Pora zacząć jeść zdrowiej i lżej" Chyba każda z nas (, choć powinnam napisać każdy z nas, bo znam też Panów, którzy mają podobne dylematy) choć raz w życiu postanowiła rozpocząć tą jakże nierówną walkę ze swoimi kilogramami. No cóż... jeśli tak jak ja lubicie jeść (zwłaszcza słodkości i dobre obiady) lub/i żyjecie w ciągłym biegu, to wiecie o czym tutaj
Słodkie okruszkijabłkiem. Obowiązkowo pasuje do niej natka pietruszki. Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 małej cukinii z łupką 1/3 pora 3-4 łyżki soku jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko
Czerwień i błękitlistopada działy się też rzeczy wycieczkowe- tydzień, przed dramatycznymi wydarzeniami w Paryżu spędziliśmy w nim cudowny weekend. Przygotowania do niego pochłonęły czas i energię, stąd blogowa cisza do tej pory. Jeśli ktoś śledzi mirabelkowość na Instagramie lub Facebooku, to pewnie widział relację na bieżąco.Nie chcę robić o tej wizycie posta, bo w świetle piątkowych wydarzeń wydaje mi się niewykonalne
les mirabellesniewątpliwie będzie domowa kaszanka i wątróbka , więc chyba starczy jak na jedno dzieciństwo – nie ma co dokładać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 por – gruby , tylko jasna część 6-7 dużych ziemniaków 3 łodygi selera naciowego 1 korzeń pietruszki 2 łyżki masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku szczypta
Ogrodnik w podróżysię w ręce naprawdę konkretny sprzęt. Potem tak zwany banan na buzi i mnie osobiście normalnie nosiło, aby zacząć ją używać już teraz natychmiast, powstrzymała mnie tylko bardzo późna pora. Byłam wredna i na pierwszy ogień postanowiłam sprawdzić, czy producent nie ściemnia i upiekłam ją! Znaczy się drożdżówki w niej upiekłam. No, bo jeśli producent pisze, że przystosowana jest
Blondynka Gotujeburo na dworze, humor może poprawić tylko czekolada ;) Tym razem, w wersji płynnej, na gorąco, z korzennymi przyprawami. Świetnie rozgrzewa i dostarcza naszemu organizmowi, tak potrzebnych o tej porze roku, endorfin. Po takiej dawce pysznych kalorii, trening jest niezbędny, ja, 2 razy w tygodniu, chodzę na fitness, teraz już w nowych butach, które okazyjnie kupiłam na http://sklep-luz.pl/ , ćwiczenia pozwalają
Domowa cukiernia EwyPora ogłosić zwycięzcę konkursu na wspomnienia smaków z dzieciństwa. Przesłaliście mi 41 pięknych opowieści. Jedne były wesołe, dowcipne, aż buzia uśmiechała mi się do monitora; inne były refleksyjne, wzruszające i pełne emocji. Dziękuję Wam za wszystkie, bo każda opowieść to kawałek Waszego życia. Wybór był trudny, jak zawsze... Smaki dzieciństwa. Na początku pomyślałam o oranżadzie w woreczku, gumie donald
Codzienna kuchnia niecodziennagładki i kremowy przysmak. Możesz dodać do nich co tylko chcesz, ja nie byłabym sobą, gdybym nie dodała masła z orzechów. Banany posiadają właściwości wychładzające, niepożądane o tej porze roku, idealnie więc będzie serwować je z ciepłym złocistym sosem karmelowym – wówczas deser należy pochłaniać od razu, ponieważ bananowe lody dość szybko topnieją. Aby opóźnić ten proces, miski w których zamierzasz
Roślinna - blog wegańskiNadeszła pora na damską wersję ciasta Shrek idealnego na upały : ) Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czerwona: 1 l czerwonego truskawkowego soku kubuś pysio lub inny 2 budynie śmietankowe 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka truskawkowa Ponadto: opakowanie delicji połówki truskawek
PychotkaaaUwielbiam domowe przysmaki. Jednym z nich jest zupa kalafiorowa. Niestety najlepiej smakuje właśnie o tej porze roku ze świeżego kalafiora, gdyż mrożony zazwyczaj śmierdzi jak skunks, z resztą mrożony kalafior jest bardzo ubogi w witaminy. Dlatego też warto najeść się na zapas w sezonie. Składniki: 1 róża kalafiora ok 0,5 ok ziemniaków pokrojonych w kostkę liść laurowy
Pychotkaaasolą i pierzem. Makaron ugotować na miękko, mięso usmażyć z solą i pieprzem na końcu dodać do niego sos z pomidorów. Podawać sos z mięsem na makaronie. I teraz pora na wyniki rozdań Foremki wygrywa: nr 31 Gabi Świecę wygrywa: nr 44 Rockowa Nutka Obie Panie proszę o kontakt na uchto8@wp.pl do 48 godzin, w innym razie nastąpi drugie losowanie
PychotkaaaDziś pora na ciasto z truskawkami, wygląda jak to tradycyjne jednak masa zrobiona jest z jogurtu i śmietany. Masę zapożyczyłam z jednego z przepisów s. Anastazji. Ciacho wychodzi bardzo wysokie, do tego stopnia, że nie zmieściłam całej galaretki. Robiłam w foremce o wymiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: biszkopt 3 jaja 3 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka
Pychotkaaaparu lat mam problem z jeżynami, jeden krzak a rodzi wiele owoców. Więc dziś przyszła pora aby wsadzić je do słoika, tak aby były słodkie ani nie ubyło ich podczas pasteryzacji ten sposób również nadaje się do malin. Tak zabezpieczone jeżyny świetnie nadają się do herbaty i do wielu ciast. Składniki: 1 kg jeżyn 1 nie pełna szklanka cukru
PychotkaaaKolejne buraczki ze słoika, były z już z czosnkiem przepis tu , teraz pora na buraczki z chrzanem. Czytaj więcej
Pychotkaaa