lody - 12901 przepisów (strona:476/861)

Babeczki jaglane z kremem kawowo-malinowym 167

gęsty kogel mogel, następnie ciągle mieszając dodajemy ugotowaną kaszę, nutellę i olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Foremkę do babeczek natłuszczamy olejem, łyżką do lodów nakładamy porcję ciasta.   Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut.  Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Odjechane, fioletowe muffinki. Z buraczkiem i czekoladą... 195

spice. Wlej mokra mieszankę do suchych składników, wymieszaj delikatnie, ale szybko, wsypujac w międzyczasie groszki czekoladowe. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki - mnie wyszło idealnie 10 jednakowych sztuk, rozdzielonych łyżka do lodów . Piecz przez 15 minut (mniejsze), lub około 20-25 minut (większe). Wyjmij i zostaw do ostudzenia na kratce

Lejdi of the house
Smoothie bowl z mrożonych bananów, mango i ananasa. Uczta dla oczu oraz podniebienia + dodatkowe spalanie kalorii. 181

zmrożone smoothie jest rewelacyjne. Prawdziwa uczta nie tylko dla oczu ale i dla podniebienia. Kremowe, rozpływa się w ustach. Zawierają dużo witamin, ponieważ zrobione jest tylko z owoców. Temperatura lodów sprawia że organizm musi się ogrzać. Homeostaza jest czymś co nasz organizm musi utrzymać, czyli stałą temperaturę ciała. Kiedy dostarczamy zimnych produktów, organizm musi wydatkować pewną ilość kalorii żeby

wysmienity
Domowa granola 167

właśnie robić sama, a nie kupować gotowców. Mało tego, mogę ją mieszać na wszelkie sposoby, a następnie garściami jeść lub podawać nie tylko na śniadanie, ale też do deserów, lodów itp.  Od tamtej pory robię częściej, bo prócz mnie pokochali ją również moi mężczyźni ;) Od najstarszego, na najmłodszym kończąc. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą... 214

dokładnie, krótko wymieszaj (powstanie gęsta masa). Wmieszaj czekoladę.  Z ciasta formuj w niewielkie kulki i układaj na blaszce, zachowując odstępy. [ Ja użyłam mojej ulubionej miarki- łyżki do lodów i powstało dokładnie 21 idealnych ciach ] Piecz przez 12-15 minut. Zostaw do przestudzenia przez kilka minut, a następnie przekładaj na kratkę.  Przepis oryginalny z bloga Noble

Lejdi of the house
Domowa czekolada tylko z 2 składników! 172

sama. Tylko 2 składniki i możemy cieszyć się za grosze domową czekoladą, bez konserwantów, aromatów i niepotrzebnych dodatków. Dzięki temu, że mamy na rynku dostępne różne formy do kostek lodu, czekoladki mają fajne kształty i cieszą oczy. Miód nie jest koniecznym składnikiem, jedynie elementem słodzącym dla tych, którzy nie są przyzwyczajeni do bardzo gorzkiego smaku. Ostrzegam, że smakuje zupełnie inaczej(...)rondelka. Podgrzewamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Gdy składniki się już rozpuszczą cały czas mieszając dodajemy po 1 łyżce kakao. Na koniec dodatki. Wylać do foremek na kostki lodu lub blaszkę wyłożoną papierem i wkładamy do zamrażalki na 15 min. Przechowujemy w lodówce

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na zimno z brzoskwiniami 288

galaretka będzie zimna, ale nie "ścięta". Wszystkie brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki i układamy na masie serowej jak widać na zdjęciach. Następnie całość zalewamy galaretką i zostawiamy w lodów na jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru

zjem to blog kulinarny
Smoothie gruszkowo-jabłkowe z płatkami owsianymi 169

szkl. płatków owsianych -1 szkl. naturalnego jogurtu greckiego -1 dojrzała gruszka -1 jabłko -1/4 szkl. mleka -1/4 łyżeczki cynamonu -szczypta gałki muszkatołowej -1 szkl. kostek lodu Przygotowanie Gruszkę i jabłko umyć, obrać i pokroić w kawałki. Zblendować z kostkami lodu, mlekiem, jogurtem i korzeniami. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 322,1 kcal Tłuszcz: 12,6g Białko

