lody - 12901 przepisów (strona:485/861)

Jabłka i Brzoskwinie Zapiekane z Kruszonką 203

jeśli lubisz bardziej miękkie i wypieczone wydłuż czas nawet o 10- 15 minut. Upieczoną porcję wyciągnęłam z piekarnika i zjadłam na ciepło. Możesz takie owoce zjeść z gałką ulubionych lodów, albo z bita śmietaną, albo z rozpuszczoną czekoladą. Ja wolę bez dodatków, a Ty zjedz z tym na co masz tylko ochotę, choć w takiej uproszczonej wersji są przepyszne

Blondynka Gotuje
Mrożona kawa z sosem jagodowym (idealna na upały) 265

tylko smakuje wybornie, ale też jest naprawdę niedrogą propozycją. Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (u mnie na większą filiżankę wody)* zimne mleko (u mnie 3,2%)* kilka kostek lodu (do 1/3 wysokości kubka) około 2-3 łyżek sosy jagodowego na dno kubka śmietanka 30%* (opcjonalnie gotowa) Dodatkowo: wysoka szklanka lub kubek ze słomką* i ulubione owoce: u mnie nektarynki* Większość(...)produktów niezbędnych do przygotowania mrożonej kawy możecie kupić w promocyjnej cenie w Carrefour – warto przejrzeć aktualną gazetkę promocyjną Przygotowanie: Na dno kubka wkładamy kostki lodu (do około 1/3 wysokości), wlewamy sos jagodowy (czekamy aż w większości spłynie na dno). Dolewamy mleko do około 1/2 wysokości kubka, następnie delikatnie wlewamy wystudzoną kawę (kawę można wcześniej dosłodzić wg upodobań, ale pamiętajcie

Słodkie okruszki
IZOTONIK POMARAŃCZOWY 146

podczas aktualnie trwających upałów, jak znalazł.     SKŁADNIKI 400 ml wody mineralnej, sok z ćwiartki pomarańczy, 1 łyżeczka syropu klonowego, szczypta soli o'Sole listki mięty, kilka kostek lodu WYKONANIE Wodę mieszamy z syropem, sokiem oraz solą. Dodajemy lód oraz borówki

słodki bratek
Rustykalna tarta z jagodami / blueberry galettes 172

jagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Doskonale smakuje z gałką śmietankowych lodów.     Rustykalna tarta z jagodami może być przetrzymywana w lodówce 3-4 dni, ale szczerze wątpię żeby była taka potrzeba.      Artykuł Rustykalna tarta z jagodami / blueberry

Rusty Fork
Kawa mrożona 195

żeby zrobić coś pysznego i przede wszystkim zimnego. Przedstawiam Wam dzisiaj chyba  najprostszy przepis na kawę mrożoną:) Składniki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 500 ml zimnego mleka cukier kostki lodu Przygotowanie: Do blendera stojącego wsypujemy kawę oraz cukier ( tyle ile lubimy)  i zalewamy zimnym mlekiem. Blendujemy przez chwilkę do uzyskania piany. Przelewamy do szklanek. Dodajemy po 4 kostki lodu

la cuchara
Napój izotoniczny arbuzowo-miętowy 215

mikroelementy.  Do zrobienia napoju użyłam soli O'Sole od Cenos . 1/4 dużego arbuza 1 cytryna łyżka miodu szczypta soli morskiej drobnoziarnistej O'Sole garść liści mięty kilka kostek lodu 400 ml wody mineralnej  Do kielicha blendera wrzucić pokrojonego arbuza (bez pestek i skóry), liście mięty, kostki lodu, dodać miód, sól i sok z cytryny. Zmiksować, rozlać do szklanek

Smakołyki Asi
Najprostsze Placki z Cukinii 295

zmielony pieprz pietruszka lub świeża mięta albo inne ulubione zioła olej kokosowy rafinowany do smażenia  Sposób przygotowania: Cukinię umyłam, przekroiłam wzdłuż na dwie połowy, wydrążyłam miąższ (łyżka do lodów świetnie się do tego nadaje jakby ktoś pytał), następnie starłam na tarce o grubych oczkach. Startą cukinię posoliłam i odstawiłam na bok. Do miski wbiłam jajko, zmieliłam pieprz, dorzuciłam

