Idealna lemoniada.... Składniki: 1,5 l wody mineralnej, 4 cytryny, 3 cm świeżego korzenia imbiru, 6 czubatych łyzek miodu, 2 szklanki kostek lodu, garść listków świeżej mięty, Wykonanie; Wode wlać do dzbanka. Do wody wycisnąć sok z cytryny. Kawałek świeżego imbiru zetrzeć na tarce i dodać do wody. Na koniec dodać miód, mięte i wcześniej zrobione kostki lodu. Wymieszać
Anioły w kuchnimiętą i cytryną lub limonką (napój ten wpływa też na oczyszczanie, spalanie) MROŻONA ZIELONA HERBATA z MIĘTĄ Składniki: 1 l wody 3 torebki zielonej herbaty limonka lód mięta Przygotowanie: Zaparzamy zieloną herbatę, torebki wyrzucamy, a wywar studzimy. Do zimnej herbaty dodajemy kostki lodu, listki mięty oraz limonkę lub cytrynę.Schładzamy dodatkowo w lodówce
Bon appetit mon amieciasta,za każdym razem polecam lekko smarować olejem dziurki na ciasto. Skorupki studzimy,potem do każdej dajemy troszkę kremu (można robić to szprycą lub polecam drewniany patyczek od lodów) Dwie skorupki składamy do siebie i gotowe :) Orzeszki wsadzamy do lodówki Na drugi dzień lekko zmiękną są pyszne i bardzo Wam je polecam oczywiście z nadzieniem można
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutakiej ilości aby uzyskać konsystencję kruszącego się ciasta. Owoce przykrywamy kruszonką oraz płatkami migdałów. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut (do zarumienienia kruszonki). Serwujmy z gałką lodów waniliowych
Pyry na Gazlemoniady 2 zielone ogórki (ok. 300 g) 5 limonek 50 g cukru lub 100 ml syropu cukrowego* garść listków świeżej mięty 1 l wody kostki lodu * PRZYGOTOWANIE Ogórki obierz i zetrzyj na tarce. Kolejno przełóż je do kielicha blendera i zmiksuj na purée. Następnie przetrzyj przez sito. Wodę wymieszaj z cukrem lub syropem cukrowymi i dodaj ogórkowe purée(...)limonek wyciśnij sok i przelej go do reszty płynu. Pozostałe 2 limonki pokrój na plastry i wrzuć je do lemoniady wraz z listkami mięty i kostkami lodu. *Zamiast cukru lub syropu cukrowego możemy użyć również ksylitolu, erytrytolu, stewii, a także miodu, czy syropu z agawy
Food Squarejest pim’s o clock – czas na drinka. Smakował znakomicie w letnie, upalne popołudnie. Polecam. Składniki: • Pim's • lemoniada cytrynowa • owoce: np.: truskawki, limonka, cytryna, pomarańcza • listki świeżej mięty • lód Sposób przygotowania: 1. Owoce umyć. Truskawki pokroić na ćwiartki. Cytrusy wyszorować, pokroić na kawałki ze skórką. 2. Do dzbanka włożyć owoce. Zalać schłodzonym alkoholem i zimną lemoniadą. Proporcje zależą(...)indywidualnych upodobań. 3. Dodać kostki lodu i listki świeżej mięty. 4. Nalewać do szklaneczek lub kieliszków: napój i owoce. Smacznego. Żródło zdjęć: zbiory własne i Interne
W mojej kuchniPolewa jogurtowa -200ml jogurtu greckiego -ksylitol -2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki mleka + łyżka jogurtu greckiego Dodatkowo -marcepan (najlepiej domowy!) + mąka ryżowa -trochę świeżego soku z buraka -patyki od lodów -kostka gorzkiej czekolady CIASTO CZEKOLADOWE Z POWIDŁAMI Czekoladę rozpuścić nad parą wodną i zostawić do wystudzenia. Masło/olej kokosowy zmiksować z ksylitolem do uzyskania napuszonej konsystencji. Dodać jajko, miksować
