naleśniki - 13886 przepisów (strona:467/926)

,,Rolada z musem jabłkowo- brzoskwiniowym’’ 112

oprószamy cukrem pudrem. Kroimy po ukosie.   To w 100% naturalna esencja i słodycz z polskich jabłek. Zawiera wysoką zawartość błonnika i witaminę C . To pyszny dodatek do tostów, naleśników czy ryżu, kaszy jaglanej i twarożku. CENA: ok. 4,50 zł / 710 g Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i sieciach marketów na terenie całego kraju. Wpis

Podróż w kulinaria
Placuszki owsiane z jabłkiem 141

najbardziej możemy użyć owsianej. Mąki wsypujemy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ksylitom. Całość podlewamy stopniowo mlekiem, mieszamy.  Mleko wlewamy na oko, tak aby konsystencja ciasta była jak do naleśników. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do miski, mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Kładłam po 2 łyżki masy na jednego placka

VioletoweKucharzenie
Kotleciki mielone z orzechami i cynamonem 154

szczegóły, napiszę tylko, że nie jedzą nawet chleba, który leżał obok pokrojonego pomidora. Ale są takie dni, kiedy pytam: co dzisiaj zjedlibyście na obiad? Ale nie żadne buchty, naleśniki i pierogi z truskawkami. Proszę o konkrety! Jeszcze chwilę posiłują się ze mną na słowa, bo może matka ma słabszy dzień i da się namówić na racuszki, ale kiedy widzą

bistro mama
Owoce w żelu 111

Owoce w żelu Uwielbiam owoce w żelu, dodaje je do naleśników, gofrów i deserów. Idealne w słoiki na zimę. Składniki : truskawki - 500 g sok z cytryny - 2 łyżki cukier - 6 łyżek żelatyna - 2 łyżeczki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki woda zimna do mąki - 2 łyżki woda zimna do żelatyny - 4 łyżki Przygotowanie: Truskawki opłukać, osączyć na sicie, pozbawić szypułek. Następnie

Kuchnia Danusi
Galaretka z czarnej porzeczki 115

się sezon na robienie domowych przetworów. W tym roku u mnie na pierwszy ogień poszła czarna porzeczka. Zrobiłam z niej klasyczną galaretkę. W zimę będzie idealna jako dodatek do naleśników, koktajli czy też do pieczonych mięs.  A ponieważ bardzo lubię czarną porzeczkę, to na pewno przygotuję z niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie

Kulinarne przygody Gatity
Proste racuchy z bananami (bez mleka) 225

banany olej do smażenia (opcjonalnie) cukier do posypania Mąkę mieszamy z 1 dużym jajkiem i połową szklanki wody do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki. Dodajemy obrane i pokrojone w talarki banany i mieszamy. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką porcje ciasta starając się, by w każdej z nich był kawałek banana. Smażymy

Dieta bez mleka
Prawdziwie czereśniowe ciasto z patelni 144

Solidne, sycące, ciężkie od czereśni, osadzonych w grubym biszkopcie ciasto, prostsze do zrobienia niż naleśniki. Znakomity dodatek do śniadania, sprawdzi się jako deser, albo letni podwieczorek. Przygotowanie : 5 minut Pieczenie : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 duże   To nie jest ciasto w stylu clafoutis , czy dutch baby , cienkie, lekkie, naleśnikowe, krótka chwila przyjemności, ulotna przekąska

Niedzielny kucharz
domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna (Kujawy) 367

pokroić. Twarożek najlepiej smakuje z miodem albo domowym dżemem ale równie dobrze możecie zjeść go w wersji wytrawnej - z rzodkiewką czy szczypiorkiem. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do naleśników oraz do ciast

babka w formie
Placki z kaszy manny i płatków owsianych 199

kaszy manny i płatków owsianych. U mnie wszyscy domownicy, w szczególności ci najmłodsi, po prostu uwielbiają najróżniejsze placki i placuszki. Robię ich naprawę dużą ilość na przemian z naleśnikami. Oczywiście jadam różne placki. Serowe, owsiane, jogurtowe, tradycyjne panacakes i wiele wiele innych. Dziś polecam Wam pyszne placki z kaszy manny i płatków owsianych. Proste w przygotowaniu, idealne z dodatkami

Słodkie okruszki
Frużelina czereśniowa na zimę do słoików 143

przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych czereśni 150 g cukru

Uwaga Babcia Gotuje
Przepis #153 Truskawkowy Czekokrem 74

dodajemy do truskawek. Całość dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy kakao oraz syrop daktylowy. Ponownie blendujemy dokładnie łącząc wszystkie składniki.  Czekokrem z truskawkami świetnie sprawdzi się do smarowania naleśników czy placuszków a także jako sos do lodów. Przechowujemy go w lodówce.  Smacznego

Health-Fit-Life
jagody w syropie 125

Jagody w syropie uwielbiam od dziecka. Używam ich do deserów, lodów, budyniu, naleśników. Warto w sezonie zrobić kilka słoiczków, zwłaszcza, że wychodzi to dużo taniej niż w sklepie. A roboty przy tym tyle co nic.  Składniki na 4 słoiczki: 1,5 litra jagód 8 łyżek cukru Słoiczki oraz pokrywki wymyć i wyparzyć, dokładnie wysuszyć. Jagody wypłukać, odsączyć. Owoce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 164

moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni   Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny będziecie potrzebować: 1 kg czereśni 1 kg jabłek

Okiem Blondynki by McBlondi
FRUŻELINA WIŚNIOWA 152

Świetnie smakuje z goframi, naleśnikami, a sernik z dodatkiem frużeliny wygląda rewelacyjnie. SKŁADNIKI: 50 dag wiśni wydrylowanych 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1/2 połowy

RAROSSA
Konfitura z czereśni 198

jeszcze przez 10 minut. Po pasteryzacji słoiki można ustawić do góry dnem. Tak przygotowana konfitura z czereśni nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl