siatkówki plażowej, golf, rowery, nordic walking, aqua aerobic, jazdę konną i wiele innych. Pofałdowany teren usiany wąskimi poletkami i lasami tworzy bardzo malownicze pejzaże, zmieniające się o każdej porze dnia i roku. Otwarte przestrzenie, cisza, spokój i czyste powietrze w gratisie. Dla aktywnych programy animacyjne outdoor and indoor: g olf, tenis, aqua aerobic, nordic walking, warsztaty kulinarne, animacje
SzczyptaSmaQfrancuskich) duszonej ‘świętej trójcy’ – cebuli, słodkiej papryce i selerze naciowym. Przy szykowaniu jambalayi trochę jak z gumbo – wrzucało się takie mięso, jakie było akurat pod ręką. W zależności od pory roku był to albo kurczak, królik, albo świeżo upolowane na bagnach aligatory, nutrie, żółwie czy nawet wiewiórki. Z owoców morza w jambalayi najpopularniejsze są do dziś krewetki, małże i mięso
Karo in the Kitchenświetna i dobrze rozgrzewająca zupa , w sam raz na takie dni jakie mamy- na jesień! Będziecie zaskoczeni jaka jest pyszna! Koniecznie ją zróbcie, bo pora ku temu jest idealna! Składniki 1 mała dynia, najlepiej hokkaido 2 średnie marchewki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku pół szklanki mleka kokosowego 3 cm kłącza świeżego imbiru 1 łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy olej
Z Kuchni Do Kuchnizupy można dodać śmietanę, jogurt naturalny czy tez zasmażkę. koście lub żeberka wędzone na wywar 1/3-1/4 główki kapusty (średniej) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego garstka prażonej cebulki świeży koperek natka pietruszki sól i pieprz Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Koście/żeberka wyjąć
Di gotujeSzarlotka, całkiem inna, niż te, które do tej pory jedliście ;) Kruche, maślane ciasto, wypełnione masą jabłkową z cynamonem i owsianymi płatkami. Kruszonka też niezwyczajna - chrupiąca, z brązowym cukrem i płatkami owsianymi. Całość smakuje wspaniale, po prostu. Dosyć szybko się ją robi, pachnie nieziemsko, no bo jak inaczej może pachnieć pieczone jabłko z cynamonem? ;) Bardzo polecam! Składniki na ciasto
Domowa cukiernia Ewysmaczna pasta do pieczywa. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dzięki Remuladzie duńskiej firmy Folwark jest dobrze doprawiona i aromatyczna. Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1-2 ogórki kiszone kawałek pora 2-3 łyżki sosu Remulada duńska firmy Folwark pieprz grubo … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyporze roku można jeszcze zbierać głóg, jeśli ptaki lub ktoś inny nas nie ubiegł. "Wino" z niego jest nie tylko napitkiem smacznym, ale i zdrowotnym. Głóg bowiem ma właściwości wspomagające pracę serca i układu krążenia. Składniki : 5 kg obranego głogu 9 l wody 3,5 kg cukru suszone drożdże winiarskie pożywka do drożdży winiarskich Drożdże pracujące w głogu
Weekendy w domu i ogrodziesprawia, że tort ala Ferrero Rocher dostojnie podkreśla smak czekolady- ale zdecydowanie nie należy do zbyt słodkich tortów! W mojej rodzinie zdetronizował on Tort Snickers , który do tej pory uchodził za ulubiony Mam nadzieję, że tort ala Ferrero Rocher równie mocno posmakuje Wam i stanie się jednym z Waszych ulubionych tortów! Jeżeli od delikatnej słodkości wolicie smak gorzkiej czekolady- robiąc
Domowe Tortyzakwas znajdziecie tutaj . Zakwas musimy przygotować kilka dni a nawet tygodni wcześniej a smak barszczu dzięki niemu jest wyborny. Składniki: 3 marchewki 3 pietruszki Biała część pora Pół dużego selera 20g suszonych podgrzybków 4 duże buraki Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz czarny w ziarnach Sól majeranek Na zakwas : 1,5kg buraków czerwonych główka czosnku 5-7 liści
Pyry na Gazpyszne cynamonowe bułeczki zawsze jest pora. Te dzisiejsze dodatkowo wzbogaciłam groszkiem z gorzkiej czekolady. A czekolada i cynamon, to idealne polaczenie. Na koniec upieczone już bułeczki polukrowałam moim ulubionym lukrem cytrynowym, który ciekawie przełamywał ich słodycz. Najlepsze są upieczeniu, choć równie dobrze obronią się na drugi dzień. Bułeczki upiekłam w ramach akcji „Wypiekanie na śniadanie”. Przepis pochodzi
Mia Cucina SofietaSekret dobrego zdrowia i długowieczności Japończyków? Zupa miso. Jedzona o każdej porze dnia i nocy, między posiłkami, na śniadanie. Szybka i prosta w przygotowaniu, jeśli tylko dysponujecie niedrogimi półproduktami – bulionem dashi i samą pastą. Warto się w nie zaopatrzyć i co jakiś czas zaserwować sobie talerz zdrowej, gorącej zupy – za każdym razem podany inaczej. Pasta miso jest bardzo dobrym źródłem
Karo in the Kitchengdzie pod okiem profesjonalnych szefów kuchni przygotowujemy różne dania! Wreszcie doczekaliśmy się wspaniałego studia kulinarnego niedaleko nas, bo w Poznaniu, Cook Up niedawno otworzyło tam swoja siedzibę. Do tej pory odwiedzaliśmy Cooku Up ale w Warszawie. Ale nareszcie, pierwsze warsztaty w nowym poznańskim studio Cook Up za nami. Dzięki zaproszeniu od pani Anny Wojtuń z Cook Up 31.10.2015 spotkaliśmy się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 2 0 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 6 Najpie rw myjemy, suszym y i kroim y kurcza ka na równe por cje . Kurczaka przyprawiamy według własnego gustu (ja użyłam soli i przyprawy do kurczaka). Formę do pieczenia wykładamy papier, który smarujemy masłem. Potem n a formę wykładamy kurczaka i w stawiamy
Projekty ze smakiemChyba już najwyższa pora, żebym opisała tą swoją przygodę wystąpienia w programie "Przepis Dnia" który był emitowany 20.11.2015 w TVP 1 o godz. 19:15. A więc wszystko zaczęło się od portalu internetowego Doradca Smaku , w którym jestem dosyć aktywna i dodaję swoje przepisy, a mam ich już ponad 700. Administratorzy sami odezwali się do mnie
Kuchnia u Bietki