleba z olejem z awokado

Moje Małe Czarowanie
Buraczane risotto 161

Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze risotto jakie do tej pory jadłam. Zdecydowany kolor współgra z delikatnym, lekko słodkawym ale wyraźnym smakiem. Buraki są … Przeczytaj cały artykuł Post Buraczane risotto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tarty na słono 212

Tarta warzywna z szynką na spodzie pszenno-orkiszowym   Tarta brokułowa z kurczakiem      Tarta z porem i boczkiem     Ciasto pszenno-orkiszowe do tarty

Passions hobbies life
Kremówka 146

napoleonkowej ma również masę śmietankową i to połączenie jest bajeczne w smaku. Zapewniam, że nie warto rezygnować z masy śmietanowej !!! Przepis pochodzi z niezawodnego jak do tej pory blogu Moje Wypieki . Ciasto jest proste w wykonaniu a efekt przekrocztł moje oczekiwania, gdyż ciasto wygląda jak z najlepszej cukierni. Składniki (na 12 dużych kremówek) : 2 płaty ciasta

cucinare
Ciasto z agrestem 142

Agrest lubię a raczej lubiłam do tej pory tylko w postaci konfitury lub domowej roboty galaretki ... aż dostałam solidną porcję agrestu od teściowej i nie chcąc zmarnować owoców postanowiłam poszukać jakiegoś ciekawego i prostego przepisu na ciasto ucierane. Znalazłam idealne ciasto z agrestem na blogu Mała cukierenka . Ciasto posmakowało nam tak bardzo, że zrobiłam zapasy agrestu w zamrażarce

cucinare
Babeczki z masą krówkową 134

Pyszne, wilgotne babeczki z masą krówkową, którą po prostu uwielbiam:) Do zrobienia o każdej porze dnia i ... no cóż zrobienie ich to około 10 minut na przygotowanie i 20 minut na pieczenie więc sami pomyślcie kiedy Wam najlepiej pasuje je zrobić ... Jak widać na zdjęciach u mnie już świątecznie. Przepis na poniższe babeczki dostałam

cucinare
Letni torcik owocowy 174

astry kwitną na potęgę, jesienne winogrono dojrzewa, a jabłka spadają z drzew. Dlatego postanowiłam wykorzystać letni, owocowy powiew i przygotowałam delikatny, owocowy torcik o smaku i zapachu mojej ulubionej pory roku. Składniki: (tortownica 24cm) BISZKOPT: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao szczypta soli MASA JOGURTOWA: 500ml jogurtu greckiego lekkiego 200ml

Cakes By Kejt
Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej 193

zdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację. Polecam!   Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej  Składniki: 400 g kaszy jaglanej, czerwona papryka, żółta papryka, czerwona cebula, por, puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, masło. Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. 300 g kaszy

paapilotkaa
Zupa z fasolką szparagową 164

kostkę lub pół krążki. Wrzucamy ją z powrotem. Gotujemy do momentu gdy warzywa się ugotują (ja uważam aby nie były zbyt miękkie). Wyławiamy niepotrzebne już składniki, czyli mięso, cebulę, pora, pietruszkę i selera. Oddzielnie mieszam śmietanę z odrobiną zupy i dodaję do całości. Na koniec dodaję pokrojony koper i doprawiam do smaku vegetą

Qchnia po prostu
Ciasto Szyszkowiec. 435

też nadałam mu taką nazwę. Jest to propozycja bardziej już jesienna, na kremówce. Zresztą szyszki też w lesie zbiera się jesienią, jakoś tak pasuje mi to ciacho do tej pory roku.  Lubicie jesień? Ja jesieni doczekać się już nie mogę, kocham spadające liście, babie lato i magię jesiennych kolorów. Najpiękniejszy okres w całym roku kalendarzowym jak dla mnie. Urodziłam

Poezja Smaków - blog kulinarny