Candy Pandasszklanki barszczu czerwonego (polecam Krakus ) 1 długi ogórek 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 4-5 łyżek posiekanej mięty sok z cytryny sól, pieprz Opcjonalnie: kostki lodu Czosnek i koperek należy drobno posiekać, a ogórka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Całość doprawić do smaku (sokiem z cytryny oraz solą z pieprzem), a następnie(...)porządnie schłodzić (minimum 2-3 godziny) w lodówce. Chłodnik można podawać z kostkami lodu. #krakus #chlodnik #sprytnieizdrowo
Di gotujeszklanki lekkiego bulionu (polecam buliony Krakus ) 1 długi ogórek 3 ząbki czosnku sok z 1 cytryny 4-5 łyżek posiekanej mięty sól, pieprz Opcjonalnie: kostki lodu Czosnek należy drobno posiekać, a ogórka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Całość doprawić do smaku i porządnie schłodzić (minimum 2-3 godziny) w lodówce. Chłodnik można podawać z kostkami lodu. #krakus
Di gotujelemoniada. Spróbujcie :) Składniki (na 2 porcje): - 0,5 szklanki soku z cytryny - 1 szklanka wody - 0,5 szklanki puree z truskawek - 1-2 łyżki cukru/miodu/syropu z agawy/cukru kokosowego - kostki lodu Sok z cytryny, wodę i cukier wymieszać. Schłodzić. Do szklanek wlać połowę porcji puree z truskawek. Dodać kostki lodu i zalać gotową lemoniadą. Wymieszać. Opcjonalnie wsadzić kilka listków mięty. Smacznego
CookYourselfprzychodzą upały – przyrządzam taki orzeźwiający koktajl z nutą limonki. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 kg truskawek sok z 1 limonki 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wody dodatkowo: kostki lodu, plasterki limonki, listki mięty do dekoracji Wykonanie: Zrób syrop: W rondelku podgrzej wodę z cukrem. Od momentu gdy zacznie bulgotać – gotuj jeszcze 3 – 4 minuty. Odstaw z ognia, ostudź. Z truskawek(...)usuń szypułki. Przełóż do miski, zblenduj. Do truskawek dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj. Koktajl przechowuj w lodówce. Podawaj z kostkami lodu, plasterkiem limonki
Moja pasja smakuotrzymamy po zmieleniu płatków truskawek w małym blenderze (można użyć młynka do kawy). Płatki i proszek truskawkowy przechowujemy w suchych, szczelnych słoiczkach. Truskawkowe chipsy (proszek truskawkowy) można użyć do lodów, deserów, ciast… i nie tylko. U mnie na pewno pojawi się przepis na wykorzystanie proszku truskawkowego do ciasta. Ale o tym innym razem. Przepis (który przytoczyłam z niewielkimi zmianami
mojewypiekiinietylkowięc dlaczego nie zrobi trochę sorbetu ? Malina i bazylia jest naprawdę doskonała! A jeśli chcesz, bazylie możesz zastąpić miętą. Ten przepis jest bardzo prosty i nie wymaga maszynki do lodów! Cóż za uczta bez większego wysiłku
w mojej kuchniwarstwa jaglana 150 g płatków jaglanych 4-5 łyżek ksylitolu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego mus truskawkowy ok. 200 g zamrożonych truskawek 2 miarki odżywki białkowej, najlepiej o smaku lodów truskawkowych + świeże truskawki do ozdoby i batoniki bez cukru Przygotowanie: Płatki jaglane zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie przełożyć do większej miski i wymieszać razem
Kuchnia Ellieciasto przed właściwym nakładaniem do pieczenia. Cisto musi być zimne. 4. Wykładamy na przygotowane wcześniej blachy wyłożone papierem do pieczenia pozostawiając odstępy. Ja nakładam porcje łyżką do lodów bo tak jest najwygodniej. Nie spłaszczamy kulek przed pieczeniem ponieważ same się uformują w trakcie pieczenia i urosną. 5. Przygotowane ciasto pieczemy w 175 st C przez
vaniliowoczekoladowa