lody - 12901 przepisów (strona:495/861)

Koktajl z awokado 141

składników odżywczych. Zawiera równie błonnik, któr usprawnia działanie układu trawiennego! Składniki: *1 awokado *truskawki  (użyłam mrożonych, aby nie czekać, aż koktajl ochłodzi się w lodówce :) ) *1 gruszka *100ml lodów śmietankowych *200ml mleka *bita smietana *cynamon *łyżka miodu Przygotowanie: 1. Awokado i gruszke obieramy 2. Dodajemy wszystkie składniki do wysokiego pojemnika i blendujemy 3. Dodajemy miód i całość przyprawiamy

FITBUuK
Sycylijska macedonia dla dorosłych 194

miętę poszarpaną na kawałki. Lekko przemieszać.  Przykryć i włożyć na kilka godzin do lodówki. Podawać w miseczkach do macedonii.  Niezwykle orzeźwiający deser.Można jeść w towarzystwie lodów waniliowych.  Owoce tropikalne Hortex  są już idealnie pokrojone, więc przygotowanie jest niemal żadne, a efekt końcowy rześki i piorunujący. Kiedy teść wieczorem się przebudził, poczłapał do lodówki

Z Kuchni Do Kuchni
Brokuły z łososiem i "Bezpieczna przystań" 207

macie brokuły mrożone, też się tutaj nadadzą 😊 Sałatka jest łatwa i szybka w wykonaniu. Składniki : świeży brokuł ok. 100 g wędzonego łososia kiełki rzodkiewki cytryna oliwa sól kilka kostek lodu Zagotować wodę. Porządnie osolić. Brokuł podzielić na różyczki wielkości "na jeden kęs".  Różyczki wrzucić na osolony wrzątek tak, by łodygi były w nim zanurzone. Gotować ok. 5 minut(...)misce przygotować zimną wodę z kostkami lodu. Brokuły odcedzić i wrzucić do miski z zimną wodą. Ten zabieg pozwoli utrzymać żywo zielony kolor brokułów. Odcedzić. Brokuły wyłożyć na półmisek. Łososia podzielić na kawałki i ułożyć na brokułach. Posypać kiełkami. Całość polać oliwą i skropić z sokiem z cytryny. Bardzo dobrze pasuje tu też guacamole . Co jakiś czas zdarza mi się

Weekendy w domu i ogrodzie
PROJEKT ŚNIADANIE: Zielony omlet pachnący latem 257

właśnie znajduję się w samym centrum przemiany pór roku, a dziś już drugi dzień z rzędu pada deszcz i trzeba naprawdę się starać, żeby nie pogubić nóg na mokrym lodzie. Chcąc choć na chwilę przywrócić wspomnienie ciepłych promieni słońca, przeprosiłam się z zaniedbanym projektem śniadaniowym i szybko zmieszałam zielonego omleta ;) Zapach obłędny, przepyszny w smaku i tak puszysty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Eclipse 205

Likier (lub likier malinowy) 25 ml soku z limonki 100 ml soku z żurawiny 12 świeżych malin Liście świeżej mięty Sposób wykonania: Rozgniatamy maliny na dnie shakera. Shakera wypełniamy lodem. Następnie do shakera dodajemy bourbon, likier, sok z limonki oraz sok z żurawiny. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Następnie zawartość przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Przed podaniem drinka przystrajamy

Drinkologia
Pozdrowienia z wakacji 265

Składniki: malibu wiśniówka sok bananowy lód listki mięty i plasterki cytryny do dekoracji Przygotowanie: Do szklanek do drinków wrzucić kostki lodu, wlać po kieliszku malibu i wiśniówki i dopełnić sokiem … Czytaj dalej Pozdrowienia z wakacji

czarrna od kuchni
Sen córki fabrykanta 263

Składniki: wiśniówka jasne piwo sok jabłkowy lód mięta i cytryna do dekoracji Przygotowanie: Do wysokich szklanek wrzuci kilka kostek lodu i wlać po kieliszku wiśniówki. Uzupełnić pól na pół piwem … Czytaj dalej Sen córki fabrykanta

czarrna od kuchni
Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem 277

pieczenia i duszenia. Wzbogaca smak potraw. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki: 400 ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek Przygotowanie Lód przesypujemy

Kulinarne pyszności Molki
Wędzone masło 339

Wędzone masło będzie doskonałą bazą do sosów takich jak np. sos holenderki lub po prostu idealnym dodatkiem do grubo pokrojonego świeżego pieczywa. Składniki: - 400g masła - 500g lodu - 4g soli (1% na masę masła) Wykonanie Lód wkładamy do pojemnika. Masło kroimy w drobną kostkę i przekładamy na blaszkę. Blaszkę z masłem wkładamy do wędzarni Borniak, ustawiając poniżej pojemnik

Kulinarne pyszności Molki
Wędzona śmietana 1076

śledziem i świeżymi sałatami. Jej intensywny dymny aromat zaskakująco kontrastuje z jej naturalną świeżą kwasowością. Podobnie możemy przygotować wędzony jogurt Wędzona śmietana Składniki: - 400 ml śmietany 18% - 500g lodu Przygotowanie : Lód przesypujemy do pojemnika. Śmietanę wykładamy na płaską blaszkę. Wkładamy do wędzarni

Kulinarne pyszności Molki
Szybkie paczki z serka waniliowego czyli Slodki Czwartek odc. 2408

łyżka spirytusu/rumu/amaretto szczypta soli olej rzepakowy do smażenia cukier do obtoczenia Wszystkie składniki ciasta mieszamy w misce. Olej rozgrzać do 175 st.C. Z ciasta  przy pomocy łyżki do lodów lu dwóch łyżeczek nabieramy niewielkie porcje ciasta i wrzucamy na olej. Ciasto jest dość rzadkie i klejące, niezbyt łatwo je formować ale pączki i tak stają się okrągłe, same

Dzieje kuchennej Wiewióry
SURÓWKA MOCY 176

Wszystko umieszczamy w dużej misce. Dodajemy natkę pietruszki, sok z cytryny, erytrytol, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy czystymi dłońmi. Następnie dodajemy olej i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 15 min. do lodów

Kuchnia Paulettes
Dynia piżmowa nadziewana kapustą kwaszoną 273

grubym oczku. Dołożyć do reszty warzyw. Dusić pod przykryciem 10 minut. 3. Drążenie talerzy: Z obu połówek upieczonej dyni wydrążyć miąższ za pomocą łyżki stołowej lub nabieraka do lodów, uważając, żeby nie przebić skóry. Lepiej jest zostawić 0,5 cm miąższu na ściance, niż zrobić dziurę na wylot. Dołożyć dynię do reszty warzyw na patelni. Smażyć ok. 15 minut

Pij soki wyciskane