lody - 12901 przepisów (strona:467/861)

SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 148

migdałowymi. *Np. francuskiego wina Muscat de Lunel, Muscat de Rivesaltes lub Frontignan, lub innego słodkiego białego wina typu Muscat. **Tak przyrządzone figi będą również świetnie smakować podane z gałką lodów waniliowych lub nugatowych. Vallon Pont d'Arc, malownicze miejsce w departamencie Ardèche

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Korzenne powidła śliwkowe z migdałami 191

Korzenne powidła śliwkowe z migdałami do naleśników, gofrów, lodów do jogurtu, musli i nocnej owsianki do wszystkiego, co tylko sobie zamarzycie. Korzenne powidła śliwkowe z migdałami. Pachnące pierwszymi powiewami jesiennego wiatru, przepełnione aromatem orientalnych przypraw - goździków, gałki muszkatołowej i kory cynamonowej. Pyszne, odpowiednie na każdą porę roku. Naturalnie słodkie, bez dodatku cukru i zagęszczaczy. Wolno smażone przez wiele, wiele

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ananasowa lemoniada (Limonata all'ananas) 193

SKŁADNIKI 400 g miąższu ananasa 4 cytryny 1-2 łyżki miodu 10 listków mięty 500 ml wody kostki lodu **** INGREDIENTI 400 g di ananas 4 limoni 1-2 cucchiai di miele 10 foglie di menta 500 ml di acqua cubetti di ghiaccio PRZYGOTOWANIE Do blendera wkładamy miąższ ananasa, listki mięty, 1-2 łyżki miodu, następnie wlewamy wyciśnięty(...)zimnej wody. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Lemoniadę przelewamy do dzbanka i schładzamy.  Schłodzoną lemoniadę przelewamy do szklanek, dodajemy listki mięty, plasterki cytryny oraz kostki lodu i podajemy. **** PREPARAZIONE Inserite nel bicchiere del mixer l'ananas tagliato a dadini, il succo dei limoni, le foglie di menta, 1-2 cucchiai di miele

La grande e la piccola cuoca
KARMEL BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 168

cukru a ten z mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić

Ola la LCHF
Kruche ciasto jabłkowe 694

wierzch ciasta ładnie się przypiecze. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Uwagi: Ciasto smakuje również rewelacyjnie na ciepło. Jeżeli postanowicie je podawać jeszcze ciepłe, to nie zapomnijcie o gałce waniliowych lodów, która doda całości deseru charakteru. Bo każde zdjęcie ma swoją historię... Zazwyczaj publikując przepis zamieszczam tylko same zdjęcia potrawy, nigdy otoczenia i tego, co się działo w czasie sesji

Passions hobbies life
Prosta pełnoziarnista szarlotka z wanilią 159

serniki to moje ulubione ciasta. Tym razem chciałabym przedstawić Wam rewelacyjny przepis na pełnoziarnistą szarlotkę, pełną jabłek z dodatkiem wanilii. Podana na ciepło, z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych smakuje wybitnie smacznie – musicie spróbować! Polecam również wypróbować szarlotkę z ciasta filo , szarlotkę jaglaną oraz owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu ! Do dzieła Składniki na ciasto (tortownica

Be Fit Be Strong
Crumble z malinami i jeżynami 192

mleku,na to owoce i wszystko obficie posypać kruszonką. Napełnione kokilki wstawić do nagrzanego do 200* C piekarnika i zapiekać 20 minut. Podawać na ciepło np z gałką lodów waniliowych

Kolorowa kuchnia Elki
Lody rabarbarowo – jogurtowe. Prosty deser dla dzieci. 185

Przygotowałam dla mojej córki duszony rabarbar i polałam go jogurtem. Niestety zupełnie jej to nie zasmakowało. Postanowiłam całość zamrozić i podać jej w formie lodów. Oczywiście strzał w 10. Składniki na 6 porcji: 200g rabarbaru łyżka miodu 50ml wody 200g jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Rabarbar posiekaj i wrzuć do garnka razem z wodą oraz miodem i gotuj

wysmienity
Domowe soki – bogactwo witamin 185

pozwalające na wyciskanie soku pod ciśnieniem zachowując przy tym znacznie więcej składników odżywczych. W zestawie producent daje nam 3 sita – do klarownych soków, do smoothie i przystawka do lodów. Ale to tyle… jeśli chodzi o dane producenta :) Pora na test zwykłego użytkownika :) Prawdę powiedziawszy spodziewałem się, że tego typu urządzenia są bardzo złożone i skręcenie całości zajmuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka z budyniem 205

tego momentu trochę czasu, jednak z powodzeniem możecie wykorzystać inne jabłka.  Dodatek waniliowego budyniu sprawia, że zwykła szarlotka nabiera niecodziennego charakteru. Można powiedzieć, że budyń zastępuje tutaj gałkę lodów :D  Blacha o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie jabłkowe

My simple kitchen
Konfitura z arbuza 324

cukru i dodając ekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza,  dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szarlotka z budyniem waniliowym i prażonymi jabłkami 180

skarmelizują. Wystawiamy ciasto i pozwalamy mu ostygnąć... o ile zdołacie. Bo zapach, który się rozchodzi po domu podczas jego pieczenia jest po prostu obłędny! Zazwyczaj do szarlotki podałabym gałkę lodów waniliowych, ale w tym przypadku nie są one potrzebne. Ciasto jest mega kruche, ale nie twarde, z lekką nutą wanilii w tle. Budyń słodki i aksamitny, a zatopione

Cooking Monster
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 218

przestaną bulgotać, a następnie nakładamy na nie talerz i sprawnie odwracamy formę. Tarta Tatin pyszna jest i na ciepło, i na zimno. Ciepła szczególnie dobrze smakuje z kulką waniliowych lodów lub kleksem prawdziwej, gęstej, kwaśniej śmietany. SKŁADNIKI CIASTO KRUCHE do formy o średnicy 24cm 180g mąki pszennej T450, tortowa 80g masła o zawartości 82% tłuszczu 40-50g drobnego

Karo in the Kitchen
Negroni – mocny włoski drink 272

pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu aperitif. Spróbujcie, bo warto… Składniki 50 ml wermutu 50 ml ginu 50 ml Campari 50 ml wody gazowanej plasterki pomarańczy kostki lodu Negroni – przepis Do szklanki wkładamy kostki lodu. Dodajemy pozostałe składniki. Na sam koniec dodajemy plasterek pomarańczy. Smacznego! Artykuł Negroni – mocny włoski drink pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mohito – najpopularniejszy drink na świecie 253

będzie idealny na upalne dni, świetnie orzeźwia Ja jednak tym razem skupię się na klasycznym Mohito . Składniki 1/2 limonki łyżeczka brązowego cukru kilka listków mięty 50 ml rumu kostki lodu (najlepiej pokruszone) woda gazowana Mohito – przepis Limonkę kroimy w ćwiartki i wkładamy do wysokiej szklanki na drinki. Dodajemy cukier i zgniecioną w palcach mięte. Całość rozgniatamy. Barmani wykorzystują(...)tego muddler , ale wykorzystajcie to co macie akrualnie w pod ręką :) Dodajemy pokruszony lód, biały rum i dopełniamy wszystko gazowaną wodą. Nasz drinko możemy udekorować plasterkiem limonki. Smacznego! Artykuł Mohito – najpopularniejszy drink na świecie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!