Zielona Kuchnia
Chrupiąca bagietka, czyli rozpieszczanie na śniadanie 215

łyżeczki) ½ łyżeczki miodu (ok. 5 g) 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody (325 g) 1 łyżeczka soli (5 g) 3 szklanki mąki pszennej (500 g) 10 kostek lodu mąka do oprószenia bagietek Wykonanie Drożdże kruszymy na drobne kawałki, dodajemy miód i łyżeczką dokładnie rozcieramy, aż otrzymamy płynną masę, dodajemy 1/3 szklanki ciepłej wody oraz łyżkę mąki pszennej, dokładnie mieszamy(...)minut. Pod koniec wyrastania bagietek, rozgrzewamy piekarnik do temp. 220 stopni. Wyrośnięte bagietki oprószamy mąką i nacinamy pod kątem, 3 krotnie, ostrym nożem. Na dno rozgrzanego piekarnika wrzucamy kostki lodu, wkładamy bagietki i pieczemy 18-20 minut. Gorące wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce. W wersji z termomixem: Drożdże, miód oraz wodę wlewamy do naczynia i podgrzewamy (2min/37 stopni/obroty

KulinarneImpresje.pl
Najlepsze "Chocolate Chip Cookies" - ciasteczka z kawałkami czekolady. 153

proszkiem do pieczenia. Miksujemy 2 minuty i odstawiamy na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Używając łyżki do ciasteczek, lub do lodów formujemy z ciasta kuleczki i układamy na papierze. Zachowujemy odstępy, aby podczas pieczenia nam się nie złączyły. Pieczemy ok. 12 minut i odstawiamy do ostygnięcia na metalowej kratce. * Można również

DominikaDolci
Letni torcik kokosowy z bananem i mango. 216

którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada i kokos: Żelatynę wkładamy do wody z lodem. W rondelku umieszczamy mleko, żółtko, cukier i wiórki. Pasteryzujemy, stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy odsączoną na ręczniku papierowym żelatynę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy(...)wyrównujemy wierzch i mrozimy. Zostawiamy odrobinę musu do pokrycia wierzchu tortu. Mus mango i banan: W misce umieszczamy puree z mango i banana. Żelatynę namaczamy w wodzie z lodem. W małym rondelku zagotowujemy sok z cytryny i cukier. Ściągamy z ognia i dodajemy odsączoną żelatynę. Mieszamy i przelewamy do miski z owocami. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie łączymy wszystkie składniki

DominikaDolci
Smoothie gruszkowo-cynamonowe (wysokobiałkowe) 195

dojrzała gruszka -1 banan -1/4 łyżeczki cynamonu -szczypta gałki muszkatołowej -1 miarka waniliowej odżywki białkowej albo 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego -1/2 szkl. wody -4-5 kostek lodu Przygotowanie Owoce obrać i pokroić. Dodać przyprawy, odżywkę, wodę i kostki lodu. Całość zblendować. Podawać schłodzone. Wartość energetyczna (1 porcja z odżywką) Energia:  292 kcal Tłuszcz: 2,7g Białko

Zielona Kuchnia
WYCIECZKA do PIJALNI CZEKOLADY M. Pelczar Chocolatier 176

Zapoznać się także można z etapami procesu produkcji czekolady: - zbiory - suszenie -prażenie -łamanie i łuszczenie -mielenie -konszowanie -temperowanie W pijalni można spróbować pysznej pitnej czekolady z różnymi dodatkami, naturalnych lodów własnej produkcji oraz czekoladowych smakołyków: czekolad z owocami, czekolad inspirowanych winem, pralin, czekoladowych narzędzi i wiele, wiele innych. Miejsce cudowne, z czekoladowym klimatem. O wypróbowanych smakołykach w tej bajkowej

Fiołkowe Talerze
Kawa mrożona 148

żeby zrobić coś pysznego i przede wszystkim zimnego. Przedstawiam Wam dzisiaj chyba  najprostszy przepis na kawę mrożoną:) Składniki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 500 ml zimnego mleka cukier kostki lodu Przygotowanie: Do blendera stojącego wsypujemy kawę oraz cukier ( tyle ile lubimy)  i zalewamy zimnym mlekiem. Blendujemy przez chwilkę do uzyskania piany. Przelewamy do szklanek. Dodajemy po 4 kostki lodu

la cuchara
Babeczki budyniowe 158

odporne na wysokie i niskie temperatury, można je stosować w piekarnikach, mikrofalach oraz zamrażarkach. Łatwo je umyć i przechowywać. Taką foremkę możemy również wykorzystać do przygotowania deserów: galaretek, lodów lub serniczków

Smak mojej kuchni