lody - 12901 przepisów (strona:475/861)

Grillowane gruszki z orzechami i migdałami 181

imprezy na świeżym powietrzu albo na zwykłej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Za każdym razem będą urzekać smakiem. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami będą też doskonałym dodatkiem do lodów, a w połączeniu z kremowym serkiem i granolą stanowią idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami proporcje dla 2 - 4 osób 4 - 6 gruszek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 192

się rozpaść – przy okazji zaoszczędzając też trochę kalorii, ale nie tracąc absolutnie nic na smaku. W przypadku świeżej ryby osuszamy ją tylko papierowym ręcznikiem. Filety mrożone pozbawiamy warstwy lodu pod bieżącą ciepłą, ale nie gorącą wodą. Rybę – już bez lodu – odkładamy do odcieknięcia na sito, następnie osuszamy papierowymi ręcznikami – jak najdokładniej. Przyprawiamy przyszykowane filety mocno z jednej strony albo przyprawy

Karo in the Kitchen
Lemoniada miętowa 183

duże wrzucamy do lemoniady, z reszty wyciskamy ok i wlewamy do wody. Dodajemy miód i liście mięty, mieszamy, dostawiamy na kilka minut, aby mięta zaczęła działać! :) Nie dodałam kostek lodu prawda? Ha! Bo nie trzeba. Woda z filtra jest to woda dość chłodna i orzeźwiająca, dlatego nie muszę dodawać lodu, żeby napić się przyjemnie chłodnego napoju. :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pyszny koktajl z ananasem i bananem – zdrowy i pełen witamin 196

koktajlu będziemy potrzebowali: z podanych proporcji wyjdzie około 800 ml koktajlu 1/2 świeżego ananasa 2 średnie banany sok z pomarańczy około 200 ml dodatkowo do koktajlu możemy dodać rozkruszony lód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Dwa pyszne koktajle z ananasem Przygotowanie: Ananasa obieram ze skórki, wycinam rdzeń ze środka (jeżeli chcemy nie musimy go wycinać(...)mniejsze kawałki i dodaję do ananasa. Z pomarańczy wyciskam sok i dodaję do reszty składników. Owoce rozdrabniam blenderem, koktajl jest gotowy. Dodatkowo do koktajlu możemy dodać drobno rozkruszony lód. Koktajl z ananasem jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
Koktajl z ananasem, imbirem i miodem – pyszny i zdrowy 173

koktajlu 1/2 świeżego ananasa 1 łyżka miodu 1/2 szklanki wody około 1 łyżki świeżego imbiru (można dodać mniej) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny dodatkowo do koktajlu możemy dodać rozkruszony lód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Dwa pyszne koktajle z ananasem Przygotowanie: Ananasa obieram ze skórki, wycinam rdzeń ze środka (jeżeli chcemy nie musimy go wycinać(...)Kroję na mniejsze kawałki i przekładam do pojemnika blendera. Dodaję miód, wodę, sok z cytryny, imbir i rozdrabniam blenderem, koktajl jest gotowy. Dodatkowo do koktajlu możemy dodać drobno rozkruszony lód. Koktajl z ananasem jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
ZDROWY SMOK STRACIATELLA 131

Składniki: 2 owoce dragon fruit 1 duży jogurt gęsty 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka mleczka koksowego w proszku 1 łyżeczka miodu Z jednego smoczego owocu robimy łyżka do lodów kuleczki. Drugi owoc kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z miodem i mleczkiem kokosowym. Czekoladę siekamy lub ścieramy na tarce i dodajemy do jogurtu. Mieszamy do połączenia się składników

Kuchnia w oparach
PIZZA GRZYBOWA W KSZTAŁCIE LODÓW 152

Naszła nas dziś ochota na pizze. Przygotowałam więc pizze w kształcie lodów. Mąż cieszył się jak małe dziecko zwłaszcza że środek to są jego ulubione składniki. CIASTO: 300 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka wody FARSZ: 1 opakowanie sosu grzybowego WINIARY

Kuchnia w oparach
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 185

powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana

Kuchnia w oparach
Korzenne smoothie z pomarańczą, gruszką i nasionami chia 185

wiosennym poranku. Swoje dodatkowo posypałam sezamem. Składniki (1 porcja) -1 pomarańcza -1 gruszka -1/2 łyżeczki cynamonu -1 łyżeczka nasion chia -1 łyżeczka rodzynek -1/2 szkl. kostek lodu -1/2 szkl. wody Przygotowanie Pomarańczę i gruszkę umyć, obrać i pokroić w kawałki. W pojemniku umieścić owoce, rodzynki, cynamon, imbir chia, wodę i lód. Całość dokładnie zblendować. Podawać od razu

Zielona Kuchnia
Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady 196

lodowce.   Piekarnik rozgrzej do 180 C „góra-dół”. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na niej najlepiej za pomocą małej łyżki do lodów układaj kulki z ciasta. Pamiętaj aby pozostawić każdemu ciastku po kilka centymetrów wolnego miejsca z każdej strony. Piecz przez 12-15 minut.   Po tym czasie

kuron.com.pl
Twardy orzech do zgryzienia 164

żelaza, dlatego polecane są w diecie osób z anemią. Najczęściej spotkać można pistacje w łupinach prażone i solone. Surowe pistację są świetnym dodatkiem do deserów i słodkości, na przykład lodów, pralinek, baklawy.     Orzechy pekan przypominają nieco orzechy włoskie, jednak ich skorupka jest bardziej miękka i można ją bez trudu rozgnieść palcami. Ich ojczyzną jest Ameryka Północna

Obiad gotowy
Koktajl z rzeżuchy 184

porcje : szklanka świeżej rzeżuchy pęczek pietruszki średniej wielkości ogórek gruntowy sok z 1/2 cytryny 150 ml mleka 1,5% (może być roślinne, np. migdałowe) 150 ml wody 4 kostki lodu Rzeżuchę i natkę pietruszki umyć dokładnie i osączyć z nadmiaru wody. Ogórek obrać cienko ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do misy blendera z końcówką rozdrabniającą. Dodać 3/4 rzeżuchy(...)posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, mleko oraz kostki lodu. Zmiksować do połączenia wszystkich składników. Napój przelać do szklanek i posypać resztą rzeżuchy. Podawać od razu po przyrządzeniu.   1 porcja to ok. 45 kcal ,węglowodany: 6g, białko: 3g, tłuszcz: 1g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 0,6WW i 0,2WBT Smacznego!   Koktajl przeszedł pozytywne testy

Dietolog
Słodkie filiżanki 144

kombinacje, większość owoców i na wierzchu bita śmietana lub tak jak w przepisie .Każda wersja się sprawdzi i uroczo wygląda na stole:) Składniki herbatniki okrągłe 16 szt wafelki do lodów 16 sztuk( z długą nóżką) sok cytryna limonka 1l Hortex maliny mrożone opakowanie … Czytaj dalej Słodkie filiżanki

gotuj ze mną
Bulion warzywny 504

przygotowany świeży bulion można przechowywać w lodówce do 3-4 dni (dłużej nie próbowałam), zaś zamrożony nawet do 3 miesięcy. Dobrym pomysłem jest zamrożenie bulionu w woreczkach do lodów, dzięki temu łatwiej jest potem wziąć odpowiednią porcję do przygotowania naszego dania na bazie bulionu. Składniki do bulionu można dowolnie zmieniać: niektórzy do bulionu warzywnego dodają również kawałek kapusty, selera

Kulinarne Przeboje