naleśniki - 13886 przepisów (strona:463/926)

Dżem brzoskwiniowy z cynamonową nutką 94

Dżem brzoskwiniowy z nutką cynamonu to idealny dodatek do naleśników, kanapek czy ciasta. A zimą będzie nam przypominał o słonecznych dniach i pachniał latem Polecam! Składniki: 3 kg brzoskwiń (około 2 kg po obraniu ze skórki i usunięciu pestek) 1/4 szklanki ksylitolu (lub więcej do smaku) 1/2 – 1 laska cynamonu (w zależności jak mocną nutkę cynamonu preferujecie

Lamarida.pl
Najlepsze powidła śliwkowe (bez cukru) 89

powidła, ale na pewno słoiki bez cukru nie przetrzymają zimy…” Zatem, wstrzymałam się z publikowaniem tego przepisu i przetestowałam ich wekowanie. Eksperyment przebiegł pomyślnie i jeszcze wiosną cieszyliśmy się naleśnikami ze słodziutkim domowym powidłem śliwkowym. Zachęcam do wypróbowania tej najzdrowszej i bardzo smacznej bezcukrowej wersji! Jedna ważna uwaga, co do robienia weków na zimę z powideł śliwkowych bez względu

Lamarida.pl
Jak mrozić maliny? Porady. 113

Jednak wiele osób pytało mnie już kilkakrotnie jak najlepiej, to zrobić. Co zrobić by nie mieć zbitej kuli, a luźne owoce, które można później wykorzystać do wypieków, deserów, koktajli, naleśników itd. Ja staram się mieć zawsze zapas mrożonych owoców w zamrażalniku. Oczywiście jeśli nie wykorzystam ich w całości do soków lub mam miejsce w lodówce W tym roku moja

Słodkie okruszki
Konfitura z czerwonej porzeczki. Domowe przetwory. 135

zawierają sporo pektyn, które sprawiają, że konfitura z nich bardzo łatwo się zagęszcza. Moja konfitura jest w smaku lekko kwaskowa. Taką lubimy. Doskonale nadaje się do dań słodkich typu naleśniki czy placuszki, jak i dodań wytrawnych typu pieczone mięsa, czy wędliny. Polecam :) Składniki - 1 kg czerwonej porzeczki - 60 dag cukru - sok z jednej cytryny Wykonanie Porzeczki dokładnie płuczę

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta z pieczonej papryki 121

posmak i aromat. Dla odrobiny słodyczy dodałam jabłko i marchewkę. Odpowiedno pikantnego kopa nadaje całości dodatek ostrej pasty harrisa.  Pasta jest świetna zarówno jako dodatek do kanapek, placków, naleśników czy warzyw. Sprawdzi się także jako sos do makaronu. PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI 8-10 czerwonych papryk Marchewka Pół słodkiego jabłka 4-5 suszonych pomidorów Pół czerwonej cebuli Ząbek

HealthyCreations
Placuszki kokosowe z sosem jagodowym a także recenzja książki Sposób na Hashimoto - Karen Frazier. 130

wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym. Placuszki możemy także przygotować w formie małych naleśników.  Smacznego! Tytuł; Sposób na Hashimoto - jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby Autor; Karen Frazier Wydawnictwo ; Buchmann Oprawa; Miękka Ilość stron; 272 stron

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni 146

dzieci. Moje zawsze mi pomagają Dziś zapraszam Was na pyszne ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni. Ta konfitura po prostu czaruje smakiem. Część dodałam do ciasteczek, część do naleśników dla dzieci, a resztę chyba zjem łyżeczką ze słoika Taka jest pyszna Tą pyszną konfiturę, jak i inne produkty możecie nabyć w sklepie Amus Polecam zapoznać się z pełną ofertą