Blondynka Gotuje
Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca 177

upały. Świetnie orzeźwia, gasi pragnienie i wspaniale smakuje. Lemoniada arbuzowa przepis: Składniki Dla 4 osób: Arbuz – 1 kg 3 limonki 3 łyżki brązowego cukru Świeża mięta Woda Lód Przygotowanie Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru. Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku. Do dzbanka wyciskamy(...)limonek. Dolewamy dwie szklanki wody. Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu. Sprawdź również to – zdrowe koktajle .   Artykuł Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Napój izotoniczy cytrynowo miętowy 173

soli O'Sole od firmy Cenos.  1 porcja: sok z 1/2  cytryny garść listków mięty łyżeczka płynnego miodu szczypta soli morskiej drobnoziarnistej O'Sole 3-4 kostki lodu kilka kawałków arbuza 300 ml wody mineralnej średnio zmineralizowanej Do bidona lub szklanki wrzucam kostki lodu, miętę, arbuza. Dodaję sok z cytryny, miód, sól i wlewam wodę. Całość mieszam

Smakołyki Asi
Deser z malinami i syropem klonowym 153

nich przygotować. Co ciekawe w połączeniu z syropem klonowym smakują rewelacyjnie, a płatki kukurydziane i jogurt grecki świetnie dopasowały się do tego deseru. Można go przygotować w pucharkach do lodów, szklankach, czy nawet salaterkach. Z podanej ilości składników otrzymałem deser dla dwóch osób. Warto dodać, że maliny posiadają między innymi wiele substancji mineralnych (potas, magnez, żelazo, wapń), mnóstwo witamin

Programista w kuchni
Creme Brulee 355

super, świetna zabawa i kilka chwil przygotowania. Jak go nie masz, możesz wstawić foremki z kremem do piekarnika z włączoną funkcją grill na kilka sekund, foremki możesz obłożyć lodem, aby deser zbytnio się nie rozgrzał. Tak między nami, to warto zainwestować w taki palnik, który przyda Ci się w kuchni nie raz i nie dwa. Wracając do przepisu, suma sumarum(...)foremki wsypałam po łyżeczce cukru trzcinowego, obracając ją rozprowadziłam cukier po całej powierzchni i skarmelizowałam przypalając cukie przy pomocy palnika gazowego. Jeśli nie masz takiego wstaw foremki obłożone kostkami lodu do piekarnika z włączoną funkcją grill na dosłownie kilka sekund, do momentu skarmelizowania cukru. Warstwa cukru powinna tworzyć cienką skorupkę. No to, co, smacznego! */post zawiera lokowanie produktu - Zestaw

Blondynka Gotuje
Tort malinowo truskawkowy 186

tort w lodówce. Następnie ozdóbcie według uznania, lub spróbujcie ozdobić tak jak pokazuje filmik instruktażowy  tu  go znajdziecie. Ozdabiając tort chciałam uzyskać zabawny efekt rozpuszczonego loda, do tego użyłam rozpuszczonej i przestudzonej czekolady. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
woda truskawkowa 110

naturalne ;) Dlatego posiadając truskawki postanowiłam taką wodę zrobić sama. Taka woda nie może stać długo więc najlepiej przygotować porcję na raz. Składniki: szklanka wody 3-4 truskawki garść kostek lodu Przygotowanie: do szklanki nalać wodę dodać lód i pokrojone truskawki Gotowe :) Na zdrowie

Gotowanie z pasją
borówkowa lemoniada 140

naszym domu gości cytryna. A jak już jest cytryna to pojawiają się lemoniady. Tym razem jak dla mnie coś nowego - lemoniada z borówkami. Trochę taka oszukana bo bez lodu na razie, ale to tak na orzeźwienie dla Miśki.  Składniki: kilka plasterków cytryny garść borówek zimna woda Przygotowanie: cytrynę pokroić na plasterki i na ćwiartki, wrzucić do dzbanka dodać borówki(...)zalać zimną wodą  można dodać lodu schłodzić w lodówce  Na zdrowie

Gotowanie z pasją
Szarlotka z pianką i malinami 242

pyszne ciasto z pianką i malinami. Przygotowanie ciasta nie wymaga dużego nakładu pracy i posiadania specjalnych umiejętności. Jest bardzo łatwe do przygotowania. Szarlotkę można podać z gałką ulubionych lodów. Podana w takiej formie smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Ciasto: 600g mąki, 100g masła, 150g margaryny, ½ szklanki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko

Tradycyjna kuchnia Kasi