por - 13968 przepisów (strona:485/932)

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem 335

Naleśniki są cudownym daniem pod każdą postacią. Na słodko, na słono, jak kto lubi:) Na naszym stole goszczą bardzo często, zarówno w porze śniadaniowej jak i obiadowej. Dzisiaj wersja obiadowa, z dużą ilością szpinaku i kurczaka! 1,5 h 7 naleśników składniki: naleśniki: TUTAJ farsz: 2 opakowania mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany (18 %) podwójna pierś z kurczaka

Ania i Marcin gotują
Bigos z wątróbką 210

Bigos z wątróbką? Co to za herezje , jak można dać wątróbkę do bigosu? Nikt przecież nie słyszał o bigosie z wątróbką! No to pora zmienić ten stan, bo bigos z wątróbką jest bardzo smaczny! Bigos to jedno moich ulubionych dań tradycyjnej kuchni polskiej i tak się świetnie składa, że bez modyfikacji jest to potrawa paleo i niskowęglowodanowa . Staram się także

PaleoSMAK
Szpik – masło bogów 315

przyprawiona sokiem z cytryny. Szpik nie zawiera w ogóle węglowodanów, przez co ma miejsce w dietach niskowęglowodanowej/LCHF , SCD , FODMAP , GAPS , a także protokole autoimmunologicznym . Nie wyrzucaj kości! W porach kości zostało jeszcze trochę szpiku, możesz teraz ugotować rosół . Przy następnej wizycie w dobrym sklepie mięsnym zapytaj o kości ze szpikiem. Potem je upiecz, zjedz szpik i poczuj się

PaleoSMAK
Rosół 260

nawet facet z dwiema lewymi rękami Przepis na rosół – wywar z kości : kości – dowolne kości (i chrząstki) dowolnego zwierzęcia (poniżej znajdziesz przykłady) woda warzywa (np. cebula, marchew, por…) ocet (najlepiej jabłkowy) albo sok z cytryny – 1 łyżka przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy, pietruszka, koperek, czosnek…) Gotuj kilka godzin, odcedź, przypraw do smaku i gotowe! Prawda

PaleoSMAK
Czekoladowe brownie z burakami 93

Bardzo wilgotne, lekko zakalcowate ciasto czekoladowe z dodatkiem buraczków ćwikłowych. Było już  ciasto marchewkowe  wiec pora na ciasto buraczane. Dzięki swojej konsystencji nie czuć wcale, że jest z dodatkiem jakiegokolwiek warzywa. Z żółtkami (bez białek), bez mleka, starszemu dziecku średnio przypadło do gustu, za to młodszy bardzo chętnie zjadł wszystkie porcje.  6 dużych łyżek mąki pszennej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PIERNIK STAROPOLSKI (PIERNIK DOJRZEWAJĄCY) 444

Świąt pozostało niewiele , więc najwyższa pora przygotować ciasto na staropolski piernik dojrzewający.  Składniki: * 1,2 kg mąki      * 2 szklanki cukru  * 1/2 litra miodu  * 150 g masła * 100 g smalcu  * 3 duże jajka * 1/2 szklanki zimnego mleka  * przyprawa do piernika 3 łyżki * 3 łyżeczki sody  Podgrzewamy masło, smalec, miód i cukier

Anioły w kuchni
Kotleciki jaglano-szpinakowe 167

mnie pozytywnie próbując już gotową potrawę.  Składniki: na około 17 kotlecików 1,5 szkl.  kaszy jaglanej Ecoblik 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 marchew pół selera pół  pora 1 duża cebula 2 jajka pieprz, sól  czosnek mielony ekologiczny Ecoblik kurkuma mielona ekologiczna Ecoblik opcjonalnie: olej rzepakowy bułka tarta Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować w 1l  osolonej wody