Słodkie okruszki
Mleko orzechowe (napój roślinny) 129

Zapraszam na pyszne, orzechowe mleko roślinne. Świetne do koktajli czy do ciasta na naleśniki. Polecam Składniki: 1 szkl orzechów nerkowca 3 szkl wody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Do wysokiego naczynia wsypujemy orzechy i zalewamy 2 szklankami wody, odstawiamy na ok. 3 godziny. Następnie dolewamy szklankę wody i miód i blendujemy dość długo. Do miski wkładamy gazę i przelewamy mleko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
DŻEM BRZOSKWINIOWY + FILMIK 118

Pyszny dżem brzoskwiniowy, który możemy przygotować na zimę, w dodatku jest bardzo pyszny. Można przygotować jego mniej lub więcej, w zależności ile potrzebujemy. Idealny do naleśników, gofrów, placków itp.  SKŁADNIKI :  3 kg brzoskwiń 1,2 kg cukru  PRZYGOTOWANIE : Do dużego garnka wkładamy brzoskwinie bez pestek, wsypujemy cukier i zaczynamy gotować na małym ogniu, co jakiś czas

Kulinarne Fantazje Marioli
Prażone jabłka 105

zamknięte w słoiczkach i butelkach, które przypominają mi ciepłe letnie dni. Dziś kolejna pyszna propozycja, czyli prażone jabłka! Bez dodatku cukru, aromatyczne i pełne smaku! Idealne do szarlotki czy naleśników. Prażone jabłka: 3 kg kwaśnych jabłek (u mnie z działeczki Mamusi! 💙) sok z 1/2 cytryny 5 łyżek miodu 5 łyżeczek cynamonu 2 łyżki ekstraktu waniliowego Z jabłek wydrążamy gniazda

Cooking Monster
Dżem śliwkowy 121

takiego z dodatkiem naturalnej pektyny i cukier do smaku. Oczywiście zamiast żelfiksu można użyć pektyny jak macie pod ręką. Dżemik wyszedł pyszny, lekko kwaskowy i będzie pysznym dodatkiem do naleśników. składniki: 2 kg śliwek bez bestek 2 opakowania żelfiksu 3:1 ( używam żelfiksu z pektyną Dr Oetker ) ok 500 g cukru Wypestkowane owoce przełożyć do garnka zasypać połową cukru

Monia miesza i gotuje
Curd z czarnej porzeczki 165

wymienionych pozajmowały piwniczne półki. Zagarnęłam ich trochę i postanowiłam zamienić je w aksamitny krem o głębokim owocowym smaku, który tak, jak każdy curd, uświetni wiele deserów i słodkich przekąsek :) Naleśniki, pankejki, biszkopty, owsianki i jogurty, ciasteczka lub lody z dodatkiem porzeczkowej, kremowej przyjemności oszołomią Wasze kubki smakowe! Naprawdę warto upchnąć odrobinę lata w tym wydaniu do słoiczków, które

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Dżem z cukinii z nutką pomarańczy 185

zakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl
Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami 130

Robimy ją co roku, pod koniec wiśniowego sezonu, kiedy owoce są najsłodsze i najbardziej dojrzałe. Wybieramy te najpiękniejsze, nieuszkodzone, roztaczające wokół swój przepiękny zapach. Zimą dodajemy do herbaty, ciast. naleśników i cieszymy się jej smakiem Konfitura z wiśni z dodatkiem cynamonu i goździków rozgrzewa nas w mroźne zimowe wieczory i znakomicie poprawia humor. Nie wiadomo do końca skąd pochodzą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placuszki z cukinii i kaszy 134

cukinii i kaszy 2018-08-06 16:38:15 Porcje 3 Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku prostych i zesonowych składników wyczarować pyszne danie. Zazwyczaj preferuję placki i naleśniki w wersji na słodko. Tym razem jednak postanowiłam postawić na bardziej wytrawny smak. I okazało się to strzałem w dziesiątkę. Wytrawne placuszki z cukinii to bardzo smaczny pomysł na pełnowartościowy

Wędrówki po kuchni