Garnkowe fanaberie
Ciasto czekoladowe z gruszkami 144

daje szczęście temu leżącemu chłopcu, nie da szczęścia drugiemu człowiekowi. Z jednego prostego względu. Bo każdy jest inny . Ma inne potrzeby, inne wartości, inne możliwości. Dość nocnych przemyśleń. Pora późna, czas na sen :) Niech ciasto czekoladowe z gruszkami będzie pozytywną inspiracją na niedzielne popołudnie! Dla mnie były nią małe gruszki, które wyglądały jak ulęgałki. Chciałam je upiec w małych kokilkach

bistro mama
Pasztet z fasoli z pieczonymi pomidorami, paprykami i bakłażanem 98

Zawsze o tej porze roku najbardziej smakują mi pasztety. Ten jest wyjątkowy. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo aromatyczny. Pachnie mocno pieczonymi pomidorami, paprykami, bakłażanem i jabłkiem, ponadto jest przesmaczny. Ostatnio na pewnej imprezie wszyscy byli oczarowani tym właśnie wypiekiem, podobno jeden z lepszych jaki jedli. Całość uwieńczona pistacjami, które w ogóle sprawiają, iż pasztet staje się bardzo wykwintnym daniem

Mango Papaja
Mikołajkowe inspiracje - niedrogie, efektowne prezenty (linki + diy) 174

sobie do wydrukowania śliczne etykietki.  źródło: polkadotchair.com Prezent na cały rok  Bardzo podoba mi się pomysł podarowania komuś ramki z kilkoma wydrukowanymi obrazkami, na różne okazje i pory roku. Można spersonalizować kartki lub wydrukować takie jak na zdjęciu poniżej. Grafiki znajdziecie pod tym linkiem. źródło: eighteen25.com Mamy nadzieję, że dostarczyłyśmy Wam trochę inspiracji i macie już pomysł

two broke sisters
ROZWIĄZANIE KONKURSU Z JAMAR-em 100

serdecznie dziękuję.  Ale do rzeczy... Wybierając zwycięzców jury sugerowało się jakie produkty Jamar zostałyby użyte do przygotowania no i tym czy gotowe danie jest typowo jesienne. O tej porze roku jemy bowiem bardziej syto, cieplej. Lekkie sałaty zamieniliśmy na pożywniejsze sałatki, chłodniki na rozgrzewające zupy i lekkie mięsne potrawy na treściwsze dania dające na dłużej energię ;) Także desery pełne

Z Majeczką w kuchni
Pomarańcze w cukrze do herbaty 7599

trudno przepisem nazwać zasypanie pomarańczy cukrem. Ale pomysł za to jest naprawdę zacny. Nie raz zapewne piliście herbatę z cytryną. A próbowaliście kiedyś zastąpić cytrynę pomarańczą? Jeśli nie, to pora nadrobić zaległości. Powoli nadchodzą chodne dni i połączenie herbaty z pomarańczą spisze się tak dobrze jak nic innego. Ale warto taką pomarańczę najpierw sobie przygotować. Taka po prostu pokrojona też

Marder&Marder Manufacture
ZUPA OGÓRKOWA BIELONA Z BOCZKIEM 131

kg.ryby 4 ziemniaki kostka 2-3 szkl.bulionu ugotowanego z wodą z ogórka bekon w paskach 5-6 ogórków kiszonych 250 ml.śmietany 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 por biała część 1 seler 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól ziele angielskie ********************************* Gotujemy smak z różnej włoszczyzny i ryby i ziemniaków, wlewamy bulion z ogórków i Gotujemy około godziny.Podsma

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Boczek pieczony - domowa wędlina 99

razu piekę też schab czy szynkę :) tym razem piekłam schab, ale zdjęcia mi nie wyszły, więc pokażę jak upiekę taki sam po raz drugi :) Nie próbowałam do tej pory piec kawałka mięsa obsmażonego wcześniej na patelni z każdej strony, więc mam od razu pomysł na kolejne porcje mięsa :) Składniki: 1,5-2 kg kawałek boczku 10 ziaren ziela angielskiego

Kolorowy Przepisownik
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem bez wyrabiania 5796

Zauważyłam, że wzbudziłam w Was ogromną ciekawość dotyczącą sera wegańskiego. Niestety muszę Was zmartwić, że zrobiłam go o tak późnej porze, że nie zdołałam zrobić mu ciekawych fotek, a cały został zjedzony jeszcze wczoraj. ALE specjalnie dla Was (i przy okazji dla brzuszków całej mojej rodzinki) przyrządzę go jeszcze raz dzisiaj, zrobię zdjęcia i w razie możliwości postaram się opublikować

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania